• mpermper

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Jadu womanizer...En av mina närmsta vänner är just från Ukraina. Hon är en snygg, intelligent, välutbildad och självständig kvinna som står helt på egna ben och har levt som ensamstående med barn länge. Trots att hon haft det tufft i livet så är tillvaron som du beskriver att din kvinna har inget hon skulle önska sig.
    Det jag däremot känner till genom henne - är att tillvaron i Ukraina är mycket svår. Hon har sin ursprungsfamilj kvar där och hon hjälper dem både ekonomiskt och genom att skicka saker till dem via en transport som går till Ukraina regelbundet och som inte tar så mycket betalt för att frakta dit saker till behövande.

    Det är mycket svårt för en ukrainsk kvinna - även om hon är högutbildad - att ta sig till ett annat land och bygga upp en tillvaro där...om hon inte stöter på någon hon kan gifta sig med förstås.

    Jag menar inte att din kvinna inte har tycke för dig - det vet jag ingenting om, men jag är tämligen säker på att hon vägt för- och nackdelar väldigt noga med de val som hon har för sitt liv. Att bo i Ukraina,,,,eller Sverige.
    Du kan nog utesluta att hon inte gör eftergifter - det är jag helt övertygad om att hon gör. Man vet aldrig allt om en annan människa - alla har vi vårt inre rum ditt ingen annan har tillträde.

  • mpermper
    Womanizer skrev 2012-06-19 01:28:01 följande:
    Sista stycket i min text:
    Detta är inte på något sätt ett försök att trycka ner svenska tjejer, utan ett sätt att få igång diskussionen om könsroller på riktigt. Feminister vill gärna framhålla sig som jämställda samtidigt som jag sällan hör någon feminist kritisera det faktum att det idag finns ett tiotal lagar i Sverige som aktivt diskriminerar män. Inte heller det faktum att deras kamp om jämställdhet resulterat i att män idag gör mer av det som tidigare främst sågs som kvinnans uppgifter (ta han om hem, matlagning och ungar) medan typiska manliga sysslor fortfarande utförs av främst män. Hur ser ni på det? Berätta gärna om ni är en han/hon eller hen och vilken ålder ni har så blir det enklare att se om det finns något mönster
    Det där är en fråga om inkörda strukturer som går väldigt långsamt att förändra. Vi förnekar det gärna, men även Sverige har fortfarande en patriarkatisk ande över sig som vilar som en tung matta över hela vårt samhälle.
    När det gäller barn och hem så hänger det fortfarande kvar att kvinnan tar huvudansvaret för detta oavsett om hon arbetar heltid eller inte. En del av problemet är att vi från början inte tänker på hur vi bemöter våra barn. Vi uppfostrar, omedvetet, pojkar och flickor olika.
    Gävle låg i bräschen med genusmedvetna daghem - t om utbildade förskolelärare, med allt vad det innebär i medvetenhet i att bemöta barn, upptäckte under genusutbildningen att de behandlade pojkar och flickor olika. Det säger en del om hur djupt rotat det där är.

    I maktens korridorer är det män som härskar. När nya personer ska rekryteras - vem väljer man då? Jo - någon som man kan identifiera sig med. Det innebär att det blir 1. en manlig individ och 2. En manlig individ som inte bidrar med något nytänk utan som liknar de män som redan befinner sig på toppen. 
    För en politisk korrekthet rekryteras i viss mån även kvinnor, men detsamma gäller dem - dessa kvinnor är även de individer som har ett tänk som liknar tänket som finns där i toppen.
    Allt det här gör att det blir väldigt svårt att få in nya fräscha vindar i vårt system. Det gamla hänger kvar och det är ohyggligt svårt för nytt fräscht att få fäste. Kaka söker maka.

    Det är så det funkar - i det stora och även i det lilla.
    Lösningen torde vara att vi börjar att se oss som individer - med en förmåga att fortplanta oss - istället för att fokusera på huruvida det är en man eller kvinna. Det viktiga bör vara med vilken kompetens individen kan bidra.
  • mpermper

    Btw. Har du inte ett jobb att sköta TS? Eller är du måhända inte den du utger dig för att vara....

  • mpermper
    Womanizer skrev 2012-06-19 11:31:03 följande:
    Du är ett av de kraftigaste bevisen på samhällets förfall. Män och kvinnor, pojkar och flickor ÄR olika. Det handlar inte om några könsmaktsordningar utan om att vi helt enkelt är bra och dåliga på olika saker. Om vi bara kunde förstå det igen skulle vi kunna lära oss att komplettera varandra igen utan denna genushets om att könet bara är en social konstruktion. 

    Kvinnor har högre emotionell förmåga än män. 
    Män har högre rationell förmåga än kvinnor. 
    Kvinnor kan fokusera på flera saker samtidigt
    Män är bättre på att fokusera entydigt 
    Kvinnor är mindre riskbenägna
    Män är mer riskbenägna

    Detta tillsammans med en mängd andra skillnader gör att vi helt enkelt fungerar olika, och det ser feminister som ett problem vilket det inte behöver vara om man bara ger kvinnor en ärligt chans att vara just kvinnor, och samtidigt låta män få vara män. Det betyder inte att alla kvinnor måste leva efter någon hemma-fru-mall men de ska samtidigt inte hetsas till att förneka och förkasta allt det feminina och vackra som många, inte minst här på forumet propagerar för.  
    Du - tror du på fullaste allvar att bara för att du anser att jag är ett av det kraftigaste bevisen på samhällets förfall så är det en sanning? Du har inte lite hybris isåfall! Det är DIN sanning. Big big difference!

    Det du raddar upp som kvinnors egenskaper är ingenting annat än en serie floskler. Och jo - jag har tolkningsföreträde. Jag är till skillnad från dig - en kvinna.
    Jag har varken någon speciellt utmärkande emotionell förmåga och är inte heller särskilt vass på att fokusera på fler saker samtidigt. Jag har ett yrke med spetskompetens som kräver djup fokusering på uppgiften. Man kan benämna mig som tämligen "nördig".
    Vidare har jag aldrig varit speciellt flickig av mig. Jag gillade inte att leka med dockor och uppskattade inte att styras ut i spetsklänningar och annat elände när det var kalas.
    Nej - jag ser inte ut som en bilmekaniker idag. Jag ser hyfsat bra ut och har genomtänkt klädsel. Klär mig klassiskt feminint.

    Egenskaper är individbaserade och ingenting annat. De har inte ett piss med kön att göra. Däremot finns en del nedärvda instinkter - såsom att ett barn anknyter till sin mamma för mat och värme när det är litet. Dessa instinkter avtar varefter vårt sätt att leva förändras. Givetvis. Liksom vi blir mer civiliserade med tiden. Vi hänger inte folk på torget och gör ett stort spektakel av det längre - eller jo förresten - i vissa delar av världen förekommer ju sådant och många andra hemskheter av så vidrig natur att man mår illa. Är det ett önskvärt leverne tycker du?  Det tycker inte jag - därför är jag engagerad i Amnesty.

    Det du hänvisar till är ett föråldrat leverna där kvinnan ska finnas till för att behaga mannen. Där hennes livsuppgift ska vara att ansvara för hem och barn... Du är ju inte riktigt sann. Du skriver att du sparar pengar till din kvinna - nå, hur mycket rör det sig om? Eftersom ni lever på en inkomst så rör det sig sannolikt inte om några jättesummor. Hon sitter följaktligen fast! JA - hon är ju så skön att hon kan få vilken rik man hon vill. Visst, men vad är det för liv då? Då går hon ju från ett begränsat liv till ett annat. Eller hur?
    Du vet att saker, kläder och lyxiga resor är inte allt här i livet. Man kanske vill finna någon mening med det hela också. Känna att man uträttar något som gör skillnad. Jag påminner dig igen: Du har ingen aning om vad som försiggår i din kvinnas innersta rum. Det är mycket svårt att ta sig ifrån Ukraina även om man är högutbildad....om du inbillar dig att kvinnan i ditt liv inte gör några eftergifter i siit liv med dig, ja då är du naiv.

    Vidare undrar jag om inte du helt enkelt är en person med alldeles för mycket tid som tycker att det är skojigt att provocera fram reaktioner hos andra människor. Kvinnor företrädesvis?
    Du har skickat in ett stort antal inlägg i den här tråden under dagen...Jag vet inte hur det är med dig, men själv har jag likt många andra ett jobb att sköta...
  • mpermper

    Ts har inte tid att kommentera nu. Han har ägnat hela sin arbetsdag åt detta. Nu umgås han med sin kvinna!

  • mpermper

    Det tycks som att TS har lämnat tråden....hoppas du ändå läser detta. Om du nu är på rigtigt och inte bara en provokatör.
    Jag lät min ukrainska väninna - en högutbildad kvinna som har varit med om mycket i livet - skitsnygg är hon (det verkar vara viktigt enligt ts preferenser) - läsa trådstarten och hon blev djupt upprörd. Såhär skriver hon (bortse nu från stavfel och grammatiska dito - det är skrivet i hast och i upprört tillstånd. Denna kvinna har ett mycket bra och välbetalt arbete - i Sverige):
     


    Jag blev faktisk jätte berörd och upprörd efter att ha läst inslaget.Att en ukrainsk kvinna gör som hon gör , det stämmer nog. Historiskt har det alltid fungerat så i vårt ukrainska samhälle. Kvinnan vet ju inte om att det finns något annat alternativ eller vilka möjligheter som finns. Jämställdhet används bara i ett enda sammanhang: alla ska kunna rösta. Så långt har Ukraina kommit i jämställdhets frågan. Vi blev ju uppfostrade på det viset av våra föräldrar. Även om båda partner jobbar i dagens samhälle då är det kvinnan som sköter hem och barn. Jag undrar om kvinnans man förklarade för henne att det finns andra valmöjligheter i Sverige. Han utnyttjar hennes okunskap. Jag kan lova att ingen ukrainsk kvinna vill vara hemmafru och beroende av sin man på livstid. Att göra sig snygg och vara sminkad för att gå och slänga skräp:) det stämmer nog väldigt väl. Det finns ju ingen sopkast i trapphuset och ibland måste man gå flera hundra meter till sopställe. Tänk hur många kan man träffa på vägen:) Det är fåfänga och jag har själv levt så då. Och jag faktiskt lider för mina landskvinnor eftersom jag vet vad de måste och ibland blir tvungna att gå igenom. Tufft liv.

    :

Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall