Inlägg från: Alfonsina |Visa alla inlägg
  • Alfonsina

    Hur borstar ni tänderna på 1,5-åring?

    Jag är av åsikten att det är jag och sonens pappa som bestämmer att tänderna ska bortstas. Och ja, då blir det så.

    När han trilskas (är två år nu) så lägger jag honom i knät som jag gjorde när han var bebis, med ena armen under min så att säga. Och så tippar jag och sjunger lite eller pratar uppmuntrande. Till saken hör att han inte blir så arg över detta men han ville ju inte heller bara öppna munnen om vi har kommit till den här punkten. Så tänderna borstas morgon och kväll oavsett procedur.  

  • Alfonsina
    skogsvitter skrev 2012-03-15 13:34:21 följande:
    Våra har fått ta tandborsten och borstat själv lite, då brukar det gå lättare sedan att göra det ordentligt. Att göra något med tvång känns knappast som rätt sätt...
    Håller inte med. Vissa saker här i livet måste man bara lära sig. Vi har massa tvång hela tiden i vardagen, det gäller även barn.
  • Alfonsina

    Ja, vi får alla tycka olika. För mig känns det inte rätt att hela tiden behöva argumentera saker till en två-åring. Däremot förklarar jag alltid varför det blir ett "tvång" eller ett nej då jag tror att förståelsen för det är viktig.

    Jag tror inte du behöver ha dåligt sambvete för att ha kränkt ditt barns integritet när du räddade liv.

    När jag skrev tvång för vuxna menade jag inte i första hand fysiska, utan det finns massor av andra tvång i vardagen som gäller både vuxna och barn. Hur man beter sig, behandlar andra osv, tycker att tandborstning och hygien tillhör något som vi alla bör ägna oss åt. Så är ju inte fallet i samhället men min son kommer att få lära sig det iaf. Oavsett om han vill eller inte.

Svar på tråden Hur borstar ni tänderna på 1,5-åring?