Bakad potatis med tonfisk
                                                                                                                                                                                                                                            
            Favoriter   
                         
            Lägg till i Checklista   
                         
            Ändra         
                                                                             
            Skriv       ut   
                         
            Email         
                   
    
    
     
Betygsätt det här receptet
Rätt: fisk och skaldjur
  ProPoints™ värde:    7
  Portioner:  4
  Förberedelsetid:  10 min
  Tillagningstid:  50 min
  Svårighetsgrad:  Lätt
 
Bakad potatis gör du lätt hemma, den sköter sig själv i ugnen medan du   gör tonfiskröran. Gott och mättande!
 
  
      Recept Läs recensioner (3)                     Ingredienser
                                                                                                                                                                                                                                                                                       
           4 st (liten/litet) Potatis bakad   
               2 tsk Salt, grovt havssalt   
              
           1 st Paprika, röd   
              
           1 st (gul/gula) Lök   
              
           5 dl Kvarg lätt 1%   
               1 msk Tomatpuré   
              
           1 burk(ar) Tonfisk i vatten   
               1/2 knippe(n) Gräslök, 3 msk hackad   
               1 krm Paprikapulver   
              
           100 g Sallad, salladsmix   
              
           1 st Citron, 1 msk citronsaft   
            Instruktioner
         Lägg varje potatis på 1 bit aluminiumfolie, 20x20     cm. Strö över salt och slå in potatisen i folien. Baka i ugn 200° ca 45-50     minuter. Skala löken, tärna den och paprika fint. Blanda det med kvarg och     tomatpuré. Låt tonfisken rinna av och vänd ner den i kvargen. Smaka av med     paprikapulver, salt och peppar. Strö över hackad gräslök. Skölj salladen     och låt den rinna av. Pressa citron över. Servera potatisen med     tonfiskröran och sallad.