• baby81

    Utbränd och sjukskriven

    Jag gick in i väggen i mars förra året... Det är väldigt individuellt hur bra man återhämtar sig sa min läkare. Jag va helt sjukskriven mars till augusti. Började sedan jobba 25 % och nu from 1 januari jobbar jag 50 %. Nu känner jag att det är mycket och skulle inte fixa jobba mer än så. Är hemma från jobbet idag för jag känner av att nu är det på väg åt fel håll igen, jag behöver vila.

    Det som är viktigt att göra för att återhämta sig är att man måste komma till insikt med vad som ledde till att man blev sjuk. Man måste kunna släppa allt och fokusera helt på sitt välbefinnande. Behöver man sova, sover man. Orkar man inget en dag då gör man inget den dagen. Jag hade panik i början, kunde inte släppa jobbet. Men efter någon månad lyckades jag. Jag går till en kbt och pratar vilket är jättebra. Hon hjälper mig att jobba med mig själv. Jag är en person som ställer höga krav på mig själv och vill såååå mycket. Nu när jag började jobba igen så har jag fortfarande svårt att begränsa mig och inte ta på mig för mycket. Jag måste jobba med det dagligen och lyssna på min kropp.

  • baby81

    Hade ont i magen, mådde illa, orkade inget när jag kom hem från jobbet. Orkade iofs inte med jobbet heller, sköt upp saker som jag egentligen skulle göra. Tillslut fick jag en panikångestattack på jobbet, efter hade jag fruktansvärda bröstsmärtor. Då sökte jag hjälp trodde jag hade fått en hjärtinfarkt.

  • baby81

    Du MÅSTE varva ner, så länge du fortsätter blir situationen värre. Jag vet hur svårt det är, min hjärna gick på högvarv precis efter sjukskrivningen. Jag hade tur va en bra chef som sa till mig "släpp allt, ditt fokus ligger på att må bättre". Man måste ta sig tiden att ta hand om sig själv, det kommer ta tid men det är viktigt. Det är en jättestor omställning jag vet, men nödvändig. Du får gärna skicka pm till mig om du har frågor eller bara vill skriva av dig...

Svar på tråden Utbränd och sjukskriven