Inlägg från: Anonym (abc) |Visa alla inlägg
  • Anonym (abc)

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Womanizer skrev 2012-06-18 20:18:26 följande:
    Nej det är inte okej för mig personligen att bli försörj av en kvinna. Jag är trygg i min mansroll som familjens försörjare. Inte heller skulle min flickvän acceptera ombyta roller eftersom hon är trygg i sin roll som kvinna och den som tar hand om hemmet. För dem som känner att de vill leva omvänt har jag naturligtvis inga invändningar. Det är upp till alla par hur de väljer att fördela ansvaret. Jag tycker dock om att diskutera det när ämnet kommer upp. 

    Om din kvinna en dag känner att hon vill tjäna mer pengar då? Om hon börjar arbeta heltid och tom tjänar mer än dig, hur skulle det bli då?
  • Anonym (abc)
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:35:46 följande:
    Så det du säger är att män (och kvinnor?) som inte vill leva enligt den svenska moderna modellen ÄR rötägg? När det kommer att inte vara beroende av någon är det tyvärr ett återkommande argument hos de som inte förstått ett smack. Min flickvän kan lämna mig i morgon och försörja sig själv fr.o.m. onsdag. Naturligtvis är vi dock beroende av varandra på så sätt att vi avlastar och hjälper varandra. Vi ser oss och familjen som en enhet där båda bidra, men med olika uppgifter utifrån det vi är bra på och trivs med. 

    Alla är beroende av andra på ett eller flera sätt. Prova själv att lämna din sambo, ditt jobb, dina vänner och din familj och se om du fortfarande lever ett lyckligt liv med ditt "oberoende". Naturligtvis kan en kvinna som arbetar lämna sin man men större förutsättningar att försörja sig, men det är knappast för att hon är "oberoende". 

    Hade vi varit oberoende av andra hade vi inte skaffat oss någon att dela livet med. 
    Du inser väl att de flesta kvinnor i öststater och Thailand tex inte har samma möjlighet, utan att de i många fall är ganska beroende av sin makes försörjning?
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall