Inlägg från: Anonym (Louise) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Louise)

    Aftonbladet hänger ut våra barn!

    Anonym skrev 2012-01-29 19:41:51 följande:
    Men ni har bara respekt för dom som bor där ute tydligen?
    Jag tror kanske inte att det hjälper så mycket att jag hyser respekt för folks privata egendom i Kiruna när jag aldrig har varit där, eller vad tror du själv?
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Hmmm?) skrev 2012-01-29 19:45:08 följande:
    Vilka kastade ägg då Ts, om nu alla är så snälla där ni bor??
    Det kan jag inte svara på, men jag är ganska säker på att min son och hans vänner inte går runt med ägg i fickorna i händelse av att en chartrad buss skulle köra förbi.
  • Anonym (Louise)
    Anonym skrev 2012-01-29 19:49:04 följande:
    Menar mer att ungarna bara hyser respekt för dom som bor där när dom beter sig sådär vidrigt mot folk som inte bor där.
    Hur skulle du själv uppleva det om folk kom i chartrade bussar med guider hem till din kommun eller stad enkom för att stirra på dig och håna dig? Vi är inga ufon här ute utan fullt normala människor med räkningar att betala som alla andra.
  • Anonym (Louise)

    Jag tycker det är synnerligen beklämmande att så många av er anser att man får hänga ut ungdomar i landstäckande sensationslystna tidningar såsom Aftonbladet just för att de ungdomarna råkar bo i ett välbärgat område? Jag är övertygad om att ni hade sett helt annorlunda på saken om era egna telningar blivit begapade i exempelvis Skövde.

    Det är barn det handlar om, oavsett härkomst, etnicitet och klass och barn ska man vara rädd om så att de växer upp till sunda indsivider. Jag har gjort och gör så gott jag kan med mina söner och jag hoppas att de, den dagen de lämnat boet, förstår att respektera andras personliga sfär och integritet.

  • Anonym (Louise)
    TantForm skrev 2012-01-29 21:01:39 följande:
    Hej TS!

    Jag bor inte i Saltsjöbaden, men väl i en annan kommun med överklassstämpel.

    Problemet är att många föräldrar här faktiskt inte lär sin barn att vara tacksamma och ödmjuka över den situation dom fötts in i. Ja, vi har pengar och råd med en massa saker. Det betyder inte att vi måste köpa allt. Det innebär att jag säger till mina barn att saker kostar en massa pengar, jag säger att vi inte har råd (fast vi har det), jag pratar om att det finns många som inte har och att vi ska vara tacksamma över att vi har det.

    Men dessvärre är verkar många i mitt grannskap inte reflektera över dessa saker.

    Till viss del tror jag att det handlar om många är inflyttade från mindre orter och Solsidan, Djursholm och Lidingö blir ett sätt att tala om de som är kvar att man har lyckats. Adressen blir helt enkelt ett livsstilsval för många.

    Så börja med att prata med dina barn och deras kompisar om hur lyckligt lottade ni är. Och att det inte är en självklarhet att ha en massa dyra prylar. Att det är fult att skryta med grejer och att vilka pryar man har inte säger ett skit om hur man är som människa. Att det är miljoner gånger viktigare att vara schysst än rik. Om fler i våra överklassområden uppfostrade våra barn och gav dom lite bättre värderingar så skulle det här vara ett ickeproblem.
    Jag kan absolut hålla med om att vi borde prata mer med våra ungdomar om sakers värde. Jag har nog varit lite ängslig på den punkten. Mina söner verkar vara glada över sina saker, men det behöver ju inte vara likställt med att de är tacksamma.
  • Anonym (Louise)
    Anonym skrev 2012-01-29 21:26:53 följande:
    sa jag inte heller, utan TS sa det i ett tidigare inlägg.. eller ja, att det bara fanns respekt för varandra där..
    Du felciterar mig. Jag skrev dels att vi säkerligen har inkomsttagare på alla nivåer, dels att här visar vi respekt för varandra och varandras egendom och personliga integritet.
  • Anonym (Louise)
    Anonym skrev 2012-01-29 21:30:30 följande:
    gör vi här också kan jag berätta för dig.
    Det hoppas jag. Det ska varje sund människa göra
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Supermorsan) skrev 2012-01-29 21:28:54 följande:
    Tack!! Äntligen någon som har hjärtat på rätta stället!!!

    Är själv uppvuxen i ett sk överklassområde och jag var den ENDA i min klass som någonsin fått förklarat för sig att jag skulle vara tacksam att överhuvudtaget ha en säng, ja eget RUM att sova i. Mat i kylskåpet och tak över huvudet.
    Jag visste vad mina föräldrar hade för utbildning innan jag fyllde 10 och hur de slitit för att nå dit.

    När alla andra i klassen for utomlands stup i kvarten så stannade vi hemma med motiveringen att vi själva en dag skulle få upptäcka världen på VÅRT sätt, vilket jag är tacksam för idag, fast jag även förstått att min far är arbetsnarkoman så han höll väl på att gå in i väggen av all ledighet som sköljde över honom de få gånger vi reste utomlands...
    Idag gapar jag inte efter mycket. Bor i ett medelklassområde med egen familj och man med vanliga kneg och är tacksam för den syn jag har på värden -vare sig klass!

    Men jag tvekar inte en sekund över ungarna i artikeln, att de säkert besvarade besökarna med lite äggröra så jag kan lova att mina forna klasskamrater skulle gjort samma sak.
    Så du tror att det var våra gossar som betedde sig så? Jag blir så ledsen av att läsa detta. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska hantera situationen. Får deras far reda på det blir det svårt för dem.
  • Anonym (Louise)
    Queenie70 skrev 2012-01-29 21:47:55 följande:
    Men inte kan du väl vara så naiv att du verkligen tror att pojkarna var ute efter att visa vad klockan var som du inledningsvis skrev?
    Varefter jag har läst allas inlägg i tråden samt sett  inslaget på Rapport så tror jag dessvärre snarare att de kände sig aningen trängda och därför agerade oöverlagt i sin irritation. Jag anser fortfarande att det är ytterst opassande och vämjeligt med dessa klasshatsresor. Ingen vet vad som händer bakom våra dörrar och fasader och som Tommy sa - vi har jobbat hårt för att komma dit vi har kommit. Våra barn är vårt arv.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Supermorsan) skrev 2012-01-29 21:50:34 följande:
    Vad exakt blev du ledsen över???
    Menar du DINA gossar eller era gossar som de i områdets?
    Tyvärr, jag vet hur det är att växa upp i ett sådant område, och det är inte heller direkt kul som någon annan skrev, att man anses som snobb, frågor om pengar, har familjen pool mm, precis som många fördomar, vare sig man är rik eller fattig, faktiskt bär grund.

    Deras far, är han helt ovetandes om hela bussincidenten samt artikeln?

    Man ska inte kasta sten i ett glashus, men inte heller köra omkring med ett där folk har sten...
    Deras far arbetar så mycket. Jag vill inte besvära honom med detta.
  • Anonym (Louise)

    Jag förstår att er värld skiljer sig från min, men med all respekt så lämnar jag inte ut några ytterligare detaljer om vårt privatliv. Min man jobbar mer utanför än i Sverige och det finns ingen anledning att säga något mer vad gäller det. Min oro grundar sig i andra orsaker.

  • Anonym (Louise)
    TantForm skrev 2012-01-29 22:34:09 följande:
    Jag har ingen aning om ifall TS diskuterar dessa frågor med sina barn eller inte. Men med tanke på att jag själv är uppvuxen och bor i en kommun med överklasstämpel, så vet jag också att det dessvärre inte pratas så mycket om sånt här i grannskapet. Av det TS skriver verkar det inte heller som att den här typen av spörsmål har särskilt hög prioritet hennes hem...

    När jag växte upp var inte pryl- och märkesfixeringen alls så utbredd som den är idag, ändå skämdes jag över hur många tonåringar här betedde sig i vissa situationer.
    Jag tror du minns vad vill minnas. Nog var den det; det var bara andra prylar som var i ropet.

    Och vad gäller diskussioner med barnen om andras situation så har det, som jag tidigare nämnt, varit klent med det. Det är något jag kommer behöva jobba med, inser jag. 
Svar på tråden Aftonbladet hänger ut våra barn!