• Lindah S

    Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?

    Minn tvillinggrav. var min sista graviditet och också den värsta. Var egentligen inte så farlig den heller men jag gick 40 veckor och hade mycket vätska, så det var bra tungt det sista. Början av grav mådde jag fruktansvärt illa och var jätte trött.  Mellanperioden hade jag lite foglossning ett tag men det blev bättre framåt slutet igen, var dock sjukskriven efter v. 22 för sammandragnignar så kanske därför det var bra ;)

    Förlossningen: Blev igångsatt v. 40 med att de tog hinnorna och gav mig dropp. Hade en vaginal förlossning som gick jättebra, 8 timmar från att de tog hinnorna., 4,5 tim med värkar.. Det skiljer 7 minuter mellan tjejerna Tv1: 3500g 49cm och Tv2: 3790g 50cm, Tv1 kom i "normal"  kronbjudning och Tv2 kom i vidöppen hjässbjudnig men det gick jättebra det  med.

    Stannade på BB 15 timmar innan vi åkte hem, längtade till mina andra tjejer hemma. Min sambo var hemma 2 månader innan han började jobba och det var skönt kan jag säga, svårt att bära två så små bebisar själv, nu är de 3,5 månad och det funkar faktiskt jättebra! Så jag kan inte tycka att det har vart sååå jobbigt. klart att det har vart mer att göra än vid ett barn men också så roligt! :)

  • Lindah S

    Missade visst att svara om amningen.. mina tjejer blev aldrig riktigt nöjda med bara mjölk så har från dag 2 kört både amning och ersättning och gör det fortfarande !!

Svar på tråden Hur var din tvillinggraviditet, förlossning samt första tiden hemma?