• Pallas

    Har jag skadat anknytningen?

    Ja, du är överdrivet nojig. Men det är ingen fara, det är på grund av att du reflekterar och analyserar ditt föräldraskap, och det är ingen dålig sak i sig.

    Jag tycker som du, att anknytning är jätteviktigt, och jag tycker du ska se på de här stunderna som en chans för pappan att få exklusiv anknytningstid med sonen. Din och sonens anknytning kommer inte påverkas det minsta, om den är trygg från början.

  • Pallas
    Arvidsmamma1 skrev 2012-05-09 19:40:51 följande:
    Tack för era svar! Jag ska försöka sluta att noja Glad Jag vet ju egentligen att sonen har det jättebra med sin pappa de stunder jag är borta, men ändå har jag lite svårt att slappna av. Sedan detta hände har jag varit iväg några gånger och då har allt gått bra. Sonen har haft det bra med sin far när jag varit borta och blivit glad när jag kommit hem igen. Så nu är jag betydligt lugnare. 
    Skönt! Det kan behövas lite träning innan man känner sig bekväm med att vara borta. Själv fick jag träna länge innan det kändes naturligt att gå och handla själv utan barn. De första månaderna trodde jag hela tiden att jag glömt dem någonstans och fick nästan ångest...
  • Pallas
    Arvidsmamma1 skrev 2012-08-20 21:25:02 följande:
    Hej igen!
    Jag startade ju tråden för 4 månader sedan, nu blir sonen snart 11 månader...Men jag fortsatte att rida och det gick fint. Han tog emot bröstmjölk på flaska, men jag åkte alltid när han var nyammad och när han var lite större klarade han sig oftast 2-3 timmar tills jag kom hem igen, men det fanns självklart alltid bröstmjölk hemma om hungern skulle slå till. Nu äter han ju också riktig mat, så nu är det betydligt enklare (i allafall på dagtid, på kvällen när han ska sova vill han alltid amma så då håller jag mig hemma, nattammar också en hel del ännu). Om några veckor ska jag börja jobba och sonen vara hemma med sin pappa på dagarna. Det känns jobbigt att vara ifrån honom hela dagarna eftersom jag hittills bara varit ifrån honom 2-3 timmar åt gången, men det blir nog jobbigare för mig än för sonen, han kommer ju vara med sin kärleksfulla pappa. 
    Härligt! Hoppas du haft roligt med hästen!

    Ja, det kräver såklart lite känslomässig träning innan det känns ok att vara borta på en helt jobbdag. Det kommer nog kännas precis som det gjorde när du skrev den här tråden i början, men du vet ju nu att det ger med sig.  
Svar på tråden Har jag skadat anknytningen?