• Frk Röd

    Äggdonation i Spanien: erfarenheter?

    Snart redo för att åka till flygplatsen för vidare resa till Aten. Just nu känns det jättepirrigt men jag vet att jag kommer klara det här bra:) Igår fick jag rapport från Penny på Serum att det fanns 8 embryon som var fina och såg ut att utvecklas bra. Hoppas det håller i sig så! Håll alla tummar ni kan för att det nu ska bli tredje gången gillt!

  • Frk Röd

    Ligger och vilar en stund på hotellet i Aten innan jag ska gå ut och handla lite mat och frukt. Transfer av 2 embryon idag och fyra till frysen. Har aldrig någonsin fått nåt till frysen tidigare vare sig med egna el donerade ägg så det känns bra att ha ett par backupper.

    Transfern var något mindre smärtsam än vanligt med det var ju inte direkt skönt. Min livmoder är böjd lite bakåt så de flesta läkare brukar ha stora problem med att få in katetern i livmodern. Penny på Serum var försiktig och inte alls lika hårdhänt som många andra läkare har varit så det blev lite mindre plågsamt. Livmodersslemhinnan var perfekt mellan 13-14 mm. Testdag om 12 dagar vilket borde bli 15-16 maj. Håll tummarna för att minst 1 embryo vill fastna och fortsätta utvecklas till ett friskt barn.

  • Frk Röd

    Vet inte om nån följer denna tråd längre men postar ändå detta.

    Efter 4,5 års kämpande med massor av misslyckanden och minus på graviditetstest så har nu det hänt som jag nästan börjat tvivla på kunde hända. I morse fick jag ett STARKT PLUS på graviditetstestet. Jag är sååå tacksam för att jag äntligen får uppleva detta.

  • Frk Röd
    längtar74 skrev 2015-05-17 13:13:40 följande:
    Nämen ÅH!! Nämen ÅH!! Jag blir så glad över att läsa det här smile1.gif Så fantastiskt roligt!! De allra största grattiskramar till er! Nu börjar nästa resa smile1.gif Många, många kramar!
    Tusen tack! Det känns naturligtvis jätteroligt men helt overkligt. Det är svårt att ta in att man äntligen efter alla års kämpande, tårar och besvikelser får uppleva det här. Sen måste man vara ödmjuk för det faktum att det fortfarande är ganska långt kvar till målet och mycket kan hända efter vägen. En milstolpe är iallafall nådd, ska försöka njuta så gått det går av det.

    Önskar dig stort lycka till när du väl drar igång igen. Skriv gärna och berätta hur det går. Kram
  • Frk Röd
    Lisa36 skrev 2015-05-18 19:35:58 följande:

    Stort stort grattis FrK Röd!

    Jag har varit härifrån sen i höstas, kul att läsa om ditt positiva besked.

    Vi kom av oss efter alla ivf-försök och äggdonation efter det oväntade och fruktansvärt bittra beskedet att det var sambons spermier som var felet. Alla års kämpande något bortkastade.

    Tänker nu, om jag bara lyckas samla kraft, göra ivf med spermiedonation istället. Blir i Danmark då kön i Sverige såklart är lååång.????

    Lycka till nu Frk Röd! Kram


    Tack så mycket.

    Lycka till till dig också när du kommer igång med kommande behandling.
  • Frk Röd

    Roligt att du är på gång igen! Håller tummarna för att det ska lyckas den här gången. Skriv gärna och berätta hur det går.

    Jag är i vecka 12 nu och ska på KUB på måndag. Jag mår ganska bra. Det värsta illamåendet har gått över och jag kan äta det mesta. Men kaffe går fortfarande inte. Sen har jag lite andra gravidkrämpor som trötthet och kissnödighet men det är väl sånt som hör till och som jag säkert får stå ut med resten av graviditeten,

  • Frk Röd

    Tack. Jag hoppas att allt ska gå bra. Är inte så orolig för värdena utan jag har mer en liten oro för att nåt kan ha hänt med bebisen, att graviditeten har stannat av. Nu tror jag inte att det är så eftersom jag har gravidsymptom men lite orolig är jag ändå. Det var trots allt några veckor sedan jag var på ultraljud och såg att den sprattlade där inne.

  • Frk Röd

    KUB gick bra. Fick se en livlig liten krabat som låg och sparkade med benen och viftade med armarna. Sannolikheten för att något skulle vara "fel" var låg, 1: 20 000.Glad

  • Frk Röd

    Jag gjorde inte fostervattensprov pga av att KUB visade låg risk (1:20 000) för missbildning.Tror att gränsen går vid 1:200 som man rekommenderar att fostervattensprov görs. Man ska ha i åtanke att det finns en liten risk för missfall vid fostervattensprov så man ska nog inte göra det i "onödan" dvs om KUB visar låg risk för missbildning.

  • Frk Röd
    Stina02 skrev 2015-08-04 12:51:21 följande:

    Hej Frk Röd
    Läste att du varit i Aten och gjort ivf...
    Vilken klinik har du varit till ?

    Och ett stort grattis till dig smile1.gif


    Tack.
    Min tredje behandling som resulterade i att jag blev gravid gjorde jag på Serum IVF Clinic i Aten. De två första behandlingarna gjorde jag på en annan klinik i Aten som heter Embio. Den kliniken är jag inte helt nöjd med och det beror inte på att jag inte blev gravid där utan det beror bl a på dåligt/otrevligt bemötande då och då.
  • Frk Röd
    Stina02 skrev 2015-08-05 13:00:22 följande:
    Jaha, ojdå ! Jag har varit i kontakt med  embio  och har funderingar på att välja dem men kanske ska tänka om då...
    Har de olika nationaliteter som man kan välja på äggdonatorerna där  ?
    Menar du Embio eller Serum? På båda klinikerna så får du ha önskemål om utseende på donatorn, sen matchar de det så exakt det går. Jag har aldrig haft önskemål om en viss nationalitet, men jag antar att de gör vad de kan för att matcha det också om det är viktigt för dig.
Svar på tråden Äggdonation i Spanien: erfarenheter?