Inlägg från: tänkertill |Visa alla inlägg
  • tänkertill

    vill flytta till london hjällp mig

    Det du vill ha i ditt kontrakt är en 6 months break clause vilket betyder att du kan ta dig ur kontraktet efter 6 månader även om det är på ex 1 år. Läs kontraktet noga och be att få alla förklaringar av mäklaren på papper - helst i kontraktet. Vem som helst kan vara mäklare här - dvs de har inte samma formella krav på sig som i Sverige - och lovar guld och gröna skogar bara du skriver på. Sen när det är färdigt har de glömt vad de har lovat om det inte finns svart på vitt. I grova drag.

  • tänkertill

    Det är snabba ryck här med att hitta boende, inte som det kan vara i Sverige.

    Därför vore det bästa om ni kunde hitta någon att bo hos i ett par veckor så du kan leta på plats. Man hittar något med den tidsramen om man har normala krav.

    När du förhandlar så glöm inte att priset de begär inte är fast dvs det finns utrymme att förhandla. Du bör veta vad liknande hyror i området ligger på. Dessutom är det bra förhandlingsläge om lägenheten är tom när du ser den.

    För en lägenhet som kostar £1000 i månaden i hyra förlorar hyresvärden runt £230 per vecka vilket är lika med drygt £4 i veckan i hyra. Mao om en lägenhet i den prisklassen står tom i en månad finns det utrymme att förhandla ner priset cirka £20 i veckan!

  • tänkertill

    Jag bor i norra London :) i N6. Har bara bott i norra London. Är det något speciellt område du funderar på? Var bor barnens pappa?

  • tänkertill

    Jag kan inget om Enfield tyvärr. Det finns bättre och sämre områden där. Eftersom du har en 3-åring måste du tänka på att det ska finnas en bra skola i närheten och se till att du bor "rätt" för att komma in. Det kan handla om 50 meter...

Svar på tråden vill flytta till london hjällp mig