• Anonym

    Ryssland?

    Jag befinner mig just mitt i adoption från Ryssland och har kontakt med flera andra familjer med barn från Ryssland. Inga av dessa barn har alkoholrelaterade skador.

    När man får sitt barnbesked, vare sig det är från Ryssland eller något annat land, får man med ett medicinskt underlag för barnet och några bilder. Denna rapport granskas av en specialläkare med många års erfarenhet av internationella adoptioner.
    Om barnen har FAS-skador (alkoholrelaterade skador) finns det med i rapporten. Alkoholrelaterade skador kan även synas fysiskt på barnen och detta ser då läkaren när denne granskar bilderna.


    Läs mer om FAS på  www.fasforeningen.nu/


     
    När man ansöker om adoption får man fylla i underlag för vilka SN (special needs/ särskilda behov) man kan tänka sig, om man kan tänka sig at ta emot ett/flera barn med särskilda behov. Kan man inte tänka sig det fyller man i att man endast kan tänka sig att ta emot ett barn med "mindre korrigerbara medicinska besvär" 

    Sen är det ju så att man kan ju aldrig får några garantier för att barnen kommer att vara fullt friska hela sitt liv, men det får ju inte de som föder biologiska barn heller...! :)

  • Anonym

    Det kan väl barn från vilken nationalitet som helst ha? Men det kan ju vara olika vanligt i olika länder, att det nämns som ett specifikt "problem" med Ryssland beror väl sannolikt på att det kanske finns en högre acceptans för alkoholdrickande under graviditet jämfört med andra länder, samt att ett alkoholmissbruk i sig kanske gör att man lämnar sitt barn till adoption. Därför kan det bli ovanligt hög andel av barnen som är tillgängliga för adoption som har de skadorna?

Svar på tråden Ryssland?