Inlägg från: Springsteen |Visa alla inlägg
  • Springsteen

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Amy.. du vet väl att de är de människorna som drabbas... som säger att de inte får den...

  • Springsteen

    Amy...
    läste du inte om de här ämnet nu... har problem att beskrvia det här patofysiologiskt... har kört megafast och hittar inget om gyn i mina böcker... Har konstaterat att de är en sjukhusrelaterad infektion... Har du några förslag`???

    En 44-årig kvinna inkommer till kvinnokliniken sedan man funnit en cystisk resistens med sju centimeters diameter på platsen för vänster adnex. Hon har sedan flera år besvärats av rikliga menstruationsblödningar och anemi. Under en utlandsvistelse fick hon mer rikliga blödningar varför hon fick tas in på sjukhus. Det planeras därför att utföras en total hysterektomi och salpingooferectomi vänster på henne. Har vid något tidigare vårdtillfälle fått blodtransfusion. Operationen beskrivs som tekniskt besvärlig och uppges ha pågått under nära fem timmar. Under operationen noteras att urinproduktionen är i underkant och katetern får därför sitta kvar till nästa dag. Det postoperativa förloppet beskrivs som okomplicerat och kvinnan hemskrivs på tredje dagen.
    Tolv dagar efter operationen återkommer hon till sjukhuset och berättar att hon till en början mått bra efter operationen men efter fem dagar fått feber 38,4° och att det dagen före återbesöket plötsligt kommit riklig, illaluktande vaginal flytning som sedan fortsatt. På mottagningen finner man buken mjuk och oöm. CRP är 100. Man uppfattar tillståndet som tecken på infektion och kvinnan får gå hem med recept på Flagyl och Vibramycin.

  • Springsteen

    De här är enda infon jag fått... förloppet ska beskrivas patofysiologiskt när vi har gjort en problemanalys... och de enda jag kan komma på är att hon fått en sjukhusrelaterad infektion under op????

  • Springsteen

    tror de.. men hur ska jag beskriva det patofysiologiskt`???? De är där jag kört fast... Är förmodligen skitenkelt men min hjärna vill inte idag!!

  • Springsteen

    måste väl vara sååååå... Tack...

    ( har tappat motivationen till de här fallet.. )

    Borde väl funka om jag slår på pc:na och ser vilka bakterirer och sen slår på bakterirerna???

  • Springsteen

    Kändes som jag skulle läst fallen innan jag sa (i våran grupp) att jag kunde ta de sista fallet... De andra var mkt lättare..

  • Springsteen

    då måste väl kvinnan i fallet haft sex utomlands för det är väl inte så vanligt att drabbas av Chlamydia och trichomonas i opsalen???

  • Springsteen

    Fast hon har nog op här hemma... Men tanke på om det skulle vara chlamydia... Hur vanligt är det om hon får det här hemma på op?? Fast hon är väl nästan ett MRSA objekt ändå om hon kommer från utomlandet???

  • Springsteen

    Vet inte.. fast är vibra inte ett bredspecktra??? (är inte så jätteinne på infektions... då jag jobbat på psyk..)

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!