• Anonym

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Jag är en kvinna från Ukraina. Jag gör mig snygg för min man och håller mig vältränad och välklädd, jag trivs med att vara snygg framför allt för min man. Det var viktigt i Ukraina och Ryssland att vara snygg, det var väl flera kvinnor än män så var man inte snygg hade man ju ingen chans att hitta en partner. Det där att vara snygg har ju sina  klara fördelar, jag stannar inte i ett förhållande som jag inte trivs av rädsla att bli ensam, jag blir inte ensam.
    Det är viktigt för mig att ha ett bra sexliv med min man, jag vill vara attraktiv för honnom och jag vill känna mig sexig själv. man kan knappast känna sig sexig med en massa valkar runt midja, fettigt hår mm jag kan i alla fall inte det. Snygga kläder är en annan kapitel, jag tycker att det är trevlig att bli uppmärksammad, kläderna gör helheten och jag mår bra att shoppa:).

    Jag skulle aldrig någonsin gå med på att någon väljer åt mig någonting, jag bestämmer gärna själv men lever man ihop får man lov att fråga sin partner så den beskrivna kvinnan har en annan läggning än många andra kvinnor från Ukraina. Jag har sett en hel del dominanta tanter där, oj,oj.

    Att laga mat gör jag gärna då jag har tid och lust med det, jag gillar att laga mat. Jag älskar att skämma bort min man. Att gör god mat till min man är mitt sätt att visa min kärlek.  Städa gör jag också för att jag vill ha det rent och man har ju olika uppfattningar vad ren är:) Jag tjatar dock på gubben om inte han plockar efter sig, plocka efter en vuxen karl tolrerar jag inte. Gubben gör saker som jag inte klarar av eller orkar med och i vårt hushåll finns det en hel del sådant.

    Alla ukrainska kvinnor och jag menar absolut alla arbetade och arbetar. Det finns en del som skulle gärna vara försörjda iställer för att ta städjobb eller undersköterskejobb på ett sjukhus, expedit i en affär och dylikt. Mina kvinnliga professorer på universitetet arbetade gärna just på universitetet. Min mamma var chef och min chef var kvinna, bestämd sådan, de skulle inte vilja sitta hemma.

    Jag själv skulle inte vilja bli försörjd av tre orsaker. För det första vill jag inte vara beroende av någon, inte vara skyldig något till någon människa. Jag vill inte ha gemensam ekonomi, jag vill inte att någon ens undrar vad jag gör med mina pengar detta på gott och ont naturligtvis. För det andra får man ju ingen pension annat en socialbidragsnormen! och för det tredje gör jag nytta, är respekterad, folk ser upp till mig och har förtroende för mig. Min man är stolt över mig just för att jag är en stark och oberoende person med egna intressen(jag har en del) han måste leva upp till min intellektuella och ekonomiska  och fysiska kapacitet.

  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 11:25:10 följande:
    Snälla, snälla, snälla. Försök att skaffa dig lite mer information om kvinnor som lever/levt i förhållanden med misshandel. Det du skriver är så hemskt elakt och nedlåtande mot dessa kvinnor.

    Din man ger dig pengar för att han är snäll och/eller gillar att kontrollera dig. Han kan när som helst tröttna på att ge dig pengar och säga att du får ta och gå ut och tjäna pengar som alla andra människor.

    Om någon bjuder mig på en drink eller en öl så bjuder jag på nästa runda. Jag följer inte med dem hem och har sex med dem som tack för drinken. Jag använder inte sex som en handelsvara, utan helt enkelt för mitt eget höga nöjes skull.
    Hur kan det vara nedlåtande om dom bortser från hans våldstendenser? Många kvinnor söker dessa farliga män. Det är deras eget ansvar. Det är ingen som tvingar in dom i dessa förhållanden.

    Men du förstår inte hur ett sådant förhållande fungerar, det är inget snällt med att han ger henne pengar. Det är deras pengar. Det finns inget mitt och ditt. Dom har en familj ihop. Det är hur ditt förhållande fungerar, ni är fortfarande som två singlar som råkar bo ihop, dina pengar och hans, är det nått som skall köpas så skall det jämkas. Så är det inte i förhållande där man är tillsammans på riktigt. Där det är en riktig famillj och inte två personer som skall vara självständiga till varje pris. Han är lika beroende av henne. Utan henne kan han inte jobba som han gör och det är ett val dom gjort tillsammans.
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 13:37:55 följande:
    Nej, jag menar att de inte pratar om sina problem eftersom de är uppfostrade i en tid då man inte talade om sådant.
    Jaha, så dessa är ute i samhället idag? Hur kommer det sig att man inte ser människor födda på 50talet som skurit sig i armar som man gör med 80talister och yngre? Då stämmer inte det du sa. Hurvida dom är diagnostiserade eller inte är ju skitsamma när det gäller självdestruktivitet. Mår dom dåligt så gör dom det oavsett diagnos eller inte. Ändå så är det nått som förekommer i stor utsträckning idag men inte då.
  • Anonym
    pussgurkan86 skrev 2012-06-18 19:10:38 följande:

    nej men för mig får ni svenska män gärna åka till utlandet och ta en fru, många svenska män vet inte hur dom ska tillfredställa en kvinna så det är ju jätte bra att kvinnor från utlandet inte har så höga krav.

    Håller med!!
  • Anonym

    I Ukraina brukar man säga: man får inte en bra make man uppfostrar en bra make. Det tar naturligtvis tid:) Min mamma lagade mat för att min pappa kunde inte det hade inte intresse och inte heller orken för att han gjöt fundamentet till vårt nya hus och byggde på det efter jobbet på kvällarna, båda jobbade, båda var chefer. Min far älskar ordning, det gör min mamma med men det är min far som har behov att polera golven tills man kan spegla sig i dem, min far hjälpte till med tvätt och uppfostrade oss barn tillsammans med min mamma.
    Ingen skulle kunna ens komma på tanken att köra över min mamma. Alla kvinnor i Ukraina är inte som den där tjejen i insändare, långt ifrån. Det går inte att åka dit och hämta en undergiven hustru, man kan bli besviken om man träffar en sådan som min mamma man får passa sig för att inte bli undergiven själv:)

  • Anonym
    Lingonbär skrev 2012-06-20 14:17:16 följande:
    Sen var det kroppsvisitation och då tycker jag absolut man kan lagstifta att endast män får visitera män.  
    Homosexuella då? 
  • Anonym
    I Rose I skrev 2012-06-20 13:58:57 följande:
    Men vad svårt det ska vara att förstå.
    Folk förr i tiden tog död på sig själv, begick självmord, slog barn/fru, söp ihjäl sig och annat när dom led av depression och andra psykiska sjukdomar. Idag är samhället mer individualiserad, man ska klara sig själv, man ska inte prata öppet om sina sjukdomar, problem med sina nära och kära. Mår man dålig så ska man helst hålla käften, sjukskriva sig och isolera sig hemma och då blir resultatet att man ger sig på sin egen kropp i brist på annat.
    Så det är mindre självmord idag? Statistik på det? Måste ju varit väldigt många sådana på 50talet med tanke på antalet som skär sig själva idag.
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 14:15:08 följande:
    Det är ingen som tvingar in NÅGON i något förhållande. Men vad du säger är alltså att kvinnor som blir misshandlade av sina män helt enkelt får skylla sig själva? För mannens handlingar är kvinnans ansvar? Så om din man skulle lämna dig, så vore det helt och hållet ditt fel?

    Jo, det är snällt att han ger henne pengar, för det är HANS pengar. Det är han som arbetat och tjänat in dem. Pengarna som de "delar" på är hans. Alltså innebär delandet i praktiken att han ger henne pengar i utbyte mot att hon har sex med honom, städar, tar hand om barnen och lagar mat. Lite som att ha en personlig assistent som man får ligga med också. Normala människor klarar faktiskt av att både arbeta och sköta hemmet. Det är liksom inget jättejobb att städa och laga mat. Alltså är det rätt konstigt att påstå att han inte skulle kunna sköta sitt jobb om han inte hade en husslav.

    Sen är det uppenbart att du inte har någon aning om hur min ekonomi ser ut. Vi har delad ekonomi och håller inte på och tjafsar om mitt och ditt.
    Om man väljer ett förhållande med någon som är våldsam skall man inte vara förvånad om det drabbar en själv.

    I ett förhållande som är sunt så finns inte hans eller hennes pengar. Det är deras, det är rätt uppenbart att du inte förstår begreppet utan bara ser hans och mitt. Vem som tjänar pengarna är egalt, det är deras familjs inkomst. Om han har ett jobb som kräver mycket så skulle han inte klara av det utan det stödet han får hemifrån.
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 14:27:07 följande:
    Exakt vilken generation är det som du pratar om, och exakt vad är det som de gjort eller inte gjort?

    Så vitt jag vet finns det två olika typer av människor som skadar sig själva: De som visar sina ärr och de som döljer dem. Bara för att du inte sett någon äldre människa med ärr innebär det inte att det inte finns. Eller hur?

    Sen förstår jag inte vilken del utav mitt resonemang som inte skulle stämma, bara för att du aldrig sett en 50-talist som skär sig?
    Så alla 50talister döljer sina ärr? Är det det du påstår? Alla 80talister och yngre visar sina? Förstår jag dig rätt nu?
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-06-20 15:21:55 följande:
    Om man väljer ett förhållande med någon som är våldsam skall man inte vara förvånad om det drabbar en själv.

    I ett förhållande som är sunt så finns inte hans eller hennes pengar. Det är deras, det är rätt uppenbart att du inte förstår begreppet utan bara ser hans och mitt. Vem som tjänar pengarna är egalt, det är deras familjs inkomst. Om han har ett jobb som kräver mycket så skulle han inte klara av det utan det stödet han får hemifrån.

    Vad fick du det ifrån att ett sunt förhållande skall man ha gemensam ekonomi, står det i bibel?


    I ett sunt förhållande tar man hänsyn till varandra och är lyhörda för varandra, man hjälps åt istället för att utnytja varandra eller idka byteshandel. Hon ger sex och mat han ger pengar, varför inte tvärtom?


    Jag är en kvinna och tjänar bra varför skulle inte jag kunna träffa en 10 år ungre man som orkar ha sex med mig, mina jämnåriga mär orkar ju inte så mkt som jag skulle önska att inte tala om äldre män. Jag kommer hem efter jobbet, det är rent och fint och maten är lagad och så får jag dessutom bra sex. Jag skulle nog uppskatta det och försörja min man. Jag har ju ingen glädje av mina pengar på egen hand, inte ett dugg!


    Tjejer! Vi är många som har bra löner och flera blir vi. Varför skall vi ha jämngamla eller äldre gubbar för, det är roligt upp till en viss ålder men sedan har man en sur och impotent gubbe som dessutom drömmer om att vi skall städa efter honnom och fixa käk åt honnom.

    Rollerna är till för att bytas!

Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall