Inlägg från: finskorpan |Visa alla inlägg
  • finskorpan

    Vi singlar som ska insemineras 2012!

    Hur går det Jovia?!?!??!

    När tror du du kommer åka MiaMaria? 

  • finskorpan

    hej alla! Checkar in här å hoppas på några plus för er andra!! 

    Själv är jag nu v 7 (6+5) och mår rätt så illa faktiskt. -klarar mig inte utan postafen men då blir man trött istället. Så jag hoppas att illamåendet går över ganska fort för jag blir värre när jag rör på mig så motion är det inte å tala om! Men samtidigt är man ju lycklig över det eftersom det betyder att det finns en liten knodd i min mage som jag så småningom ska få träffa och lära känna.

  • finskorpan

    Hej, det går bra för mig, magen börjar växa lite faktiskt. Idag går jag in i vecka 9. Illamåendet har också blivit lite bättre å nu klarar jag mig med en halv postafen om dagen.

    Om ditt streck är lika starkt eller starkare än teststräcket så är det positivt. Du har alltså ägglossning om 24-38 timmar eller hur det nu var. Rekommenderar att du fortsätter testa och ser hur länge du har positivt. Jag blev ju som sagt gravid när jag inseminerade typ 48 timmar efter positivt test så det kan ju kanske ta olika länge hur lång tid mellan första positiva och äl sker. På Sellmer sa hon att de gärna ville att man skulle fått två positiva tester innan insemination - eftersom spemierna lever kortare tid när det är via klinik så är det ju extra viktigt att tajma in det korrekt.

     

  • finskorpan

    Välkommen Alma

    Jag hänger kvar här fast jag numer tillhör de gravidas skara - går in i vecka 10 på onsdag. Dubbelsiffrigt. :)

    Mår fortfarande illa men det ser jag som något positivt, att det händer något därinne. Annars blir man lätt deppad av att hela tiden behöva tänka på vad man kan äta nästa måltid som INTE gör en illamående. Börjar faktiskt få lite mage också men hoppas jag kan dölja det på jobbet ett tag till.

    Lycka till allihopa med era försök nu i november!!! Hoppas ni snart får må illa ni också. Solig 

  • finskorpan

    Oj Sabina03!!! Va roligt! Jag känner faktiskt en kvinna som blev mamma till tvillingar och killen stack redan innan och med hjälp från sin familj och vänner så har hon klarat det jättebra, och det är två jättefina barn hon har!

    Jag ska till BM den 21 november så det ska bli spännande.

    Hur fick du veta att du väntade tvillingar? på KUB eller?

    Välkommen Stumpan84! Här är det blandade, både klinik och heminsemination. 

  • finskorpan

    Vet att ingen läser så här sent men måste bara får skriva i alla fall - vet inte riktigt vart jag ska ta vägen elelr vad jag ska göra. Låg lugnt i sängen och gjorde en avslappningsövning när jag helt plötsligt känner hur det liksom släpper nertill, ingen smärta eller nåt, bara som när första mensen kommer typ... skyndar mig till toan och det rinner ju blod, lika mycket som när man kissar kändes det som...

    Ska ringa BM imorgon, ringde 1177 som sa att om jag inte fortsatte blöda eller fick feber eller väldigt ont så var det bara att vänta. Mitt hopp är helt ute dock att lilla bebben skulle leva för det var som sagt en STOR mängd blod och inte någon lite nidblödning direkt. Men hoppas jag får komma imorgon å få det bekräftat.. Sen vet jag fatkiskt inte vad jag ska göra... Hur jag ska kunna gå tillbaka till jobbet, hur jag ska överleva överhuvudtaget. Det känns så orättvist för jag hade precis börja vänja mig vid tanken att jag ju är gravid och ska bli mamma, magen hade börjat växa lite men nu....

    Får man dö nu? 

  • finskorpan

    Det är helt otroligt! Jag blödde verkligen så himla mycket! Fick åka på gynakuten imorse då och så säger läkaren: Det ser bra ut. Jag fattade inte ens vad hon menade först men så fick jag ju se lilla Bebben! Hjärtat slog och han/hon rörde sig. Men nu skulle jag ta det extra lugnt en vecka framåt och blir det missfall är det inget jag kan förhindra. Nu får jag ringa och omboka min tid hos BM för den avbokade jag när jag ringde imorse för jag var så himla säker. Varför jag blödde kunde hon dock inte svara på...

  • finskorpan

    Glömde ju berätta för er vad läkaren sa mer, jag har tydligen ett septum vilket gör att jag måste träffa en till läkare för å se om jag kan föda normalt eller om det blir planerat kejsarsnitt. Men när hon sa det kände jag att det spelar mig ingen roll bara lilla Bebbe lever!!!!

  • finskorpan

    Så på torsdag ska jag göra KUB-test och hoppas att allt ser bra ut!

    Idag har jag dock börjat oroa mig igen för ekonomin och barnpassning. Hur har ni tänkt? Jag bor tyvärr i en stad utan helgdagis och jobbar på helger. Min förhoppning är att få tag på någon privat.... Pengar när jag väl börjar jobba är nog inga problem men det är under föräldraledigheten, för jag vill gärna dra ut på det lite. Har räknat på att jag klarar mig om jag tar 6 dagar i veckan, hade ju önskat bara behöva ta 5 men.... 

  • finskorpan

    När jag väl har börjat jobba igen tror jag inte det blir något problem för jag får ändå ut 22500 efter skatt och bor i lägenhet. Men det är väl föräldraledighetstiden - men mest för att jag vill kunna vara ledig så länge som möjligt. Och så framför allt barnomsorgen.

    Sen har jag gått å grunnat lite på en sak. Det känns nästan aldrig kul att jag ska få berätta att jag är gravid utan det är nästan ständigt med en oro för reaktionen och frågorna. Känns himla tråkigt faktiskt. HAde det varit helt vanligt hade jag sagt: jag är gravid. Å alla hade grattat. Men nu är det inte alls så... 

  • finskorpan

    Oj, här står det stilla nu. Väntar på att få läsa om lite plus!

    Själv har jag berättat för de flesta nu, har ju försökt att vara lite undvikande i hur det gått till pga saker jag inte vill gå in på här men de flesta gissade på en gång iaf och ingen tycker det är konstigt. Så jag insåg tillslut att det är nog jag som ändå har svårt för det - men bara när det gäller mig själv lustigt nog, det är nog hur jag är uppfostrad - andra kan få göra som dom vill men i vår familj gör vi inget som kan sticka ut och vara annorlunda...

    Det känns iaf gött att ha berättat nu och tur kanske för idag drar jag och köper lite mammabrallor - knodden verkar vilja ha gott om utrymma (plus att mina mage var ju inte någon plattis). Går in i vecka 14 imorgon.

    Hoppas ni har det bra!! 

  • finskorpan
    Alma36 skrev 2012-12-06 11:16:43 följande:
    Jag plussade inte på mitt försök...
    Jag åker Stork-kliniken nästa vecka igen för försök #2.

    Tråkigt att höra! Men det är ju heller inte så vanligt att lyckas på första försöket så på't igen bara! Hoppas det blir plus nästa gång!!!!
  • finskorpan

    God jul!!! Hoppas det blir några plus här i tråden snart!!!

  • finskorpan

    Hej!

    Kul med lite livstecken här!

    Jag är mitt i djungeln att försöka beräkna föräldrapenning och ledighet. Eftersom bebbe föds i början av juni blir det ju omöjligt att börja inskola under sommaren så jag måste ju dryga ut min ledighet.

    Går också och funderar mycket på om jag ska lämna jobbet och staden där jag trivs för att flytta 50 mil, men hem där mina föräldrar bor och där jag dessutom är ganska säker på att jag kan få jobb med högre lön OCH framför allt: de har helgdagis!!! Mycket att grunna på!

    Jag ska i alla fall på RUL på torsdag och längtar som bara den! Har ju börjat få lite magen så nu verkar den vara allmängods för det är gräsligt många som ska klappa lite på magen.

    Hoppas det går bra för er och att ni snart också får "njuta" av foglossningar och föräldrapenningen ljuva värld! 

  • finskorpan

    Hej, jag kan inte svara på din fråga men läste i en av bloggarna jag följer att det är nya regler i Danmark sedan årsskiftet som verkar försvåra för de som vill göra insemination. 

    Men hur tidigt måste du beställa? För visst är det riskabelt om du måste chansa... Men å andra sidan borde du väl kunna beställa och få förvara hos kliniken tills du får ÄL och de då gör som vanligt, tina och vaskar eller vad det nu heter på svenska? 

  • finskorpan

    Nu förstår jag inte vad fem strån är men det här låter ju helt vansinnigt - har du kollat med andra kliniker: Sellmer t.ex. där jag var? Eller är det samma för alla nu... måste ju försämra för klinikerna också!

  • finskorpan

    Hej Plopp! 

    Hoppas du trivs i din nya hemstad och att du snart få lite ordning på dina planer/tankar om bebis.

    Jag är nu i vecka 32, troligtvis kommer det en liten flicka i början av juni. Cool
     
    Planerar och funderar kring förlossning, vad man behöver hemma, vart jag ska föda och även massa saker om framtiden. Har nog haft en ganska bra graviditet hittills men foglossningarna är ganska besvärliga och jag har även magknip till och från. Men bara Lillan mår bra så får man ju stå ut! 

  • finskorpan

    Hej!!!

    Länge sen jag kollade in här. Har haft fullt upp. Skrattande

    Fick en liten flicka den 31 maj med planerat kejsarsnitt. Lilla fröken vägrade nämligen vända på sig trots två vändningsförsök. Men det gick väldigt smidigt och jag har återhämtat mig väldigt fort efter operationen. Nu är min lilla sju veckor gammal och tiden bara rinner iväg känns det som!

    Plopp76! Har läst din blogg och tycker det är jättekul att ni ska försöka!!! Hoppas du får ditt älskade knytt!

    Mian04: om du får veta mer om detta så skriv gärna! Fast jag hade ju Sellmer och antar att dom har nummer på donatorn som sedan lätt går att matcha med personen i fråga. Men eftersom det rör sig om 18 år framåt så vet man ju inte vart donatorn är då för jag antar att de inte uppdaterar adressregister och sånt på donatorer som man hade för 18 år sen... Ska nog maila kliniken och fråga hur det fungerar.      

    Lycka till alla ni som försöker! Det är slitsamt att vara ensam och visst händer det att jag vill returerna henne när hon inte sover på natten men så ler hon mot mig och allt blir bra igen! Cool         

Svar på tråden Vi singlar som ska insemineras 2012!