Inlägg från: Persson72 |Visa alla inlägg
  • Persson72

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Hej kompis ;)! Ligger här hemma med foten i högläge och har tråkigt.. Bröt fotleden den 24 mars:( och ska ha gips i minst 6 veckor. Vill du " snacka" bort en stund så kan vi gārna göra det/ kram Åsa

  • Persson72

    Godmorgon! Min olycka var väldigt odramatisk.. Vi hade varit på skaldjursafton på Lions och hade med ett annat par med hem på ett glas rose' innan dom skulle cykla hem. Vi satt o pratade om när jag och Mattias träffades och jag skulle bara hämta och visa min lurviga vita 70-tals jacka som jag hade på mig när vi träffades ( till saken hör att Mattias tycker att den är skitful). Jag hämtade jackan uppe i garderoben och i första trappsteget på väg ner så kom jag snett med foten så den bara vred sig.. Inget fall eller nåt, jag satte mej ner direkt och insåg att nåt hade hänt:( så helnykter var jag ju inte, men det känns att det kunde ha hänt närsomhelst även utan alkohol i kroppen. Jag lyckades bryta både det yttre och innre benet i fotleden ! Vi fick ta taxi in till Vârnamo sjukhus så vi var där strax innan fyra på morgonen, fick ligga på akuten till kl 7:00 innan röntgen öppnade.. Fick ingen smärtlindring då jag druckit..:(( men sen gick det fort, ingen i kö till röntgen och bara en innan mej till operation, så jag var opererad färdigt vid två på eftermiddagen. Gips i minst sex veckor, ska byta den 11 april. Hoppas verkligen att jag får stödja på foten snart, har ju ingen balans ha,ha! Hur går det med det praktiska för dej?

  • Persson72

    Jaha, då var man ensam igen.. Har varit en bra Påsk med mycket god mat;) Vi åkte upp till Dalarna till svärmors stuga I Leksand. En liten nätt resa på 50 mil åt varje håll. Men vi pallrade upp med pall och kuddar under benet så det gick riktigt bra! Sen har jag utmanat mig själv med att både följa med på en shoppingtur ( köpte en ny sko med bra studs i) och så var vi och hälsade på Mattias kompis som bor på andra våningen i ett hyreshus. Som tur är så har den värsta smätan och blodrusningen försvunnit. I morgon ska jag byta gips, jippie !! Hoppa att jag får ett lite nättare gips denna gången. Kom på att Ikea har rullstolar som dom lånar ut så att man slipper hoppa hela vägen runt. Elsa fick sitta i knāt,det tyckte hon var skitskoj!! Nu hoppas jag att mamma kommer hit snart och hjälper mig med kaffet;) ha en bra dag, kram

  • Persson72

    Blev det rosa gips nu då? Här nere i dom småländska skogarna är dom inte sá piffiga,jag fick nöja mig med ett vanligt gips med bandage utanpå som håller på att korva sig varje gång jag tar på mig byxorna:( Min yngsta dotter fyller fyra år på torsdag, jag har även en dotter på 15år och en son på 13år som bor hos oss varannan vecka. Tyvärr så är den stora flickan så upptagen av sitt liv att det inte blir så mycket hjälp från det hållet.. Får hoppas att dom här veckorna går snabbt!

  • Persson72

    Jodå, gipsbytet gick bara bra!! Dom tyckte att det yttre hade läkt riktigt fint :) vilken tur du har som snart får stödja på gipset, jag får fortsätta hoppa tills jag blir av med gipset;( Men jag har tur för mitt gips tar dom den 2 maj.. I går hade vi barnkalas för Elsa o sen släktkalas för henne på kvällen så då blev det lite för bra , för idag e det svullet. Men det sa dom att det kan bli några dagar efter gipsyte. Har du många skruvar, plattor o stift?

  • Persson72

    Ja, det är skönt att nedräkningen snart kan börja! Vet inte än hur länge jag blir sjukskriven efter gipset är borta, läkaren sa att det helt beror på hur det känns. Jag jobbar på monteringen på en fabrik som gör butiksinredning så jag står,går och kör truck hela dagarna så det frästar väl på i början. Blir till att känna sig fram. Jag har läst att skelettet blir starkare där brottet har varit när det växer i hop så det är väldigt sällsynt att man bryter det på samma ställe igen. Jag frågade läkaren om det nu när jag bytte gips o han bekräftade att det stämmde ;))) tycker att det låter lite lugnande, men visst kommer det att vara nervöst att börja gå igen. Ringde sjukgymnasten i dag och bad att få låna en rullstol så att jag kommer ut lite längre sträckor, hoppas att jag får hämta den i morgon. Isf ska jag ut på onsdag o shoppa kläder till sonen ! Vi får hoppsa på mycket sol dom närmsta veckorna nu när vi har tid att njuta ;)

  • Persson72

    Hoppas att det går bättre med sulan, måste vara skönt att få gå lite!! Själv har jag en och en halv vecka kvar innan jag får gå, men då blir jag av med gipset ;) I fredags var jag och mamma på stan och shoppade. Det var jätte skönt att komma ut lite och det gick riktigt bra men utan rullstol, fick hoppa:( så igår var jag rejält trött i armarna och hade träningsvärk lite här och där,ha,ha! Men i morgon får jag äntligen en rullstol så jag kan komma ut på promenad. Hoppas att det fina vädret dyker upp snart;))

  • Persson72

    Det var skönt att bli av med gipset!! Men hon lirkade lite när hon tog av det så det gjorde jätte ont när jag skulle ner med foten i baljan o tvätta den;(( nära lika ont som när jag bröt den. Men dom röntgade en gång till för säkerhets skull och allt såg bra ut. Läkaren sa att det var ett så " jättefult" brott så det kan finnas lite små benfragment kvar som kan göra ont ett tag.första veckan får jag bara belasta benet med 15 kg o andra veckan med 30 kg, sen fullt ut. Jag var faktiskt inte riktigt beredd på att det skulle vara riktigt så här jobbigt nu efter gipset, var lite svårt o sova i natt!! Förhoppningvis så har du fördel av att du får stödja på gipset nu.. Får bli en stund i solen i dag, skönt nu när våren äntligen har kommit;))

  • Persson72

    Hej på dej!! Jodå dn första veckan har gått skapligt. Men jag har haft min syster här på besök så jag har fått lite extra hjälp o stöd;)) Var hos min underbara sjukgymnast i fredags och fick övningar att göra samt en del pepp så att jag vågar gå flera små korta promenader även om det gör ont och foten blir svullen som... Fast i dag har jag bara gått en promenad, men då gick jag från fiket o hem. I vanliga fall tar det 10 minuter nu tog det 30 minuter ;) I morgon siktar jag på antingen två promenader eller en promenad och ett litet pass i badhuset. Ha det så gott!!

  • Persson72

    Ha, ha.. Ja det kan jag meddela att det behövs;)) jag satt med foten i en hink med vatten o såpa jättelänge på kvällen!! Lyllo dej som kan städa, jag är jätte svajig utan kryckor;( Men jag har cyklat på motions cyklen i dah ialla fall..

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?