Inlägg från: 3 barns mamma |Visa alla inlägg
  • 3 barns mamma

    Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?

    Fick en enling först och tvillingar efter. Jag mådde sämre med enlingen (pojke) på alla sätt. Var även konstigt nog större med 1 barn i magen än med två barn i magen. Men gick upp i vikt med ett barn och ner i vikt med två barn. Visst kändes det mera i kroppen med tvillingar (enäggsflickor) tog mera stryk av tyngden men var även ensamstående så fick göra allt själv med sonen (skiljer 19 månader) bodde 3 trappor upp utan hiss så kan lova att man visste att man levde hihi..

    Så förlossningen då :) startade vecka 34+6 med värkar dagen efter vecka 35+0 kände jag inte av värkarna alls utan hade ont konstant av foglossningen men använde ingen bedövning varken Eda, lustgas eller citadon eller Alvedon. Valde att få lustgas när krystvärkarna satte igång efter 5 minuter kom första ut, nummer 2 vände sig då i magen och la sig på tvären så blev vändningsförsök. Gjorde skit ont!! Sen föddes hon med fötterna först hon kom 14 minuter efter sin syrra på en krystningsvärk. Behövde inte sys som jag behövde med sonen :) tvilling 1 vägde 2385 och var 45 lång, tvilling 2 vägde 2075 och var 45 lång. Vi var kvar på neo ca 1,5 vecka.

    Japp då var det tiden efter :) var jobbigt på början innan man kom in i det hela en liten pojke plus två nyfödda flickor. Hade som tur var barnens pappa här vi hjälptes åt första tiden. När tjejerna var ca 3 veckor blev dom jätte sjuka i rs höll på att sluta riktigt illa. Då bestämde jag och pappan att vi behövde kämpa för våran familj :) vi flyttade åter ihop igen. Han började jobba och jag var själv med alla 3. Tackar verkligen den person som uppfunnit baby sitter! När dom blev lite större och stabilare blev allt lättare gick då att bära båda utan problem :) gick på promenader med alla 3 så underbart.. Nu är dom 1 år och fast det varit ett jobbigt år så har det varit helt fantastiskt :)

    Oj vad det blev långt med nu har ni något att läsa hihi :) vid frågor svarar jag självklart ;)

Svar på tråden Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?