• Äppelblad

    Ska insemineras på Måndag. Nervös

    Jag gjorde makeinsemination för två veckor sedan (första försöket, blev ej gravid). Vi fick rådet att också ha sex men inte dagen innan eller samma dag! Spermiekvaliteten är bäst om de har växt till sig några dygn.

    Tog Pregnyl (motsvarar ovitrelle) 24 h före inseminationen. Den kombinerade vi med egna försök: sex två dagar före inseminationen, dagen efter och två dagar efter.

    Tror att det var min ägglossning som inte tog sig riktigt, ska nog prova insemination igen efter justering av hormonbehandlingen.

  • Äppelblad

    AddeM: Det måste inte alls vara för sent! Senare än rekommendationerna visserligen, men det kan ändå gå vägen.

    Jag är nu gravid i vecka 24 med ett foster som mår prima och blev till efter vår tredje insemination, som vi gjorde i början av april. Eller så blev bebisen till dagarna efter... Så här var det:

    Min insemination var inbokad ungefär 20 timmar efter Ovitrellesprutan. Då satt äggblåsan kvar, visade UL. Vi kombinerade sedan inseminationen med att göra egna försök nästa dag, två dagar efter och tre dagar efter. Det gick vägen och två veckor senare plussade jag.
    MEN när jag sedan gjorde tidigt ultraljud stämde dagarna inte alls överens med inseminationen, utan visade att jag blivit gravid ungefär två dygn efter inseminationstidpunkten. Läkaren på fertilitetskliniken la pannan i djupa veck och tyckte detta var mycket konstigt. I synnerhet eftesom tiden efter Ovitrelle i så fall var "för lång". Också nästa tidiga UL (som gjordes pga andra orsaker) visade samma sak, och datumet har bekräftats vid RUL.

    SÅ vi är alltså övertygade om att bebisen blev till på våra egna försök, alltså dryga 36 timmar plus ytterligare flera dygn efter Ovitrelle.
    STORT lycka till, jag håller tummarna för dig! Berätta hur det har gått!

Svar på tråden Ska insemineras på Måndag. Nervös