• Frontline

    5mån bebis vill inte sova

    Varför tar du bort nappen innan han har somnat för?


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Frontline
    skogsvitter skrev 2012-05-05 13:54:35 följande:
    Han är ju mitt i en fas, och det har bara pågått en mycket kort period. Jag tycker du skapar dig problem i onödan som håller på med avvänjningsplaner när din son har det som allra svårast. Du skrev i AP-forumet, men du verkar ju tyvärr bortse från ditt barns egna behov just nu..? Det kan vara bra att påminna sig ibland om vad som egentligen är viktigast, ditt behov att vänja av napp, eller hans behov att få ha tryggheten kvar så att han kan sova så bra som möjligt just nu?

    Vad är det som får dig att förutsätta att han skulle vakna en massa, bara för att han skulle somna med napp? Min andra dotter ammade sig till sömns jämt i den här åldern och hon vaknade absolut inte så ofta på natten. Personligen blir jag mer och mer skeptisk till den idén eftersom den inte verkar stämma på de flesta. Tvärtom började hon tom sova hela nätter medan hon fortfarande helammade och ammades till sömns när hon var 7 månader. Då hade nämligen de värsta faserna gått över. Sedan när separationsfasen kom började hon såklart vakna och sov oroligt igen. Sådant går i vågor och det är bara dumt och onödigt att förstöra som du nu tyvärr är på väg att göra.
    Bra då slapp jag skriva, hade samma tanke som dig...
    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Frontline
    Pickeli skrev 2012-05-05 14:34:27 följande:
    När min äldsta var runt 5 månader var det enda sättet att få honom att somna på dagen följande: amma och sedan sätta honom i babyskyddet, spänna fast och sedan "svinga" det fram och tillbaka fram och tillbaka samtidigt som man sjöng "dragonsta din tei" i falsett. Så höll det på i 2 veckor sedan återgick allt till det normala.
    Haha var tvungen att googla fram vilken låt det var, det är ingen låt antar jag som du gärna lyssnar på mer idag
    Livet är underbart när underlivet är bart :)
Svar på tråden 5mån bebis vill inte sova