Inlägg från: Rockkarlsson |Visa alla inlägg
  • Rockkarlsson

    Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?

    Jag är väldigt färsk inom området tvillingar då det finns två stycken i min mage. Känner tyvärr ingen som har fått det tidigare som jag kan fråga om alla saker som snurrar i huvudet. Så jag vänder mig till er som vet och har upplevt det själva :).

    Hur var din graviditet? Var den liksamma mot att vänta ett barn, jobbig foglossning, ökade mycket i vikt, sömnlösa nätter m.m? Jag kan känna till skillnad från min förra graviditet (som var med ett barn) att detta är än så länge mycket mer ansträngande. Är i v.19 och magen är stenhård så att huka sig är redan jobbigt, huvudvärk och trött i både kropp och huvud är jag mest hela tiden, jag är lättväckt om nätterna och har även känningar av foglossning när jag gått mycket. Annars mår jag prima ännu :).

    Jag håller mina tummar stenhårt för att båda liven ska må bra där inne och sen komma ut friska och goa. Men hur står är risken att det bara är ena som klarar sig?

    Hur var din förlossning? Vaginal eller snitt? Jobbig eller helt okej?

    Sen då, hur funkar det då? Om ammningen kommer igång som den ska hur lägger man upp det med två små knoddar som är hungriga samtidigt? Sist hade jag mjölk så det räckte och blev över men oroar mig för att det inte skulle räcka till två...

    Många frågor snurrar runt och detta är bara några av dom. Jag vill gärna höra om din historia du har varit med om så jag kan få en liten inblick över hur det är.

    /Rockkarlsson           

  • Svar på tråden Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?
  • Rockkarlsson

    Tack snälla för att ni  delar med er!

    Det är en del praktiskt att tänka om med, dock roliga saker :).

    -Vi bor i ett litet hus med endast 2 sovrum och sen blir vi ju 5 pers.
    -Bilen måste säljas och vi får skaffa oss en minibuss.
    -Tvättstugan måste omorganiseras med bättre förvaring samt en torktumlare.
    -Vi har redan köpt en barnvagn (för att vara ute i tid) men den blir att sälja för att köpa en till tvilling.
    -Kläder, babysitter, bärsele, bröstpump, bilbarnstolar och allt sånt måste ännu införskaffas.

    Vi ser väldigt mycket fram emot att få träffa dessa två knoddar :). Det är enäggstvillingar, pojkar, och jag funderar på hur stora enäggs är ungefär när det kommer ut. Jag förstår självklart att det varierar men är stl 50 för stort? Är det för det mesta prematurkläder som gäller i början?

  • Rockkarlsson
    Dohgon skrev 2012-04-16 09:48:57 följande:
    en enlingvagn kan faktiskt vara bra att ha ändå, ifall ni skall iväg med bara ena barnet någon gång så man slipper ta den stora vagnen =) den tar även mindre plats om man skall exempelvis handla eller så och man kan ta en i bärsele och andra i vagnen (vi har en liten bil så vi måste tänka på platsen)

    angående storlek så köpte vi en body och ett par byxor till barnen i storlek 44 tror jag det var. resten i 50 och 56. om det skulle vara så att de föds allt för tidigt och är små så brukar de ligga i värmebädd osv, de har även kläder där man kan låna. och man kan enkelt be någon anhörig eller så sticka iväg och köpa lite mer om det skulle behövas i så fall.
    de växer fort de små liven =) 44 passade jättebra när vi skulle åka hem från sjukhuset. men 1 vecka senare var det på tog för smått för att kunna ha på sig längre.

    Vilken smart idé med vagnen, det blir att fundera på :). Vi har även en Emmaljunga scooter som våran dotter har vuxit ur, synd att det inte är fullt liggläge på den för då hade vi kunnat ha den som 2.a vagn.
  • Rockkarlsson

    Någon uppsättning av stl.40 kan ju vara bra att ha ifall om att. Vet ni någon bra sida där det finns mindre storlekar än 50?

  • Rockkarlsson

    Tack för att ni delar med er, verkligen! Det är väldigt intressant och nyttigt att läsa hur andra har upplevt det med tvillingar eftersom jag inte har någon aning :).

    Vet ni om det finns någon sida med begagnande tvillingkläder?

  • Rockkarlsson

    Jag har läst att det är större risk att få havandeskapsförgiftning med en tvillinggraviditet. Ni som har skrivit här, har ni fått det? Vad hände, hur mådde ni osv?

Svar på tråden Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?