Inlägg från: Anonym (SSK-stud.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (SSK-stud.)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Ni som säger att det är så dyrt att betala 24.000 till sjuksköterskor. Vet ni att ni som skattebetalare idag betalar bra mycket mer till de bemanningsföretag som landstingen använder sig av för att slippa gå oss sjuksköterskestudenter till mötes?

    70.000 i månaden kostar en hyrsjuksköterska...

    Vart hamnar patientsäkerheten när man tar in hyrsköterskor från Tyskland? Hur ska man som patient kunna känna sig trygg om den sköterska som ska se till dig inte talar ditt språk eller om du inte kan göra dig förstådd och förstå engelska?

    Och försök bannemig inte skylla över säkerheten i vården på att sjuksköterskorna kräver lite högre lön! DU som gör det, borde skämmas!!! Det är ingen annans ansvar än arbetsgivarna och dom vet vad lösningen är, betala oss bättre!

    Det hurras och dunkas i ryggen när barnskötare, lärare, byggarbetare, hotell och restaurang anställda går ut i strejk för rätt till högre löner och minskad arbetsbelastning. Varför ska vi nöja oss med sämre vilkor?

  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 17:47:58 följande:
    Jag har pluggat på högskola och arbetar med mitt drömyrke. Jag har aldrig velat bli SSK men har stött på en massa SSK (både privat och eftersom en närstående är mycket sjuk) och alla är likadana. Pengar, pengar och pengar.

    Varför inte utbilda sig till läkare då?
    För att man inte vill? För att man VILL ha patientkontakt, patientansvar och syssla med omvårdnad och inte diagnosställande....?
  • Anonym (SSK-stud.)

    Jag är glad att de enkäter och undersökningar som presenterats visar klart och tydligt på att svenska folket ÄR villiga att betala mer för att sjuksköterskor ska få högre löner....

  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:02:46 följande:
    Om majoriteten som svarar här är SSK så hoppas jag för mitt liv inte att jag någonsin behöver vård på ett svenskt sjukhus! Ni verkar ju korkade?

    Det jag menar är och nu tar vi det väldigt enkelt och lättläst så att alla förstår. Jag är för bra löneutvecklig. Jag tycker att SSK gör ett viktigt jobb men inte viktigare än någon annan. Det som gör mig arg är att man som nyutexaminerad, oerfaren och helt grön sätter sig på en hög häst och kräver en ingångslön på 24.000.

    Sen kan ni komma dragandes med hur ni syresätter patienter och ger hjärtmassage hur mycket ni vill. Vad har det med INGÅNGSLÖNEN att göra???
    Är det lika fel att man som byggnadsingenjör från sitt fackförbund fått budet "kräv aldrig mindre än 27.000 som ingångslön"?
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:03:59 följande:
    Fast vad gör du när en patient får hjärtstopp? Påbörjar behandling och kallar på LÄKARE.
    Ja, men det är fortfarande jag som sjuksköterska som gör de första livsuppehållande insatsen på dig! Att få en läkare till avdelningen kan ta flera minuter och då skulle du redan vara död om vi inte gjort nått!

    Men visst, när du kommer in med ett hjärtstopp så ska jag bara stå och titta på och säga, "nej men jag måste ju vänta på läkaren. För det är ju han som botar"..... *ironi*
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:09:52 följande:
    Fast slänger en av min anhöriga fram några tusen så hjälper du mig. Eller hur?
    Aldrig i livet.. I Sverige har alla rätt till likvärdig vård, dina anhöriga kan behålla sin sunkiga tusenlappar!
  • Anonym (SSK-stud.)
    Emelie 491 skrev 2012-05-09 18:17:38 följande:
    SSK har väl inte mycket större ansvar än andra yrkesgrupper? Vad jag förstår har ni befogenhet att handla i en akutsituation i väntan på läkare, utöver "lättare" uppgifter som medicinering. Med den attityden kan jag som blivande lärare hävda att jag ensam kommer bli ansvarig för era barn utveckling, mognad och kunskapsintag. Hur hög ingångslön är fyra års högskolestudier och ansvaret för ditt barns framtid värt?
    Ja, vi är ansvariga för ditt tillfrisknande, din vårdplanering... Vi ansvarar för att du inte dör på vårt skift osv.

    Jag anser inte att du som lärare ska ha sämre lön än oss sjuksköterskor. Varför ska man ställa dessa två yrkesgrupper mot varandra? Ni har samma rätt att kräva högre löner, gör det!
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Erfaren ssk) skrev 2012-05-09 18:21:14 följande:
    Sen kan jag hålla med om att 24000 låter lite girigt. Vi har faktiskt på 6 år kommit upp från en ingångslön från 17500 i Malmö 2006 till 21100 i Stockholm 2012. Det största problemet är att det finns sjuksköterskor med 20 års erfarenhet med en månadslön på 22000 kr. Det kan väl inte ens du TS tycka är rimligt!
    Men vad hindrar ER från att föra er egen kamp? INGET! Eller jo, vårdförbundet som skrivit ett uselt avtal!
  • Anonym (SSK-stud.)

    TS!!!

    Jag har fortfarande inte fått svar på min fråga till dig tidigare...

    Är det lika orimligt av en nyutexad byggnadsingenjör att kräva de 27.000 som deras fackförbund säger att dom inte ska lägga sig under?

  • Anonym (SSK-stud.)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:25:57 följande:
    Genom att klanka ner på ssk-studenterna så angriper du mig personligen, personangrepp.
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!