Inlägg från: sirisdotter |Visa alla inlägg
  • sirisdotter

    Alternativ till p-piller? Vill bli hormonfri.

    På  FL  finns några kvinnor som trivs med pessar.  FemCap verkar vara en variant.   Innan p-piller kom till Sverige var det pessar man hade att tillgå som kvinna.   Det gjorde stor skillnad mot att vara oskyddad på den tiden. 

  • sirisdotter
    Coyote skrev 2012-04-30 01:00:02 följande:
    Femcap kanske kan vara något? Eller kopparspiral? Om han får ont av kondomerna kanske han behöver en större storlek?
    Tidigare sattes kopparspiral inte in på kvinnor som inte fött barn.  Jag vet inte,  har det ändrats?
  • sirisdotter
    stonehill skrev 2012-05-02 18:55:13 följande:
    Jag hade kopparspiral då jag inte ville äta hormoner. Funkade inte alls på mig blödde hela tiden och fick hemsk mensvärk.
     Men en kompis har inga problem alls och tycker det funkar super. Ingen av oss har fött barn.
    När jag pratade med min gynekolog om preventivmedel utan hormoner frågade jag om pessar men hon sa att man inte rekomenderar det längre för att det spermiedödande medlet är cancer framkallande. Och att anledningen till att många säger att man inte kan sätta in spiral om man inte fött barn är för att det är svårare att sätta in den om man inte gjort det.
    Någon på FL  rättade mig och informerade om att sperimedödande kräm inte används längre.....   Ersatt av något gel,  tror jag.    (undrar när jag får cancer - visste inte det)
  • sirisdotter
    Ningal skrev 2012-05-05 23:26:38 följande:
    Hormonfria preventivmetoder är utan hormoner, både gestagen och östrogen.
    Och det självklara förstahandsalternativet skulle ju kunna vara Billingsmetoden. Gratis, säkert , ofarligt, miljövänligt etc etc.
    ( INTE samma sak som "säkra perioder" överhuvudtaget)
    Finns olika sorters kopparspiraler, men läkare vill för det mesta bara  att en ska användas. I stället för att kvinnor med mindre livmödrar ska få möjlighet att sätta in kortare spiraler. Dumt!
    Man kan pröva kondomer i olika storlekar, men många killar har problem med passformen ( vad än RFSU påstår..)
    Man kan ha kondom man sätter in i slidan, finns latex och plast.
    Och pessar finns ju moderna numer. Dels ett slidpessar, Milex och sen ett cervixpessar, FemCap. Enkelt att använda, stör inte. Säkert om man är noggrann. Inga biverkningar och ekonomiskt i längden. Bra om man vill lära sig se när man är fruktsam, om ni sen vill bli med barn.
    Finns en väldigt behaglig pessargel numer. ( den spermiedödande krämen är inte bra alls, googla nonoxynol-9 och urinvägsinfektion t ex))
    Man kan läsa mer om alla p-metoder på www.preventivmedel.com eller www.rfsu.se om Billingsmetoden på www.familjeplanering.se. De flesta som arbetar med preventivmedel kan INTE Billingsmetoden eller pessar. Däremot kan de uttala sig felaktigt om dessa metoder. Ta reda på fakta själv i stället.
    Samt kräv av din barnmorska/gynekolog att få korrekt information om alla hormonfria metoder.. 
Svar på tråden Alternativ till p-piller? Vill bli hormonfri.