• SeaDragon

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Womanizer skrev 2012-06-18 20:35:46 följande:
    Så det du säger är att män (och kvinnor?) som inte vill leva enligt den svenska moderna modellen ÄR rötägg? När det kommer att inte vara beroende av någon är det tyvärr ett återkommande argument hos de som inte förstått ett smack. Min flickvän kan lämna mig i morgon och försörja sig själv fr.o.m. onsdag. Naturligtvis är vi dock beroende av varandra på så sätt att vi avlastar och hjälper varandra. Vi ser oss och familjen som en enhet där båda bidra, men med olika uppgifter utifrån det vi är bra på och trivs med. 

    Alla är beroende av andra på ett eller flera sätt. Prova själv att lämna din sambo, ditt jobb, dina vänner och din familj och se om du fortfarande lever ett lyckligt liv med ditt "oberoende". Naturligtvis kan en kvinna som arbetar lämna sin man men större förutsättningar att försörja sig, men det är knappast för att hon är "oberoende". 

    Hade vi varit oberoende av andra hade vi inte skaffat oss någon att dela livet med. 
    Men vad vill du säga? Vad är din poäng med tråden? Ni lever på ert sätt och trivs med det. Fine. Jag och många andra svenskar skulle inte trivas med det, men en del gör det. Fine. Var det något mer?
  • SeaDragon
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:26:02 följande:
    Jag måste naturligtvis läsa av henne vilket man blir väldigt duktig på med tiden.

    Med förhandlingsfråga menar jag att det förekommer par där kvinnan nekar mannen sex av alla möjliga själ, tex att hon "inte känner för det..." vilket säkert de flesta inklusive jag kan se som en högst rimligt orsak, samtidigt som det om det sätts i system riskerar försämra förhållandet. 

    En kollega som jag hade tidigare hade pratat med sin flickvän om detta och i ett förvånansvärd nyktert tillstånd från hennes sida erkände hon att det inte handlade om att "hon inte kände för det..." utan om att hon ville bestraffa honom direkte skitsaker. Till saken hör att hon med stor sannolikhet knappast är den enda som gör så.  
    Om man avstår från sex fast man VILL ha det, bara för att "bestraffa" partnern, då förlorar man ju lika mycket själv på det. Man får ju inget sex? Men att inte ha lust till sex är en annan sak, bara losers vill ha sex med en partner som inte har lust... Så det finns alltid två sidor av myntet.

    Jag nekar sällan min sambo sex (eller han mig), men skulle han vilja varje dag, skulle det nog bli fler nekanden. För att jag inte vill eller orkar. Det betyder inte att jag inte älskar honom eller inte värdesätter honom. Och han värdesätter MIG tillräckligt för att inte KRÄVA sex! Han får gärna runka hur mycket han vill och jag skulle även kunna tänka mig ett öppet förhållande (för båda naturligtvis) om det fanns behov av det. Men nu har vi ganska lika behov, så än så länge behövs det inte
     
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall