Inlägg från: Pickeli |Visa alla inlägg
  • Pickeli

    Om man går 1 mil om dagen hur mycket går man ner ?????

    Om du äter exakt plus minus noll idag dvs står helt stilla i vikt så tar det minat ett år ungefär skulle jag gissa på. Om man har i åtanke att du kommer äta mer vissa dagar samt inte gå varje dag.

  • Pickeli

    Minst ett år. I teorin tar det ganska precis 303 dagar. Tyvärr är ju den teorin varken realistisk eller anpassad att tillämpa individuellt.

  • Pickeli

    15hg på 30 minuter? Nej 150 kalorier på 30 minuter. 1kg är lika med 7000 kalorier UNGEFÄR!

    För att gå ned 0,5 kg i veckan behöver du ett underskott på 500 kcal om dagen. Ungefär det dubbla du för av med idag.

    Åter igen. Teoretiskt.

    Om du vill gå ned i vikt så är den viktigaste biten kosten. Ca 80% skulle jag säga. Om du drar bort 500 kcal om dagen i mat så kan du sitta på arslet om du vill och ändå gå ned i vikt. Men det är ju bra för både kroppen och knoppen såklart.

    Promenader är rätt värdelöst för effektiv viktnedgång eftersom det bränner så få kalorier.

  • Pickeli

    Jag pratar rent teoretiskt som sagt. Om du gör av med mer kalorier än vad du stoppar i dig så går du ned i vikt. Sedan om det är att avstå från kvällsmackan, mjölk till maten (etc) eller gå en mil om dagen kvittar egentligen. Generellt och teoretiskt som sagt!

    Men vet med dig att om du idag går UPP i vikt av ditt leverne så kommer du med hjälp av träning snarare stanna i vikt än att gå ned.

    Men promenader är toppen för kropp och själ, är ditt syfte att gå ned i vikt så bör du justera kosten lite också. För många kan det hjälpa att bara ta lite mindre portioner!

    Men det kan ju vara så att din kropp reagerar jättebra på endast promenader och att du når din målvikt inom den tid du vill, men bli inte förvånad och deppig om det inte händer så mycket efter du tappat de första 4-5 kilona!

    Önskar dig all lycka till!

Svar på tråden Om man går 1 mil om dagen hur mycket går man ner ?????