• Anonym
  Äldre 10 feb 19:13
  14080 visningar
  9 svar
  9
  14080

  Jag hatar mitt liv och vet inte vad jag ska göra åt saken!

  Alltså jag orkar inte mer. Jag vet inte hur jag ska kunna formulera mig utan att låta som en självömkande gnällspik så försök stå ut.
  För ungefär två och ett halvt år sen insjuknade jag i en väldigt djup depression. Jag låg inlagd i ungefär tre månader, fick ect-behandlingar och medicinerades kraftigt. Jag försökte begå självmord och var medvetslös i 36 timmar men är enligt läkarna helt utan men.
  Det har varit en lång, lång kamp för att bli bättre. Det jobbigaste var känslan av att ingenting spelar någon roll, ingenting var kul eller intressant eller värt att kämpa för. Nu är jag bra igen och folk omkring mig är så imponerade över hur bra jag lyckats den senaste tiden. Jag har lyckats få ett jättebra jobb, och borde vara överlycklig.
  Men... jag tycker inte om jobbet, det är inte det jag vill göra! Jag känner hur jag sakta men säkert närmar mig depressionens kant igen, och klarar banne mig inte att gå igenom det igen!
  Jag jobbar inom finans, och kan tänka mig att fortsätta i samma bransch, men med något som är lite mer kreativt om nu det är möjligt. Allra, allra helst skulle jag vilja bli författare men jag inser ju att det inte är så troligt. Jag håller på och skriver på en bok dock, det kan jag ju göra på fritiden liksom.
  Jag kanske ska nämna att det inte bara är jobbet, utan staden jag bor i. Jag trivs verkligen inte. Jag har en idé om var jag skulle vilja bo istället men jag vet inte om det är möjligt.
  Min chef vill väldigt gärna behålla mig och har planer för hur jag kan använda mina starka sidor på mitt nuvarande jobb. Men jag känner bara neeeeeeeeeej!
  Jag vet att jag borde bita ihop ett par år och stanna kvar, men jag är så fruktansvärt rädd för att bli sjuk igen.
  Jag är 27 år och känner att tiden bara går, och att det inte är någon vits med att bara sitta av den. Då kan jag ju lika gärna dö nu som om det ska vara så.


  Problemet är att jag inte alls vet vad jag vill. Allt jag tycker är kul och jag är duktig på är värdelösa egenskaper på arbetsmarknaden... jag älskar litteratur, historia, religion och sånt. Jag vill absolut inte bli lärare, annars hade det ju varit ett bra sätt att få hålla på med dessa saker. Jag är jätteintresserad av psykologi, men jag tror inte jag skulle klara av den utbildningen.
  Jag skulle inte ha något emot att börja plugga igen om jag verkligen visste vad jag ville bli. Jag har inga sparade pengar, och tur är väl det för annars hade jag nog sagt upp mig och flytt till en enslig stuga i skogen eller nåt.
  Snyft, snyft stackars mig och mina i-landsproblem. Någon som har lust att ge mig förslag på vad jag ska göra med mitt liv? Förutom att gå i terapi och sluta tycka synd om mig själv dårå
  Men typ, vad ska jag bli när jag blir stor? Jag vill ha ett mål, något som engagerar mig och som jag bryr mig om och kan känna att yes, det här är för mig!

 • Svar på tråden Jag hatar mitt liv och vet inte vad jag ska göra åt saken!
 • Anonym Trådstartaren
  Äldre 10 feb 21:20
  #2

  Problemet är att jag har provat att göra det där "något annat", flera gånger.
  Eller det riktigt stra problemet är ju att jag liksom inte tycker att nånting alls är kul eller spännande. Alltså, jag är ju intresserad av saker och så, men jag kan liksom inte se fram emot nånting.
  Kul att du hittade det du ville göra

 • Anonym Trådstartaren
  Äldre 11 feb 14:54
  #3

  Puff puff

 • Anonym Trådstartaren
  Äldre 15 feb 21:41
  #4

  puffar en sista gång. fl brukar ju vara fullt av kloka människor som har råd att ge :)

 • Anonym
  Äldre 16 feb 15:13
  #6

  Har du funderat över socionomprogrammet? Man blir inte psykolog men man kan arbeta som kurator. Psykologi är också något man har stor nytta av som socionom. Du kan arbeta med psykisk sjuka, missbrukare, personer med alla möjliga sociala problem.

Svar på tråden Jag hatar mitt liv och vet inte vad jag ska göra åt saken!
Logga in
Bli medlem