• Frk Röd

    Äggdonation i Spanien: erfarenheter?

    Längtar74: Jag beklagar verkligen det besked som du fått. Det är beklagligt att du ska behöva vänta i en vecka för att få definitivt besked men tyvärr så verkar det vara så som svensk sjukvård fungerar ibland. Vet flera exempel på kvinnors som långt fram i sin graviditet fått missfall och sedan fått gå flera dagar med sitt döda foster i magen innan de förlöst det. Förstår att det här inte är någon tröst för dig nu men vill bara berätta att så här kan det fungera inom landstinget. Bra att ni har ett 5-dagars kvar i frysen, det kanske kan ge lite tröst i alla fall. Ta hand om dig.

  • Frk Röd

    Jag undrar om ni själva har fått bestämma om de ska sätta in 2/3- dagars embryo eller långtidsodlade?
    Vid min första behandling så sattes det in 3-dagars embryo men vid min andra behandling så erbjuder de mig att göra en dubbel-transfer, d v s, en insättning med ett 2/3-dagars och ett par dagar senare insättning av ett 5-dagars. Är det någon av er som har erfarenhet av detta?

  • Frk Röd
    längtar74 skrev 2014-01-03 14:16:13 följande

    Frk Röd - tack. Jag kan på ngt vis fatta vitsen med en vecka emellan. Inte minst för att se en utveckling (eller brist på) i hcg-värdet. Och min gyn är toppen. Så engagerad och bra. Så jag har förtroende för hennes rekommendation. Men det känns skit ändå.

    I vårt fall har det aldrig varit tal om annat än 3-dagars. Nu vid den sista FET så fick de tina upp de två sista embryona (frusna i par), och sedan låta den sista utvecklas ytterligare innan den frystes på nytt. Därför är den 5-dagars.

    Låter intressant (och lite komplicerat) med dubbel transfer. Finns det några särskilda anledningar till att de rekommenderar den metoden?

    Tack igen för att ni är så fina. Skulle egentligen jobba hemma idag men får inget gjort. Ska göra ett sista ryck nu.
    Låter bra att du har en bra och engagerad gyn!
    Ja, jag kan också tycka att det låter lite jobbigt och komplicerat med dubbel-transfer, Men det är nog mest för att jag ska behöva vara borta så många dagar (gör mina behandlingar i Aren). Dubbel-transfer var inget som de rekommenderade utan det var det som dom hade att erbjuda om jag ville ha tillbaka ett 5-dagars. Jag skulle tro att det beror på att man inte kan garantera att något av embryona klarar långtidsodling och därför sätter de även in ett 2 eller 3-dagar så det inte blir så att jag står helt utan överlevande embryon dag 5. Men det här är bara min teori :)
  • Frk Röd

    Längtar74: Jag hoppas kunna göra nästa behandling i mars. Fick tyvärr inga embryon till frysen efter första behandlingen så det blir ET igen och det är ju inte direkt billigt.

  • Frk Röd

    Hoppfull03: Jag har läst i andra trådar att en rejäl dos C- vitamin är bra när man blöder.

  • Frk Röd
    hoppfull03 skrev 2014-01-05 09:18:08 följande:
    Tror du det går bra med två c vitamin brus i så fall .
    Brustabletter ska gå bra.

  • Frk Röd

    Längtar74: Jättetråkigt att höra att "den lilla" inte fortsatte att växa och utvecklades rätt. Bra att du försöker se det positiva i det sorgliga men kom ihåg att det är viktigt att tillåta sig själv att bli ledsen också. Kram och lycka till när du är redo för nästa behandling.

  • Frk Röd

    Grattis hoppfull03!! Vilken fullträff!! Vilken vecka är du i? Använde du prednisolon? Och när började du med den isåfall?

  • Frk Röd

    Lisma18: Välkommen till tråden. Har du ingen svensk gynekolog som kan hjälpa dig med utskrift av medicin så du kan få det på högkostnadsskyddet?
    Lutinusvagitorer är inte så jättedyra ( några hundralappar) så de kan du hämta ut i Sverige så får du bipacksedel på svenska. Vanligtvis tar man Lutinus 3 gånger om dagen.

Svar på tråden Äggdonation i Spanien: erfarenheter?