Inlägg från: Lavish |Visa alla inlägg
  • Lavish

    Hur bädda mjuklift till bebis som kommer nu i mars?

    Min bebis kom i april förra året. Jag hade ett par vikta handdukar under och sen ett litet lakan över det. Finns att köpa, jag sydde själv.  Fleece kanske är bättre än handduk i mars. Det finns madrasser och köpa men de passar ofta inte i mjukliftar, är svindyra och ofta är mjukliften grund så att barnet kommer upp lite läskigt högt vid kanten då.

    Vi köpte ett vagntäcke, alltså ett stoppat täcke med påslakan som vi hade över när det var kallt ute. Längre fram på våren hade vi 1-2 filtar över honom. Vi hade dock aldrig overall, han var så liten och det var lättare att bara bädda om honom ordentligt och sen en mössa på såklart. 

    Det blir ju väldigt varmt inne i vagnen där de ligger skyddade för vind med varm stoppning på alla sidor, och det är knökigt att ta av och på overall på en sån liten. Särskilt om du ska gå in i affärer blir det ju supervarmt för honom med både overall och filt, och väldigt bökigt att ta av honom overallen mitt ute i affärer. Så jag skulle rekommendera att du tar overallen om ni ska ut på en riktig långpromenad och det är kallt, men annars att du bara bäddar om honom ordentligt och mössa på om ni ska gå och handla eller gå en kortare sväng.

Svar på tråden Hur bädda mjuklift till bebis som kommer nu i mars?