Inlägg från: Starzinger20 |Visa alla inlägg
  • Starzinger20

    Lamotrigin - Biverkningar

    Mina reflektioner av att medicineras med Lamotrigin.

    För mig, enbart negativt. Har nu varvar upp till 150mg dagligen. Och mår extremt pyton.

    Bieffekter jag fått:

    -Muskel kramper lite varstans (ben, underarm, nacke, ansiktet)

    -Muskel ryckningar (nacke, ansiktet, ben). Kan exempelvis försöka sova, och hela kroppen flyger till, ben som flyger rakt upp, som ett spasmiskt/epileptiskt tillstånd.

    Även kallat extrapyramidala effekter. Känns som man bytt till att bli Parkinsons patient.

    -Extrem frustration, irritation. Minsta lilla, blir jag enormt frustrerad över. Stör mig på allt. Har aldrig varit någon argsint person, alltid tagit livet med en klack spark, men nu går jag dagligen med kokande ilska.

    -Extrem Restless leg syndrom (RLS). Är konstant 24/7. Värre dock när jag skall lägga mig. Sätter sig enbart i vänstra benet, och är på gränsen till att det gör ont, som att benet brinner, hela foten är bortdomnad så det är svårt med balansen. Helt fullständigt omöjligt att sova.

    -har fått utskrivet Sifrol för att motverka denna bieffekt. Dock ger Sifrol i sin tur vanligen bieffekt att man mister totalt sin impulsivitet. Är starkt kopplat till impulsiva handlingar som att spela bort sina förmögenheter, handla utan tanke. Härligt eller hur, då det är orsaken princip hur och varför jag blev diagnoserad att ha bipolär 2.

    -Kliar! Jo, enorm klåda. Känns bokstavligt som att någon sticker nålar på en punkt på huden, som gör att man nödvändigtvis måst klia. Ansiktet kan klia, som att någon sitter med en fjäder och retar ett område.

    -Minnet sviktar enormt. Känns som jag helt plötsligt blivit dement. Minns inte detaljer jag hört efter bara några timmar. Kan höra om en podcast flertal gånger utan att minnas vad som sades. Se om filmer/serier som jag sett för 1vecka sedan utan att minnas handlingen. Krävs att nämnas, att jag har 1 master examen i molekylär biologi, 1 kandidat som biomedicinsk analytiker. Aldrig misslyckat en tenta. Klarat memorisera typ 2000 latinska benämningar på 1dag. Generellt extremt bra minne. Dock har denna medicinen helt förstört närminnet.

    -Känner mig allmänt deprimerad, dagligen. Skoj, då denna medicin är meningen att ta bort, udda ut, depressiva faser. Frågan är dock, om depressionen beror på att man fått en mängd bieffekter och lider av dessa 24/7.

    Så, att folk kallar detta en bra medicin, är jag enormt skeptisk till. Skall nu sätta ut Lamotrigin, 25mg per vecka, tills jag blir av med giftet. Tänkte leva en tid helt utan medicin och testa hur det känns att leva som tidigare, då jag som sagt levde helt reko, inga speciella svåra tillstånd, fixade som sagt 2 akademiska utbildningar. Fick min diagnos då jag hade svårt insomnia, vilket jag tid Zolpidem (stilnoct) för, och hade tagit det 7 år i sträck. Och vad jag läst mig till, skall detta läkemedel endast ges en kort period, då det är förknippat med en rad bieffekter.

    Så jag tänker så här. Att levt flera år med enorm kronisk stress, tagit Zolpidem flera år konstant, gett utslag att jag skulle ha Bipolaritet 2. Och därefter fått typ de flesta mediciner som kan ges mot denna sjukdomstillstånd, vilket inte fungerat alls. Pga. en läkare som diagnoserat mig, och gett mig bilden att jag har en kronisk sjukdom som måste medicineras men som resultat gjort att jag bokstavligen tagit bort, raderat 6-7 år av mitt liv i misär.

Svar på tråden Lamotrigin - Biverkningar