• tjoollen

    Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?

    Mina tvillingar är nu 3,5 år... 

    Jag tyckte graviditeten var jobbigast i mitten av graviditeten innan kroppen vant sig vid tyngden.. Hade ont i ryggen och var inne ganska många gånger för värkar.. Jag var gigantiskt stor... Blev igångsatt i vecka 39+0, hade bara lustgas under värkningsarbetet.. Pojken kom först med hjälp av sugklocka, vägde 3750g och var 51 cm lång, efter nästan en timme kom flickan även hon med hjälp av sugklocka, 3384g och 51 cm lång.. fick sys en del, svor att jag aldrig ville ha fler barn, men de tycker jag inte längre... Glad
    Amning räckte inte, så blev ersättning istället.. Rutin var viktigast, jag såg till att de åt samtidigt och var vakna samtidigt osv.. Så tillslut så följde de varandra så bra att man fick tid att göra lite där hemma med.. Babysitter och en stor amningskudde använde jag mycket, även om jag inte ammade, så man fick ha båda nära.. 

    Mannen var hemma första månaden och hjälpte mig sen hade han föräldraledigt varje onsdag ett tag framåt så vi kunde storhandla och fixa vardagsgrejer då och hitta på roligare grejer på helgen..

    Mina barn har alltid sovit bra på nätterna, tack och lov, så har alltid tyckt de har varit "lätt" med två..

    Har två väldigt aktiva barn som började gå redan vid 9 resp 10 månaders ålder, så man har ju haft och göra.. 

    Nu när de är äldre är det klart lite mer bråk men de leker även väldigt bra med varandra.. 

Svar på tråden Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?