• Alemonia

    Mammor / gravida i Norrköping som vill umgås

    Det vore trevligt att lära känna lite nya föräldrar och/eller gravida i Norrköpingsområdet.

    Jag har inte hittat någon aktiv generell tråd så därav denna.

    Välkomna alla som vill haka på!

  • Svar på tråden Mammor / gravida i Norrköping som vill umgås
  • Alemonia

    Lite info om mig: 31 år och väntar barn nr 2 i början på juli. Sedan tidigare har jag och maken en dotter född i augusti 2008. Vi bor lite utanför Norrköping och i nuläget jobbar jag  i Söderköping men kontoret ska flytta in till Norrköping i juni.

  • Alemonia

    Kul att se dig här JePaLuLi!
    Förskollärare verkar vara ett tufft jobb när man är gravid. Hur länge räknar du med att jobba?
    Själv sitter jag huvudsakligen på kontor men reser lite ibland och då främst till Stockholm för möten. Min plan är att jobba fram till midsommar och sen ta semester i några veckor innan jag blir föräldraledig. Hur länge jag håller dottern hemma på heltid återstår att se men som minst tills det blir ordinarie förskola i vecka 32.

  • Alemonia

    Jo, så länge du slipper foglossningar och andra besvär så går det säkert bra!

    Nja, slippa pendla blir det inte då jag nu har 11km till jobbet och sen får ca 15 km. Dock ligger dotterns förskola ca 5km i riktning mot Norrköping så när jag lämnar och/eller hämtar så blir det smidigare samt alla andra möjligheter som det innebär att jobba i Norrköping och kunna träffa vänner och bekanta på lunch samt träna.

  • Alemonia

    Jo, det känns positivt men lite trist att vi flyttar så tätt inpå att jag ska gå hem.

    Vad jobbigt att ryggproblemen inte försvann efteråt!
    Själv mår jag helt okej. Lite illamående ibland med mest lite sura uppstötningar och så har brösten varit ömma i några dagar nu. Växt har de gjort redan tidigare men då kändes det inte.
    Givetvis känner jag av ryggen lite då och då men inte i någon större omfattning eftersom jag nästan alla dagar rör mig obehindrat (vissa tillfällen är det jobbigt att böja mig men inte mera än så).
    Jag är nu uppenbart gravid och såg nu på morgon att jag gått upp ca 5 kg.

    Se till att ta hand om dig så du inte sliter för hårt på dig och får mera ryggproblem framöver!

  • Alemonia

    Jo, ryggproblem är inte att leka med och kan verkligen ställa till det ordentligt för en. Jag har turligt nog ingen större erfarenhet alls men vet från andra.

    Vad härligt att känna bebisen! Jag har känt min i några veckor nu och nästan genast jag verkligen kände den så har jag känt av den varje dag.

    Planerna för helgen (som dock kräver en rimligt kry dotter) är familjejympa på Friskis&Svettis vid tio på lördag följt av fika hos en kompis till mig. På söndag är vi (alla tre) bjudna på lunch hos vänner så det hoppas jag verkligen blir av.
    För din/er del då?

  • Alemonia

    Fram tills nyligen med ett litet avbrott på några timmar har det idag varit en intensiv dag. Familjejympa, fika hos kompis, handla pärlplattor och lite mat i Hageby. Dottern somnade på vägen hem så då blev det lite lugnt en stund men sen full fart igen men att ordna middagen och plocka innan svärföräldrarna kom på besök. Vi bjöd dem på plankstek och svärmor hade bakat en äppelpaj som vi åt innan de åkte hem till sig. Under tiden efter maten så fick svärmor igång dottern på att röja på sitt rum så jag tog mig i kragen och ordnade böckerna i hennes bokhylla.

    Gällande familjejympan så kan jag säga att jag idag var en av tre uppenbart gravida.

  • Alemonia

    Jo, det har varit en bra dag.

    Familjejympan är inte möjlig att boka i förväg. Jag frågade idag vad som gäller och jag som har årskort på jympan kan ta med mig både make och 2 barn på mitt kort. För dem som inte har kort kostar det 50kr/familj och om man nu har tre barn i stället för två så är de inte så hårda på det heller.

  • Alemonia

    Vad barnen har på sig varierar stort. Alltifrån gympadräkter och fotbollsdräkter till mjuka byxor och överdelar av varierande längd. Vissa barn har skor, andra strumpor och några är barfota (enbart strumpor är nog det minst rekommenderade). Gällande vuxna så är det stor variation även där men byxor/shorts av mjukare modell och överdel av varierande slag. Vissa har tydliga träningskläder medan andra inte har det. De vuxna har vad jag tänkt på mestadels skor eller strumpor (inneskor är rekommenderade som vuxen).

    Jobbigt med mardröm! Jag hoppas du kan tänka på trevliga saker och somna om.

  • Alemonia

    Jag tycket det såg ut som en tjej på RUL men jag vet inte. Denna graviditet har skilt sig från lite min första men det är svårt att säga om det är samma eller inte. Jag vet inte alls. Du då?

Svar på tråden Mammor / gravida i Norrköping som vill umgås