Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    Ryssland?

    Jag känner flera som adopterat ifrånn Ryssland och många av barnen har skador ifrån mammans alkoholmissbruk.  Jag skulle inte själv vilja adoptera därifrån pga det.

    user.tninet.se/~fxg297r/nep_fetalt_alkoholsyndrom.htm

  • Anonym (Jenny)
    Anonym (FASD FAE) skrev 2012-07-06 14:14:49 följande:
    Även om barnen enligt läkarrapporten inte har FAS (där ett kriterie är förändringar i ansiktet), så kan mammans alkoholintagande under graviditeten orsaka skador som inte syns på barnet utan visar sig först i skolåldern där hjärnskadorna kan yttra sig som koncentrationssvårigheter, inlärningssvårigheter, aggressivitet mm. Sådana skador kan läkarna inte förutspå, utan som adoptivförälder måste man vara beredd på att barnet kan ha sådana skador om den biologiska mamman använt alkohol under graviditeten (vilket man i många fall inte vet om hon gjort eller inte). Googla på FASD och/eller FAE för mer information.
    Jo, precis.  Jag känner flera som adopterat små barn ifrån Ryssland och vid adoptionstillfället märktes inte de skador som man upptäckte när barnen blev äldre. 
  • Anonym (Jenny)
    Anonym skrev 2012-07-06 14:00:03 följande:

    Sen är det ju så att man kan ju aldrig får några garantier för att barnen kommer att vara fullt friska hela sitt liv, men det får ju inte de som föder biologiska barn heller...! :)


    Givetvis kan man inte det, men man vet i alla fall själv om man druckit alkohol under graviditeten.
  • Anonym (Jenny)
    Anonym (vaddd) skrev 2012-07-11 22:57:40 följande:
    Och varför tror ni att thailändska barn kan inte ha alkoholrelaterade skador?
    Har någon sagt det?
  • Anonym (Jenny)

    I länken som jag länkade till i mitt första inlägg står det "Genom adoption kommer även några barn med dessa skador till Sverige, främst från Ryssland, Baltikum och övriga länder i f.d. Östblocket."  Att kvinnor dricker mycket alkohol är betydligt vanligare i dessa länder än i andra som kan adoptera ifrån  och därför vanligare med alkoholskadade barn ifrån just dessa länder.  

  • Anonym (Jenny)
    Anonym (insatt) skrev 2012-07-15 16:58:09 följande:
    Och kunskapen om konsekvenserna av alkohol under graviditeten kanske inte är särskilt hög?
    Nej, precis, och att dricka mycket alkohol ifrån en tidig ålder verkar allmänt accepterat i Ryssland.  I många länder är det ovanligt att kvinnor dricker stora mängder alkohol.
Svar på tråden Ryssland?