• sagapo
    Äldre 6 May 01:44
    42883 visningar
    672 svar
    672
    42883

    Vi singlar som ska insemineras 2012!

    Hej! Jag är singel och tänkte påbörja min resa 2012! Jag kommer använda clearblues fertilitetsmonitor och testa med heminsemination först för att sen gå vidare till Danmark om det inte blir något. Tänkte att alla vi singlar som ska försöka plussa 2012 kan samlas här, skulle vara kul att gå igenom allt med andra :)

  • Svar på tråden Vi singlar som ska insemineras 2012!
  • Vet varken ut eller in
    Äldre 8 May 18:04
    #1

    Här är en till!: ) Jag vill gärna göra dig sällskap här i tråden. Jag ska testa heminsemination om ca en månad för första gången. När ska du börja?

  • sagapo
    Äldre 8 May 23:37
    #2

    Gud vad roligt!! Det är första gången för mig också! Förhoppningsvis redan nästa vecka, så nervös! Hur har du förberett dig? Något speciellt som du gör/kommer göra för att förbereda dig? Hur gjorde du för att välja donator?

  • Vet varken ut eller in
    Äldre 9 May 18:16
    #3

    Min förberedelse består av att googla, googla, googla...; ) Det har tagit mig ett par år att komma fram till det här beslutet och det känns både läskigt, spännande och roligt att nu ha kommit så här långt. Jag använder mig av ägglossningsstickor, men du använder monitor?

    Jag har träffat min donator via donor.se. Vi ska träffas snart för att prata igenom allt på detaljnivå och om allt känns bra då så kommer vi att försöka.: ) Hur har du hittat din?

    Vad spännande att du bara är en vecka från ditt försök!: ) Får jag fråga hur gammal du är? Jag är 36. Den berömda klockan tickar på. Jag hade hoppats på att träffa en man som ville ha barn, men det har inte blivit så. Trots svårigheterna som kommer att uppstå är jag helt säker på att jag kommer att bli en bra mamma. & för mig finns inget alternativ till att bli mamma så jag måste iaf försöka.      

  • sagapo
    Äldre 9 May 19:26
    #4

    Förstår precis hur du känner, jag har också funderat och planerat väldigt länge! Ja det gör jag, tyckte på något sätt att det lät lättare än att testa 2 gånger per dag :) Ja men jag är ändå så nervös! Och jag är livrädd för att min donator ska dra sig ur, bara för att han är så himla perfekt och den ända jag hittat som bor nära mig! Jag hittade honom via villhabarn.se Jag är 20, fyller snart 21. Jag tror stenhårt på att man kan bli en lika bra förälder som singel som ett par, även om jag också gärna hade hittat en kille att skaffa familj med så vet jag att jag kommer bli en underbar mamma, en förälder är inte nödvändigtvis sämre än två :)

  • Vet varken ut eller in
    Äldre 9 May 20:06
    #5

    Jag håller med. Självklart kan man bli en lika bra som singel som om man är ett par. Det som är tråkigt är väl att det finns en hel del motstånd och oförståelse kring ett sånt här val. Har du berättat för vänner och familj? Vilka är reaktionerna? Jag har berättat för ett par vänner och för delar av familjen. Alla utom en är hittills positiva/förstående, men jag vet att inte alla kommer att förstå valet jag gör. Å andra sidan tror jag inte att just de personerna kan förstå min längtan heller.

    Har du fått leta mycket för att hitta din donator? Jag har tack o lov inte behövt leta länge. Han känns seriös och hittills känns allt väldigt bra.: )  

  • sagapo
    Äldre 9 May 23:17
    #6

    Ja det är synd, önskar det vore mer okej! Samtidigt så tycker jag det finns väldigt många singlar både här och på andra forum så det kan ju inte vara så jätte ovanligt! Jag har berättat för närmaste vännerna, 1 av 5 har idiotförklarat mig totalt och tycker vell jag är den största idiot världen skådat, 1 tycker det är fel men accepterar mitt val, 1 förstår och accepterar men vill inte beblanda sig med det och 2 stöttar mig till 110% och är verkligen världens finaste vänner! En har till och med lånat ut sin lägenhet för att jag inte vill avslöja min adress för donatorn! Mamma, pappa, syster och bror vet inget än och jag vet inte hur mycket dom borde veta heller, tror inte dom skulle vara så förstående till mitt val... Vill berätta men är samtidigt väldigt kluven över det hela... Att hitta donatorer var inte alls svårt för mig, att hitta rätt tog cirka 1 vecka och nu har vi pratat varje dag i 1 vecka, han känns perfekt! Sen har jag även hittat en annan som kan tänka sig att komma dagarna innan ägglossning, så eventuellt kör jag måndag, onsdag, fredag, lördag, söndag bara för att vara så säker som möjligt att hitta rätt, en kille 2 dagar och "herr perfekt" 3 dagar och sen blir det bim runt den 3dje juni :) Vad har du tänkt på när du letat donator? Öppen/anonym, hårfärg, längd, personlighet? Sånna saker

  • Vet varken ut eller in
    Äldre 10 May 20:41
    #7

    Vad skönt att du har mycket stöd från dina vänner.: ) Om du ska berätta för familjen eller inte får du väl fundera på och se vad som känns rätt. Det är svårt att veta vilka man ska berätta för. Jag kommer att välja ut de som ska få veta väldigt noga. Jag hoppas att de tar det bra för det är alltid lättare med stöd.

    Det kan ju vara bra att ha en "reserv" till "herr perfekt".: ) Men en sak bara, du har alltså tänkt att du ska insemineras av dem båda under samma cykel? Jag har hört att man inte ska göra det för en del av spermierna är s.k. krigarspermier som är ute efter att hindra andra mäns spermier. Man skulle då ha sämre chans att bli gravid. Jag vet inte om det stämmer. Men det är kanske nåt som är värt att tänka på/kolla upp?: )

    Ärligt talat så hann jag inte direkt leta efter en donator innan han kontaktade mig.: ) Däremot så fick jag ett bra intryck med en gång. Jag vill ha en öppen donator så att mitt barn kan få veta sitt ursprung. Hårfärg känns inte viktigt för mig, men däremot att donatorn har ett "ok" yttre. Det är ju trots allt inte bara mig barnet kommer att likna...: ) Det är viktigt för mig att veta så mycket som möjligt om donatorn för att känna att han är en bra person.

    Du då? Vad är viktigt för dig? Vill du ha en öppen eller anonym donator? 

  • sagapo
    Äldre 11 May 18:21
    #8

    Ja jag har ju bara berättat det för närmaste vännerna, känns inte som att det är hela byns ensak liksom... Vill ju vara öppen mot barnet ang bakgrunden och då kan det ju bli lite svårt att inte familjen vet... Hur berättar man för familjen att man gjort detta val? Ska man sätta sig ner med alla eller ta dom en och en?

    Jo jag har också läst det men jag trodde det var under samma gång och inte samma cykel, det måste jag läsa på mer om!!

    Jag har alltid varit inriktad mot anonym donator, mest bara för att jag är så rädd att han kommer om några år och vill vara del av familjen :P Sen är det nog att han passar mig genetiskt (brunt hår, över 1.70, inte bruna ögon) eftersom att barnet kommer vara mitt vill jag se mycket av mig i barnet och även att barnet ska se mycket av mig i sig. Sen att han ser okej ut för övrigt :) Personligheten har jag inte funderat över så mycket eftersom att jag vill ha en anonym donator, men självklart vill man ju föra en dialog med honom innan så att han inte är psykopat eller något!

    Var du till danmark idag? Hur gick det?? 

  • Vet varken ut eller in
    Äldre 15 May 18:58
    #9

    Ja, det är svårt att veta hur man ska berätta det för familjen... Det beror kanske lite på vilken relation man har oxå. Står du din familj nära? Brukar du kunna berätta saker för dem? Om du berättar för dem, så försök att verkligen förklara hur du känner och varför du har valt att göra detta.

    Jag tror att om jag får nån negativ reaktion när jag berättar så kommer det att vända när barnet väl är fött. & även om nån i familjen inte helt kommer att förstå mitt val så vet alla att jag har längtat efter barn i så många år och de vet att jag är bra med barn. De kan nog oxå förstå att jag inte kan vänta så värst länge till.

    Har du gjort nåt försök än?: ) & nej, jag har inte varit i Danmark och det är heller inte aktuellt i dagsläget. Det är heminsemination som gäller.: )   
     

  • Marlee
    Äldre 16 May 14:17
    #10

    Jag funderar också eller rättare sagt så har jag bestämt mig för att i sommar ska det ske. Hittade oxå min på villhabarn, eller rättare sagt två, den ena ser helt ok ut å den andre är väldigt lik mitt tidigare barns pappa, vilket känns konstigt men inte heller fel.

Svar på tråden Vi singlar som ska insemineras 2012!