• Emlak

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Bröt fotleden förra veckan och är nu opererad, gipsad i sju veckor och försöker underhålla mig med att vila och se på tv. Har en 2,5 årig tjej som blir hämtat och lämnad av sin pappa och själv känner jag mig helt hjälplös med värken efter operationen, kryckorna och rastlösheten.. Någon annan som är i samma situation och bara vill språka lite?


  • Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?
  • Emlak

    Hej, hur gick din olycka till?
    Jag cyklade förbi en gångvägsspärr och fastnade med barncykelsadeln och föll omkull.. Var den 22a och blev opererad och gipsad under förra helgen. Nästa vecka ska jag byta gips och hoppas att svullnaden som man får när man böjer ner foten ska ge med sig så man kan få "njuta" av sin sjukskrivning lite.. Gips 7 veckor och får stödja benet om tre veckor (längtar)

  • Emlak

    Skönt att allt gick så snabbt sen med operation och allt jag trodde att jag skulle bli opererad torsdagen men var kö och akutfall som gick före så fick fasta fram till middag både torsdag och fredag och sen blev operationen sent på lördag så kom tillbaka på min avdelning mitt i natten med två stressade sköterskor som inte visste var min nyckel till mina saker var, samt att de tog över en timme att få hjälp varje gång man tryckte på larmknappen..

    Skönt att vara hemma iaf, jag sover gott på natten och även på dagen, hatar att hoppa runt på kryckorna och att känna mig så instängd och ohjälpsam, tur att man har en sambo som fixar allt här hemma, när jag är ensam hemma hoppar jag omkring med ryggsäck för att få med mig allt viktigt till soffan :)

  • Emlak

    Jag sitter faktiskt och väntar på röntgen och att bli omgipsad, jag tänkte mig ett fint rosa gips den här gången :) känner mig mkt piggare men har slutat med morfintabletter, har oxå varit hyffsat aktiv under påsken med ansiktsbehandling och påskmiddag hos min sambos syster.. Nu hoppas jag på besked om när jag får börja gå, är ruskigt trött på krycka mig runt överallt, och vore härligt att inte vara så beroende av andra hela tiden..

    Hur gammal är din dotter?

  • Emlak

    Japp jag fick rosa gips :) och mkt lättare gips men känns som att man är tillbaka i högläges positionen igen. Om en vecka ska jag få börja stödja på benet ska bli skönt och hoppas verkligen att jag är duktig på det och att jag snabbt kan "springa" omkring, just nu känns det som att det är väldigt kämpigt för sambon att göra i stort sett allt här hemma..

    Hur gick det för dig med gipsbytet? Jag tyckte det var så otäckt efter att gipset var borta och benet bara låg där och jag våga knappt vicka på tårna..

  • Emlak

    Känner mig rätt svullen i benet igen, var in och kolla upp idag men dom sa att det är normalt, är helt lila om tårna så fort jag bara går några steg.. Superjobbigt att bara sitta och ha benet i luften hela tiden..

    Fick du något slutdatum för gipset? 14 maj åket mitt bort så får snart börja räkna ner :)

  • Emlak

    Skönt att inte behöva ha gipset så länge, hur länge efteråt blir du sjukskriven?
    Jag har två skruvar i benet en på varje sida, kommer kännas underligt att man har något i kroppen sen, jag kommer vara överförsiktig hur länge som helst efteråt bara av rädslan att benet inte är helt okej.

    Idag och igår är det isf sol så är skönt att ligga ute i solstolen på balkongen och njuta :)

  • Emlak

    Skulle vara skönt att komma ut för lite shopping men jag ser det som att jag sparar pengar dom här veckorna ( kör lite nätshopping istället ;) och väntar med den stora belöningen när det är dags att införskaffa en ny sommargarderob :)
    Väntar ett paket från HM idag med lite kläder från deras nya ekologiska kollektion :)

    Ska bli skönt när man kan sola hela dagen, blir måndag böcker som man äntligen hinner läsa, idag har jag dock sällskap av förkyld tjej så är Disney junior som gäller.. Men får snart sällskap och även take awaylunch när Martin vabbar halvdag :)

    Skönt att benet blir stadigt, men känns även som att de blir att köra med fotriktiga och stadiga skor och inga språngmatcher i klackar :)

  • Emlak

    Provade att gå lite med sulan som jag ska ha på mig när jag nu får belasta, det var inte det lättaste.. Den känns jätteklumpig och inte alls promenadvänlig, får ha en rätt hög sko på andra foten oxå men jag som tänkte att bara man får börja belasta igen på benet kommer allt gå så mkt lättare igen :( men är väl en träningssak kanske..

  • Emlak

    Vad skönt att du snart blir av med gipset :) och vad modig du är som beger dig på shoppingtur, jag håller mig mest på hemmaplan, eller på besök hos vänner.. Var p iaf på föräldramöte på min dotters förskola i torsdags och det var kul att träffa lite folk, nu när man inte lämnar och hämtar..

    Idag tycks det bli sol här, skönt då ska jag jobba lite på solbrännan :)

    20 dagar kvar med gipset nu, lättare att gå med sandalen men krävs att jag har kryckorna oxå..

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?