Inlägg från: Everlast |Visa alla inlägg
  • Everlast

    Om man går 1 mil om dagen hur mycket går man ner ?????

    Det beror helt på vad det är du stoppar i dig om dagen i kalorier räknat. Äter du 6000 kalorier om dagen och går 1 mil om dagen kommer du ändå gå upp i vikt. Men har du gått ner i vikt under dessa dagar så ligger du antagligen rätt i förhållandet kalorier in/kalorier ut så då är det väl bara att fortsätta i samma stil?

  • Everlast
    linamums skrev 2012-06-05 11:52:40 följande:
    Läs allt jag skrivit ! Jag har legat still i vikt över ett halvår så antagligen äter jag plus minus noll . Så om man då lägger till en mils promenad om dagen lär det göra sitt .!
    Om man inte skriver ner exakt vad man äter och dessutom väger maten och jämför i näringstabeller så är det svårt att säga att man äter plus minus noll. Det kanske du gör, det vet jag inte.

    Dock är det så att man generellt sätt äter mer än man tror, den där bananen eller den där lilla kakan eller vad som helst, eller underdriver kaloriinnehållet i det man äter så man i sin tur äter mer än vad man tror.

    Gör man av med mer än vad man stoppar i sig går man ner i vikt. Går man inte ner i vikt så gör man inte av med mer energi än vad man stoppar i sig.
  • Everlast
    linamums skrev 2012-06-05 11:52:40 följande:
    Läs allt jag skrivit ! Jag har legat still i vikt över ett halvår så antagligen äter jag plus minus noll . Så om man då lägger till en mils promenad om dagen lär det göra sitt .!
    Jag glömde skriva själva poängen. Ja om du ligger still i vikt så bör en mils promenad i rask takt göra så du går ner i vikt. När du förbränt 7000 kalorier går du ner ett kilo i runda slängar.
  • Everlast
    M C skrev 2012-06-05 12:14:04 följande:
    Promenader är som sagt värdelösa när man vill gå ner i vikt. Man får frisk luft och blir av med stressen, men viktnedgången kräver betydligt hårdare insatser än så.
    Du måste blir svettig och slut, annars är det bara livskvaliten du höjer.
    Maten är viktigare.
    Har du sett "jag bor ihop med en tjockis"? Lyssna på honom, hittils har han inte missat på en enda människa. På 7 veckor är den minsta viktnedgången 12 kg och det var en äldre kvinna om jag inte minns fel. Alla andra går ner mer än 15 kg.

    Varför måste man bli svettig för? En promenad förbrukar energi och det är energiförbrukningen kontra energiintaget som är intressant om man ska gå ner i vikt. Man förbrukar energi när man sover. Så all rörelse är intressanta i ekvationen energi in/energi ut.
  • Everlast
    linamums skrev 2012-06-06 08:47:54 följande:
    Fan det känns lite värdelöst . Visste Iof att det viktigaste var att lägga om kosten . Men trodde inte motion hade så lite inverkan på vikten . Trodde iaf att det var åtminstone 30-40% av viktminskningen var om motion . Inte så lite som 10 % . Tycker nämligen det är lättare med motion än att lägga om kosten :/ så i princip när det gäller viktminskning så kan jag lägga ner det som kallas motion ? Varför använder dom det på tex biggest loser och I use ro be fat . Varför lägger dom inte bara om kosten då om motion inte har nån betydelse .



    För att motion har jättestor betydelse, om man utför den på rätt sätt.
  • Everlast
    Gladskit skrev 2012-06-07 12:53:10 följande:

    7000kcal motsvarar 1kg har jag läst nånstans.
    När jag SPRINGER en mil bränner jag ca 700kcal.
    Alltså krävs det tio såna pass > 10 mil löpträning för att bränna 7000kcal = 1kg.
    Har ingen aning om förbränningen vid promenader men det går säkert att googla fram.

    När det gäller tv-shower som biggest loser så måste du tänka på att de utgår från noll. En person som äter skräp och aldrig tränar märker såklart skillnad även av promenader.


    Ja precis. Den ekvationen stämmer på ett ungefär förutsatt att man ligger på en +/- 0 kaloriintag.
  • Everlast

    Något jag verkligen kan rekommendera i träningsväg är hopprep, enkelt, billigt och man kan i princip göra det när som helst.

    Om man är intresserad av förbränning så är det en av de mest effektiva aktiviteter kcal/minut som man kan syssla med; ca 105 kcal per 10 minuters hoppning.

    Dessutom engagerar man stora delar av kroppens muskler.

  • Everlast

    Det är just därför som man ska beräkna om sitt dagliga kaloribehov med ett par veckors mellanrum så man hänger med sin viktnedgång :)

Svar på tråden Om man går 1 mil om dagen hur mycket går man ner ?????