• Mini 82

    Vi som är gravida efter upprepade missfall

    Hej, får man hoppa in här? Har följt dem gamla tråden lite på håll men inte skrivit själv. Har tre mf i bagaget två i v6-7 och ett ma som upptäcktes v8. Är nu gravid för 4e gången och är nu i v16:) kan helt ärligt säga att det varit de segaste 16veckorna i mitt liv. Går hos en läkare i Borås som heter Lennart Blomkvist, vet inte om ni hört talas om honom men han forskar på upprepade mf. I hans studie får man iaf täta kontroller med vul samt medicin: trobyl el placebo. Vet alltså inte om jag äter blodförtunnande el ej. Har iaf fått se vår lilla krabat 3ggr redan nu senast i v13. Längtar innerligt efter Rul som vi fått tid för i v19. Börjar också må väldigt bra efter en period av illamående, det läskigaste är dock att jag inte känner mig lika "gravid" längre. Känner lite molvärk till och från men annars mår jag som innan. Man är ju extra nojig som ni vet. Vill gärna känna rörelser nu:)
    Lycka till allihop!

  • Mini 82

    Jag har också fått order om att äta tromylen el placebon fram till v36. Måste säga att kontakten med Lennart har varit helt fantastisk. Har tar sig tid och är väldigt lugn och trygg. Kan smsa el ringa när jag vill om jag är orolig. Det har varit guld värt dessa veckor. Nu ska jag iväg och lyssna på hjärtljud (förhoppningsvis) är lite orolig så bm tyckte jag kunde komma in idag. Håller tummarna:)
    Kram på er

  • Mini 82

    Hej och tack för ett fint välkomnande förrästen:) nu har jag varit hos bm och hon hittade hjärtljud direkt. Är sååå lättad, klarar mig nog på detta fram till Rul om tre veckor:)

  • Mini 82

    Ang paus så blev det en paus på 9 mån för oss efter tredje mf, det var inte självvalt dock. Men nu i efterhand kanske det var precis vad min kropp behövde. Jag tror inte det finns något rätt och fel men en mens eller två kan man nog hålla sig, mest för psykets skull. Kan inte nog säga hur glad jag är över hjärtljuden igår:). Har känt mig lite "smal" senaste dagarna. Längtar efter en riktig gravidmage och att känna sparkar. Undrar när man kommer känna det...

  • Mini 82

    Oj här händer det grejer, grattis lilla M till lyckat kub:)
    Naje, när är det beräknat? kan inte vara långt kvar. Spännande!!

  • Mini 82

    Hoppas de stannar några veckor till Najje, kul med tvillingar:) mina småsyskon är det och när de föddes var det de största tvillingarna som fötts på östra Sjukuset i Gbg sen 50-talet. Herregud min mamma var bara en enda stoooor mage. Men det var jättehäftigt!!

    Ego: v.17 idag och har varit på arbetsintervju imorse som gick bra:) tänker inte berätta att jag är gravid förrän jag ev fått jobbet. Är det ok tycker ni? Det är ett mammavik på ett år, så det är ju inte helt kul för dem kanske. Men jag fick sparken från mitt förra jobb dan efter jag berättade att jag var gravid (var en provanställning så jag kunde tyvärr inte göra nåt, de sa såklart att det berodde på annat men jag vet att det inte är sant). Är ju lite orolig för min SGI, är det någon som vet hur det funkar om man blivit arbetslös under graviditeten? Förhoppningsvis baseras den på min gamla lön istället för A-kassan. Oj långt det blev...

  • Mini 82

    Najje, de vägde ca 3500g båda två. Så de var normalstora (för att vara ensambarn;) men båda var lika stora vilket är ovanligt. Som sagt de flesta tvillingar kommer lite tidigare och är lite mindre. Tror de var helt fullgångna. De fick sätta igång henne iaf. Nu är de 25 år gamla hihi tiden går fort:)

  • Mini 82

    Den lilla M,
    Jag känner precis som du och har gjort det sen v13 var inne och lyssnade på hjärtljud förra veckan är i v17 nu och det börjar synas lite men jag känner fortfarande ingenting. Tror att det är helt normalt att känna som du gör. Är du extra orolig kan du ju fråga om du får komma in och lyssna på hjärtljuden. Det hjälpte mig jättemycket.

    Tänkte lägga till mig i listan men kan inte klippa och klistra när jag skriver på mobilen. Kanske nån kan sammanställa;)

    Mini82
    3mf (2 i v6 och ett ma v8)
    Bf 20/8 2012
    Är med i en studie hos läkare Lennart Blomqvist på Borås sjukhus. Äter trombyl/placebo 75mg varje morgon tom v36. Vet inte vad jag får förrän studien är avslutad. Får också TLC (tender love and care) dvs täta kontroller och ultraljud samt att jag kan ringa när jag vill.

  • Mini 82

    Barbaboo, jag hoppas också det. Tycker det vore självklart men det är inte förrän denna graviditet som jag känt mig trygg hos en läkare. Det finns jättemycket forskning på detta i USA, många med tidigare mf har lyckats bara genom täta kontroller och omvårdnad. Tror mycket på att minskad oro och stress kan hjälpa många.

    Najje, håller tummarna för dig! Ta det lugnt nu:)

  • Mini 82

    För oss så har TLC inneburit tidiga ultraljud i veckorna 6,9 och 13 samt att jag kunnat ringa el smsa när som helst. Kan säga att jag var jätteorolig första veckorna och det kändes skönt att ha den kontakten. Nu kommer vi inte träffa LB förrän i v30, så det är ett tag kvar.

    Har ev känt något idag, lite odefinierbara rörelser i magen. Hoppas det är bebis som ger sig tillkänna:) skulle vara den bästa födelsedagspresenten, fyller 30 år idag!
    Ska fira med att fortsätta måla om hemma och kanske tom gå till frisören:)

Svar på tråden Vi som är gravida efter upprepade missfall