• Dohgon

    Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?

    graviditeten var min första och riktigt hemsk! mådde illa från start till slut. foglossning började v 19. v 22 fick jag åka in akut för sammandragningar och blev sjuksriven 50%. 3 veckor senare när jag fått åka in 3 gånger per vecka för kontroll av tapp osv så blev jag sjukskriven 100%.
    v28 var det snabbt in till förlossning då värkarna inte gav med sig. inlagd 3 nätter fick åka hem. v 30 in igen fick kortison och brikanylsprutor. låg kvar 3 nätter igen och fick åka hem. detta var i mitten/slutet av november. sen var det kontroller ett par gånger per vecka då tappen var påverkad.
    dagen innan julafton var det TUL och koll på tappen igen, de diskuterade om de skulle låta mig ligga kvar då jag hade sammandragningar (men det hade jag regelbundet var 6e minut från v 22 konstant hela dygnet) så de släppte hem mig om jag lovade att komma in om jag fick ont.
    den 28 januari blev jag inlagd och skulle inte få komma hem alls innan barnen kommit. den 3 januari fick jag åka hem, med barnen i magen ännu. och då var jag trött på det. jag svällde upp totalt från då tills förlossning. fick HF och allt kändes fel.
    den 18 januari skulle jag få komma på igångsättning, v'l där satte de dropp men det hände inget mer än jag hade smärtsamma värkar hela dagen, fick åka hem dagen efter. den 21 var jag hos BM för kontroll och märkte att HF hade blivit värre. fick åka in igen och den 22 januari tog de hinnorna. och jag blev mamma 3 timmar efteråt =) v 38+6 föddes de.

    förlossningen var vaginal och helt fantastisk, visst det var intensiva värkar då det inte fanns pauser alls, men det gick bra. fick stanna 3 dagar pga HF och ena killen vägde lite lite.

    första månaderna hemma kommer jag knappt ihåg. sambon var vaken och tog barnen om nätterna, jag tog dem om dagarna första nästan 2 månaderna. sen rullade det liksom på. de är 15 månader nu =)

  • Dohgon

    en enlingvagn kan faktiskt vara bra att ha ändå, ifall ni skall iväg med bara ena barnet någon gång så man slipper ta den stora vagnen =) den tar även mindre plats om man skall exempelvis handla eller så och man kan ta en i bärsele och andra i vagnen (vi har en liten bil så vi måste tänka på platsen)

    angående storlek så köpte vi en body och ett par byxor till barnen i storlek 44 tror jag det var. resten i 50 och 56. om det skulle vara så att de föds allt för tidigt och är små så brukar de ligga i värmebädd osv, de har även kläder där man kan låna. och man kan enkelt be någon anhörig eller så sticka iväg och köpa lite mer om det skulle behövas i så fall.
    de växer fort de små liven =) 44 passade jättebra när vi skulle åka hem från sjukhuset. men 1 vecka senare var det på tog för smått för att kunna ha på sig längre.

  • Dohgon
    Rockkarlsson skrev 2012-04-16 09:52:14 följande:
    Vilken smart idé med vagnen, det blir att fundera på :). Vi har även en Emmaljunga scooter som våran dotter har vuxit ur, synd att det inte är fullt liggläge på den för då hade vi kunnat ha den som 2.a vagn.
    hehe ja det är rätt smart grej =) vet en gång skulle jag till läkaren med ena killen då han skrek sig blå, hade problem med magen. så fick släppa av andra killen hos mamma med en vagn så de kunde gå ut och gå, de har aldrig gått med på att sova på andra ställen än i säng eller vagn de små liven =/
Svar på tråden Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?