• Konstantine

    5mån bebis vill inte sova

    Har du/ni testat att sitta bredvid när han sover och börja söva om "redan" när han verkar vakna till?

  • Konstantine
    eucalyptus skrev 2012-05-05 13:39:24 följande:
    Konstantine: har testat att vyssa honom lite strax innan han brukar vakna för att se om han liksom kan "somna om i sömnen"  så att säga. Ibland funkar det och ibland inte. När det funkar brukar jag kunna förlänga sovstunden till en timme. Antingen sover han på dagen i min famn eller så sitter jag precis bredvid honom.
    Men det funkar överlag om du gör så? Då rekommenderar jag att du fortsätter med det Vår dotter sov så där lättväckt och vi hade de bekymren du berättar om, men när vi började ha henne sovandes i soffan (istället för ett rum "långt" bort i en säng hon inte ville va i själv) så blev det bättre. Hon ville va bredvid mig hela tiden och det fick jag acceptera om jag inte ville ha en trött gnällfis. 
    Tyvärr är det ju jobbigt att ha det så också, men försök att ta tillfället i akt att ta det lugnt du med då! Sen när han är vaken är han förhoppningsvis på bättre humör och du kan göra det du vill (hushållssysslor t.ex.) utan att han gnäller.

    Det jag har märkt är att vår dotter sover bra i ungefär en halvtimma-timma, sen börjar det bli oroligt och jag får klappa och ev. söva om lite men oftast räcker det med att visa att jag är här, sen kan hon sova jättebra i 2-3 timmar till! När hon var yngre alltså, nu sover hon inte riktigt lika länge eftersom hon är 2 år gammal.

    Sover han bra om natten?

    Och du, det är väldigt normalt att barn inte vill sova, absolut ingenting att bli oroad över Det är inte heller psykologens eller bvc's bebis så lyssna inte på dom... 
  • Konstantine
    skogsvitter skrev 2012-05-05 13:59:19 följande:
    Och håller med ovan, det är mycket normalt att ha så här svårt att somna, i perioder. Båda mina har haft det vid varje utvecklingsfas och diverse annat men det går över

    Det bästa man kan göra är att göra det så enkelt som möjligt för en själv, det är nog jobbigt som det är utan att man ska behöva försvåra och krångla till allt ännu mer!
    Att man ska göra det så enkelt som möjligt för sig tycker jag borde stå på stora plakat på BB/BVC/ÖF/lekparker/osv Det känns som att det som sker är precis tvärtom, man ska ta "kampen" mot/med barnen hela tiden istället.

    Men, jag vet själv att man vill göra "rätt" när man är nybliven förälder, och man tror att man gör rätt fastän det går dåligt... 
Svar på tråden 5mån bebis vill inte sova