• Nutcase

    Mitt barn slår mej. Hur hantera detta?

    Jag har en dotter som snart fyller tre år. Hon är väl som de flesta treåringar är mest, lite trotsig med andra ord, men det har jag inga problem med att hantera.

    Problemet är att hon slår mej, dagligen. Till saken hör att det bara är mej hon slår, inte barnen på dagis, inte pappa, inte sina syskon, utan bara mej.
    Jag vet inte vad jag ska göra för att lösa detta poblemet. Jag har testat det mest pedagogiska jag kan tänka mej, dvs att förklara för henne att man inte får slåss, att mamma blir ledsen och får ont, att man inte är snäll om man slåss osv osv. Jag ser dessutom till att hon alltid får säga förlåt och att hon förstår vad hon säger förlåt till.
    Detta sättet har inte funkat alls. Hon säger förlåt visserligen men efter några minuter kan samma sak hända igen om hon tex. inte får som hon vill.

    Jag har även testat att skicka in henne på sitt rum, ibland till sin säng. Detta är inget sätt jag gillar eftersom att hennes rum eller säng inte ska förknippas med bestraffning, men i brist på annat så testade jag det ändå. När hon har suttit där ett tag, en bestämd tid som jag alltid sätter, så får hon komma ut om hon säger förlåt. Återigen så frågar jag henne om hon vet varför hon fick gå in på sitt rum och ser till att hon förstår.
    Men detta har heller inte hjälpt. Efter ett tag är det samma visa igen.

    Snälla hjälp mej med tips ni som har haft samma problem! Vad ska jag göra? Jag tycker själv inte att hon är för lite för att förstå att det är fel. Eller har jag helt fel i det?


    Googla det!
  • Svar på tråden Mitt barn slår mej. Hur hantera detta?
  • Nutcase

    Tack för era svar.
    Jag har redan testat att även bli arg. Precis som maximum skriver, ta tag i armarna och sätta sig på huk framför barnet, har jag också gjort. Men det har inte hjälpt :(  Men det kanske är som Younes skriver att de inte har impulskontrollen. Det har jag inte tänkt på innan.

    Tack också för länken Younes :)


    Lyckan kommer, lyckan går...
  • Nutcase

    Hmmm okej, då är det kasnke inte så ovanligt med ett barn som slår sin mamma ändå. Jag fick bara känslan av ett misslyckande eftersom det bara är mej det riktas mot, men det handlar nog kanske inte om vad jag gör för fel då heller. Är ju så klart alltid en lättnad :)

    Jag tolererar ju givetvis inte att hon slåss, utan visar på olika sätt att det är fel, tex genom konsekvenser eller genom att prata eller ryta i. Hoppas att det ger sig snart iaf :)


    Lyckan kommer, lyckan går...
Svar på tråden Mitt barn slår mej. Hur hantera detta?