• Ant3

    Flickvän blev gravid, utan att vi planera. 18år(!)

    Det är en jävligt svår situation och jag har också vart i den. Jag var för ung, hade inga pengar, ingen bostad, saknade både utbildning och jobb.. allt var fucked up! Ett barn passade inte in i mitt liv. Men vet du vad mannen? Det finns inget att göra åt det!  Din brud bestämt sig för att behålla barnet, du ska bli pappa vare sig du vill eller inte. Och du vet att det enda rätta för dig att göra är att ställa upp på din flickvän och finnas för barnet.

    Jag såg också framför mig allt som skulle gå åt helvete, alla uppoffringar, omprioriteringar, allt jag skulle missa och aldrig få uppleva. Kände typ att livet var kört innan det knappt hann börja. Byebye ungdomsliv och hejhej vuxentråk!

    Men att bli pappa var inte alls som jag förvänta mig. Jag är sjukt stolt och tacksam över min dotter. Klart som fan det är kämpigt många gånger och märks ibland att man inte riktigt haft förutsättningarna. Men det löser sig. Det måste göra det. Man hittar sätt att ta sig förbi hinder.


    grundvatten skrev 2012-03-21 20:31:17 följande:
    Vi har snackat, och kommit överens om att antingen är det vi tre eller bara hon och barnet.
    De finns inget att jag finns där varannan vecka då och då utan de blir vi eller inget.
    Nejnejnej! Snacka om det, men det finns ingen anledning att redan nu bestämma hur er familjesituation ska se ut. Det kommer hända mycket framöver, graviditeten kommer påverka er och ändra inställningar inför allt det här.
Svar på tråden Flickvän blev gravid, utan att vi planera. 18år(!)