Inlägg från: plastmamma |Visa alla inlägg
  • plastmamma

    Fryser hela tiden, orkar inte mer. Tips?

    Jag fryser konstant och speciellt är händer och fötter iskalla. Jag får inte upp värmen och känner mig huven hela dagarna oavsett väder. Det enda som hjälper är en varm dusch eller ett träningspass, men kylan är tillbaka efter 15 min igen, Mycket beror nog på mon artrit och fnysningen men detta börjar bli löjligt. Jag vill ha mössa och vinter jacka på mig inomhus. Jag blir förkyld flera gånger i månaden och när jag blir kall så får jag fruktansvärt ont i mina inflammationer. Jag kan inte gå på ett golv utan tofflor och kan inte sitta still utan tirgvantar. Jag har provat allt från värdefullt till olika vantar med uppvärmning etc. Men inget hjälper. Det är som att kylan kommer inifrån. Den kryper längs ryggmärgen och jag får ont av kulan och spänningarna. Jag är trött och desperat, jag vill kunna sova på nätterna och använda mina händer. Någon dom har liknande problem eller har tips?


  • Svar på tråden Fryser hela tiden, orkar inte mer. Tips?
  • plastmamma

    Jag har ju artrit som gör att jag blir väldigt stel i omgångar. Får dock ingen massage för det. Jag rör mig mycket, mindre än förut men ende mycket för att vara sjuk. Går på zumba och promenerar massor. Jag kör med yllestrumpor och har anpassade skor. Underställ har jag inte tänkt på, men det är ju inte alltid man kan ha det. Som när jag jobbar rör jag mig mycket ens stunden och blir stilla andra. Men det konstiga är att jag blir kall trots rörelse. Det är bara om jag kör ett hel pass som jag blir varm efter ungefär 45 min. Men jag kan vara varm i övriga kroppen och svettas, men händerna speciellt kan vara iskalla


  • plastmamma

    Jag har pratat ned läkaren och har remiss för massage hos sjukgymnasten men de som är där är jätte dåliga på att massera. Sist jag var för så var det för nacken och den blev ännu värre. Jasså kan man? Även om man är i hemtjänsten,? Är ju inna med dusch och allt och det kam bli väldigt varmt och kvavt .


  • plastmamma

    Vad skönt att det är fler ön jag som har samma problem. Jag har bra blodvärden och vetekudde fungerar inte bra, det är som att huden blir tillfälligt varm men jag fryser fortfarande och är fortfarande kall i fötterna. Jag börjar bli desperat eftersom min artrit hör så förbaskat ont när jag blir kall och fryser. Finns det inget man kan göra åt det? Ska beställa ett bambuställ vid nästa lön :)


  • plastmamma

    oj blå och lila på fingertopparna är inte bra.

    Jag är vit om händerna men inte blå. Det där får du kolla upp, det innebär att dina fingrar inte får tillräckligt med syre.

    Hjärtklappning får jag också men jag hade hjärtmuskelinflammation nylig så det kan vara det också.


  • plastmamma

    Jag har nog testat det mesta, äter bra, rör mig bra osv.
    Dock har jag ju artriten som gör att jag blir stel och så snusar jag på det. Men sjukdomen har jag ju haaft i många år och snusat har jag gjort i ca 8 år.


  • plastmamma

    Det är olika beroende på var och hur inflammationen är. Men fingrarna tex är stela, gör ont varesig jag för å dem eller har dem stilla. Det känns som om de spricker inifrån och att det när som halat ska braka till och allt vara krossat. För att ta reda på det sp går man till reumatolog.


Svar på tråden Fryser hela tiden, orkar inte mer. Tips?