Inlägg från: Anonym (Been there) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Been there)

    Jag är otrogen mot min man med hans kompis och jag skäms inte!

    *hostar lite högt och länge*

    Nu föresåpråkar jag inte TS gärning men skärp er för i helskotta. Man är varken en slampa eller en psyksjuk person bara för att man väljer att vara otrogen?

    Till TS vill jag säga; Jag har varit där jag med. Precis i din sists där sambon gjort allt annat än märkt det som han har hemma. Jag har varit otrogen, detta efter att han varit det (visserligen ett bra par år tidigare än mig), och jag har därefter när jag avslöjat allt och sambon velat att jag ska bryta kontakten med MIN bästa kompis (dvs killen jag var otrogen med). MEN knappt två månader senare märker jag att han ytterligare en gång har en fling på gång. 
    Då vi inte längre bodde i samma stad som tidigare så höll de kontakten via sms och mms. Blev ett jävla ståhej om jag får säga det själv!

    Jag kände också som du, jag hade inga skuldkänslor över det hela. Han krävde mig på sex, trodde jag skulle spreta på benen på kommando och sedan agera husa för honom. Jag ville bara hämnas till en början men sedan fann jag verkligen någon som jag klickade med. Mina vardagsproblem fanns inte med min bästa kompis!
    Summa sumarum så kunde jag inte gå isär från sambon när det väl kom till kritan. Mestadels för att min bästa kompis tydligen också utnyttjat situationen och såg det som ett dödläge, att jag aldrig skulle gå ifrån min sambo, och därmed kunde han fortsätta. Killar gillar jakten!!!!!! För när jag sa till min bästa kompis att jag ska lämna sambon för honom så vände han totalt. Helt plötsligt var han kall och okänslig, jag kände inte igen honom!

    Idag är jag och min sambo fortfarande ett par. Vi har kommit ifrån dessa tankar (trots att jag vet att de finns kvar i hans huvud, och min bästa kompis finns kvar i mitt om jag ska vara ärlig) och förhållandet har fått sig en nystart. Det kändes som om detta behövdes för att ruska om det som legat stilla i mer än decenniet...

    Frågan är i ditt fall ifall du vill ha kvar din sambo eller ifall detta bara är en fas du går igenom. Gräset är ju inte alltid grönare på andra sidan, det kan ju hända att hans kompis tappar intresse när "jakten" (dvs smygandet) försvinner...? 

  • Anonym (Been there)

    Jag känner igen mig i din vardag, detta är något som vi absolut kan konstatera!! Det du skriver kan lika gärna vara mina ord. Speciellt detta med att ens egna hobbyn och intressen flyttas åt sidan för att han ska få plats. Är han trött för att umgås med mig så blir han oftast pigg på att träffa kompisarna. Eller för den delen kan det räcka med att han sitter vid datorn och tråkar... Vår vardag har mestadels blivit att vi sitter på varsitt håll, oftast, oavsett om det är i samma rum och inte gör någonting typ. Visst kan vi kolla på film ibland, även mysa till det men då han slänger sexkommentarer jämt och ständigt blir jag så sjukt avtänd att han tror att det är något allvarligt fel på min sexlust.

    Redan igår konfronterade jag honom och sa att det faktiskt inte är något fel på min sexlust men att det är han som är jobbig och ändå trillade inte poletten ner. Det är inte så att han är kass i sängen men allt blir så enformigt, speciellt när man ska vara den duktiga andra hälft och ställa upp på det ena och det andra när man faktiskt inte är tänd. Tror de då inte man blir avtänd av själva tanken att ha sex?

    Men en annan sak är just "Patriks" ord om att det är du som är gift och inte han.. Jag har också fått höra de av XX. Har du ställt dig själv frågan hur du skulle känna ifall din man fick reda på din fling då? Är du beredd att gå isär alternativt försvara dig?

    Jag försvarade mig själv och höll ändå på för jag tyckte inte vår vardag förändrades trots att alla kort låg på bordet. jag ville verkligen såra honom men trots detta inte gå isär. Inte heller kunde jag veta (vet inte det än!) ifall det handlar om kärlek eller bekvämlighet. Det är mina barns pappa, någon annan på kartan finns inte. Jag är själv ett skilsmässobarn, pappa var upprepligen otrogen mot mamma.. mamma förlät pappa gång på gång men till slut så gick han ifrån henne istället för att hon skulle göra det. Kanske behöver jag något sådant, dvs någon som fattar beslutet för en? Tja jag vet inte. frågorna är många och tyvärr blir man inte klokare. Jag tänker fortfarande på XX som sagt. undrar vad han gör, varför han är tillsammans med tjejen han är med nu, varför de bor ihop när jag aldrig trodde att hans familj skulle acceptera sådant beteende, vad hon har som jag inte hade osv (förutom att jag då hade ett barn och var gift då, men ändå villig att ge upp min vardag för vår skull). 

    Jag uppmuntrar inte ditt beteende men jag är inte heller emot det. Du ska vara självkritisk och fråga dig själv vad du vill ha ut av detta. är det uppmärksamhet eller är det en brytpunkt från ditt liv idag?

  • Anonym (Been there)
    Anonym (Ingen skam!) skrev 2012-05-30 12:26:52 följande:
    Det låter verkligen som om du beskriver min vardag. Och jag vill inte ha en sån vardag, jag vet att småbarnsåren är tuffa och man har inte mycket tid för varandra. Men att bli konstant bortprioriterad och sedd på som något slags hembiträde/hora som ska ställa upp på minsta lilla grej är inte riktigt ett bra förhållande i mina ögon.

    Jag har pratat med Patrik om det här och han säger själv att om det skulle komma till den punkten, så skulle han hellre säga det själv till min man än att han skulle råka komma på det eller få höra det på omvägar (det kommer dock sannolikt inte hända eftersom det bara finns två personer i världen förutom jag och Patrik som vet vad som pågår, och de kniper käft...)

    Jag har lite emotionella problem, det har jag alltid haft och det sticker jag inte under stolen med. Jag har ett ganska, kanske man kan kalla det, typiskt "manligt" sätt att se på relationer. Jag har haft ett stort antal sexpartners, men inte lika många relationer. Jag kan verka ganska känslokall och distanserad om man inte känner mig väl.

    Som jag sa, varför jag är otrogen just nu med den här personen kan jag inte riktigt svara på. Jag hade inte varit otrogen med vem som helst bara för att. Så jävla korkad är jag inte, men jag och min man har som sagt inte haft det särskilt bra senaste halvåret och Patrik har gått från att vara en kompis till något mer. Någon jag verkligen kan prata med och som lyssnar aktivt och ser mig.

    Min man är egentligen ingen dålig människa så. Han har själv haft en mycket komplicerad barndom och uppväxt och har väl kanske inte riktigt några tankar om hur ett ordentligt, normalt förhållande ska se ut. Han är mycket väl medveten om det här, men blir ändå skitförbannad på mig när jag tar upp det och försiktigt försöker hinta att han är ett resultat av sin uppfostran och den miljö han växt upp i.

    Jag känner mig extremt ambivalent, men varje dag som jag inte pratar med Patrik känns det som om det saknas något stort i mig. Så har jag aldrig känt med min man. Kanske förr när jag fortfarande försökte lägga energi på att få vårt förhållande att funka, men nu vet jag inte ens längre. Jag har även fått veta från Patrik att min man inte är sen med att flörta med tjejer när de varit på fester tillsammans.
    Jag har visserligen inte haft ett stort antal sexpartners men jag är inte heller den typen som tycker det är otroligt skönt att kramas och pussas för jämnan. Jag är inte superduper romantisk av mig och uppvaktning med blommor tycker jag också är lite onödigt. Men när jag väl får det blir jag ju självklart glad.

    jag önskar verkligen en bättre vardag för dig än vad jag har det. Vi håller tyvärr på att falla tillbaka i gamla spår lite då jag sköter det mesta hemma och senast som igår då hade samtalet om hur tråkigt det är att vi faktiskt bara har sex 1 gång i veckan medan hans kvot innebär sex minst 3 gånger i veckan. Jo men tjena! Han säger bara att det är jag som är torr och att alla andra normala förhållanden har sex så ofta i medel medan vi bara har en gång i veckan (eller han påpekar snarare sagt att det är en gång varannan vecka vilket inte stämmer!). Han är fortfarande i unga-tonårs stadiet då snoppen just upptäckts typ och det är tröttsamt.

    Tvättsäcken (en gul ikea påse) har legat i vardagsrummet i 3 dagar innan den veks. du kanske ska vika tvätten får jag till kommentar när det är jag som lagar mat, städar, sköter om barn, hushåll och tvättar (viker tvätt också för den delen då han tycker det är så himla tråkigt). Hans största intressen är träning!!! Han kan beklaga sig över att på 17 dagar har han BARA hunnit träna 14 dagar... Öhhhh... Ibland stiger han upp på morgonen för att ta ett extra pass, andra gånger tar han flera pass om dagen. Han har lätt för att gnälla på mig gällande tid med barnen men står inte för det själv när det kommer till hans träning, jobb eller umgänge.

    Snacka om jämställdhet! 
  • Anonym (Been there)
    Anonym (Ingen skam!) skrev 2012-05-30 12:33:41 följande:
    Jag kan väl även tillägga att JA, jag vill ha en förändring i mitt liv. Jag är mitt i livet nu och jag vet inte om jag skulle vilja leva så här i 30-40 år till och med gott samvete kunna se tillbaka på mitt liv och känna att jag levt i en hälsosam och respektfull relation under alla de åren. Jag vill ha en partner som är mer än bara en person som råkar bo i samma hus.
    WORD säger jag bara!!!!
  • Anonym (Been there)
    Anonym (Ingen skam!) skrev 2012-05-30 12:42:49 följande:
    Är du säker på att din och min gubbe inte är samma person? Här är det också träning som är stora grejen, samt jobbet. Han tar på sig alla extrapass han kan utan att så mycket som fråga mig vad jag tycker. Han utgår från att jag är hemma med ungarna när han ska jobba extra under helgerna.

    Och sexet är precis som du skriver. Jag är inte alltid sugen på sex varenda jävla dag, och definitivt inte när förspelet går ut på att han nyper mig i röven och säger "heeeej, ska vi..?" Jag har försökt förklara att det är svårt att bli kåt när man är konstant uttråkad, orespekterad och slut eftersom jag aldrig får varken respons, respekt eller tacksamhet av honom (vilket han naturligtvis anser att han kan kräva förbehållslöst av mig, oavsett om han förtjänar det eller inte)

    När vi har bra sex har vi ruskigt bra sex, det är väl den enda grejen som fortfarande är okej i vårt förhållande, dock känns det som om jag många gånger bara bjuder till för att slippa det förbannade tjatandet...
    Haha alla killar verkar vara av samma skrot och korn Jag småler när jag läser detta inlägg just för att jag känner igen mig så sjukt. Är jag verkligen inte ensam i världen om att känna så? Shit, här kommer jag och tror att jag är den sämsta hustrun som aldrig känner för sex med min sambo men som hellre sköter den biten själv för då är det lusten som faller in och inte kravet!
    Anonym (Ingen skam!) skrev 2012-05-30 12:44:55 följande:
    Ja, men det är ju fan så det är! Jag har själv tidigare jobbat mycket inom äldreomsorgen och sett fina små pensionerade par som varit gifta i 40-50 år. De talar varmt om varandra och hur bra de haft det under sina äktenskap. Jag vet ärligt talat inte om jag kommer kunna säga så om min man om det fortsätter så här resten av våra liv.
    haha äckligt lika måste vi vara... Jobbar också inom äldreomsorgen och har tänkt de exakta tankarna! *skratta*

    Ps. Någon påpekade detta med äktenskapsrådgivning.. Jag tog upp förslaget för min sambo, familjerådgivning sa jag visserligen, men kan du gissa vad hans kommentar var? "A och B gick på familjerådgivning och det var bara för att A slog B. Jag slår inte dig, varför ska vi på familjerådgivning för?" (A och B är barndoms kompisar till honom). Jaaaa du, undra varför....?! Och när det väl var "för sent" för något sådant så ville han testa det men jag totalt vägrade. Har ingen som helst lust att sitta i en stol och lyssna på någon annan som inte känner oss medan denne fråga "och hur fick det dig att känna?" eller "om ni tänker tillbaka då dessa problem började, hur var det då i förhållandet?". Jävla kvacksalvare! 
  • Anonym (Been there)
    MickeNike skrev 2012-05-30 12:59:47 följande:
    Jag tycker att det låter som att du behöver ta dig ur det där förhållandet. Det kommer förmodligen inte att bli bättre. Det är såklart aldrig bra att vara otrogen, men det verkar inte som att han har gjort särskilt mycket för att förtjäna den lojaliteten heller.

    Om inte annat tyder ju ditt snedsteg på att du inte får ut det du behöver av din relation. Däremot tror jag att det är bra att ta tag i att avsluta äktenskapet innan du fortsätter framåt med Patrik. Om han är någon du vill satsa på är det nog bäst för alla inblandade att ta en sak i taget, tror jag. Lämna din man, men för din egen skull, inte för Patrik.

    Alla skilsmässor är jobbiga, såklart, det är ju en stor livsförändring. Men ganska många gånger är det långsiktigt bättre. Tror du att du mår bäst om ett par år om ni fortsätter vara gifta, eller om ni inte är det? För man måste faktiskt ta hand om sig själv först, han är en vuxen människa som inte har tagit hand om sitt äktenskap.
    Och även om det är jobbigt för era barn också, så tror jag att de i längden mår bättre av att ha glada föräldrar på var sitt håll än gifta föräldrar som inte respekterar varandra.
    håller fullständigt med!
    För då kan TS titta tillbaka på sitt beslut och slippa känna ångest över vad hon kunnat göra annorlunda m.m
    Det är inte dig det är fel på TS, det är din sambos fel som försummar dig och förbiser den otroliga kvinnan som alltid finns där. Han har blivit för bekväm helt enkelt! 
  • Anonym (Been there)
    Anonym (Ingen skam!) skrev 2012-05-30 13:14:34 följande:

    Ja, jag försvarar inte otrohet på det sättet, men jag har verkligen blivit desperat efter att få känna att jag är lika värdefull och viktig för vår relation som min man tycker att han är. Och ja, han har faktiskt inte vårdat vår relation på det sättet som jag verkligen har försökt (och tro mig, jag kan inte understryka nog mycket hur mycket jag har kämpat och försökt och all skit jag stått ut med för att jag tyckt synd om min man).

    Men på något sätt känner jag ett visst ansvar för min man. Han mår inte bra alla gånger, och jag tycker lite synd om honom ibland, fast jag vet att det absolut inte är någon vettig anledning till att fortsätta ett förhållande. Det är ett problem jag har, att jag alltid vill se till alla andra före jag ser mig själv, och det är väl antagligen därför jag låtit det här gå så långt.

    Om jag lämnar min man kommer det definitivt inte vara för Patriks skull, han råkade bara finnas där under en period då jag kände så här. Jag är inte så dum att jag skulle kasta mig direkt i armarna på honom om jag skulle separera från min man.


    Ja, och det har ju blivit ännu tydligare nu, när jag av Patrik har fått veta att i princip alla killar i deras gäng tycker jag är snygg, trevlig och åtråvärd. Alla påpekar för min man hur bra jag är. Om alla andra ser det, varför ska det då vara så förbaskat svårt för min man att se det?


    För männen uppskattar inte det de har hemma förrän de antingen är på väg att förlora det eller har förlorat det! sorgligt men sant...
    Anonym (Ingen skam!) skrev 2012-05-30 13:22:18 följande:
    ja, angående det där med att ta hela ansvaret hemma. Jag vet mycket väl att min man skulle klara av det. Han gör det bara inte av ren lathet i dagsläget. Han vet ju att jag fixar det till slut när lägenheten ser ut som fan...
    Min man har gjort det själv. Han har varit pappaledig medan jag studerat sedan yngsta föddes, dvs i ca 2 års tid, dock har han aldrig gått ner mer än till 70-80% i arbetstid i snitt. Nu när jag inte längre studerar så använder han som ursäkt att jag varit borta och att han fått göra det mesta under den tiden osv. Jo men det han glömmer är att jag gjorde precis detsamma för honom under hans studier, trots att vi bara hade ett barn under den tiden. Jag tycker med andra ord iaf inte att resonemanget eller deras attityd ändras!
Svar på tråden Jag är otrogen mot min man med hans kompis och jag skäms inte!