• Emlak

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Hoppas det går bra med att ta av ditt gips idag och att det fungerar bra att gå sen..

    Mitt gips har blivit så stort ( mitt ben har krymt) så ska in och byta gips idag, skönt iaf att kunna stödja som jag gjort senaste veckan, man blir lite mer mobil och kan vara ute..

    Hur kändes det att gå när gipset var borta?

  • Emlak

    Jobbigt att man inte riktigt vet vad som väntar med foten, känns trist inför sommaren när man inte riktigt vet hur lång tid själva återställningen tar.. Idag har jag gått rätt mycket utan kryckorna, tänkte att det är lika att försöka belasta och öva upp så mycket det bara går, lättare att gå nu med de nya gipset då underdelen blev mer anpassas efter sulan..

    Jättehärligt med sol och värme, jag får begränsa lite mitt solande så det inte blir för mycket känner mig redan som att jag varit utomlands en vecka :)

  • Emlak

    Hej Kajsakajak! Nä det är inte kul med att bryta foten, jag har fem dagar kvar med gipset, hoppas sedan att jag kan gå ganska skapligt direkt efteråt
    Hur många veckor var du gipsad och fick du stödja och gå med foten när du hade gips? När kände du dig återställd igen?

    Persson: skönt att du kommit igång så mkt iaf, jag känner mig mer mobil nu då jag stödjer så städar, lagar mat och går omkring här hemma utan kryckorna, ute känns det skönt att ha dom som stöd, på måndag ryker gipset och längtar så efter en vanlig dusch, ska köra peeling på benet och sen blir det rakning :)

  • Emlak

    Hur länge blir du sjukskriven? Jag ska börja jobba igen den 28, men om det känns svajigt får man väl utöka sin sjukskrivning, hoppas bara att allt ska kännas bra igen efter gipset.. Känns som att man inte riktigt kan planera sommaren än när man inte vet när man kommer att känna sig stabil..

  • Emlak

    Lika bra att vara sjukskriven längre, jag börjar tro att två veckor efter känns lite lite för mig men får höra efter röntgen och läkarbesöket på måndag..
    Jobbigt att det är svårt att få på sko, har du stödstrumpa på?
    Idag har jag gått hemma utan kryckor hela dagen och var på möte på jobbet och gick lite där så känner mig överansträngd i benet nu så blir Alvedon till kvällen och vila, vågar inte ta någon morfintablett..

  • Emlak

    Jag skriver alltid från iphonen och den fattar inte heller det där med radbyten..
    Låter jobbigt med alla bandage och strumpor men allt för att få det stöd man kan behöva så foten ska kännas normal.. Bra att nästa vecka är en helgdagshelg så jag kan få träna upp benet lite och förhoppningsvis börja lämna min dotter på förskolan, min sambo börjar jobbet kl 7 och dom öppnar 7 så han har tokstressat nu i snart två månader..

    Har en fd kollega som bröt foten hon sa att hon haltade säkert två månader efteråt och att det inte gick att småspringa till bussen för det inte fanns någon fjädring i foten men hon blev helt återställt efter dom två månaderna, så de finns ju hopp :)

  • Emlak

    Hur är det att vara gipsad på hand/armen? Har du ont? Hur har du fördrivit din sjukskrivning?

  • Emlak

    Måste vara tufft att vara utan hand.. Hur klarar du vardagen? Mina första fyra veckor med gipsat ben var inte alls kul fick inte stödja foten så allt var meckigt!

    Idag är det domedagen, gipset åker bort, ska bli så skönt men är sjukt nervös!! :(

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?