• Tillalamm

    Vems vilja??

    Svarade dig kort i en annan tråd.

    Som du själv skriver är det inte någon bra idé att skaffa ett barn som bara den ena föräldern känner sig helt bekväm med. Det skulle troligen innebära stora påfrestningar i ert liv tillsammans och framför allt skulle det kunna påverka barnet negativt. Min egen pappa "gav med dig" och skaffade många barn för att min mamma ville det. Inte så att han inte har varit en bra pappa men då och då har jag hört när de bråkat att han inte ville ha så många barn - och det är inte kul för ett barn att känna att man inte är önskvärd. Jag säger inte att din man skulle förmedla det om ni skaffade fler, men risken finns alltid. Det är inte rätt mot barnet.

    Som jag ser det spelar det ingen roll att ni var överens om många barn innan ni skaffade ettan. Det är svårt att lova något kring situationer som man inte har erfarenhet av ifrån början. Hade han vetat hur det skulle vara för honom att ha barn, hade han troligtvis inte lovat många barn. Även om han visste och vet hur viktigt det är för dig. Man kan som sagt inte alltid veta på förhand hur man kommer att förhålla sig till saker och ting i livet. Jag tycker nog att det är bättre att han är rak än att han låter sig dras in i en situation som han inte känner sig bekväm med.

    Det är naturligtvis inte någon lätt situation. Men jag tror inte att du både kan få kakan och äta den. Du skriver att skulle vara alltjämt olycklig om du stannar hos honom och det inte blir fler barn. Således har du två val: Antingen får du hoppas på att han ändrar sig (för att han vill ha ett barn till), eller så får du förmedla till honom att ett barn till är viktigare för dig än vad förhållandet med honom är och hitta en partner som vill ha fler barn.

    Hoppas ni löser det.

Svar på tråden Vems vilja??