• Anonym

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Pompeia01 skrev 2012-06-19 12:12:16 följande:
    Hört talas om "livspusslet"? Vet du hur mycket bråk det är i de "moderna", "jämställda" familjerna nu, om vem som ska vabba (ingen vill för båda tycker att deras jobb är viktigast), vem som ska gå tidigt idag för att hämta på dagis, vems jobbresa som är viktigast..? Det hände inte för 50 år sedan.
    Pompeia01 skrev 2012-06-19 12:07:25 följande:
    Fast problemet idag är ju, att kvinnor tvingas in i en roll som inte är traditionellt kvinnlig, och som passar bara ett litet fåtal. Nämligen familjeförsörjarens. Helst inom ett manligt område som sagt, och helst med en rejäl karriärutveckling. Och detta trots att många - de flesta? - kvinnor inte har någon tävlingsinstinkt, och mycket hellre skulle vilja få vara hemma och vårda sina barn, laga mat och pyssla, virka och brodera, fika och prata med andra mammor... Detta om något är väl att "tvinga in människor i en norm"..?
    Ville inte kvinnor vara hemma och vårda barnen helt plötsligt?
  • Anonym
    Pompeia01 skrev 2012-06-19 12:26:08 följande:
    Nej, i familjer där båda bär byxorna så att säga, så har det ju blivit så att kvinnan också måste försvara sin position på arbetsplatsen.
    Varför försvara en position som denne inte trivs med?
  • Anonym
    Pompeia01 skrev 2012-06-19 12:16:26 följande:
    Fast då har man väl en son som kan hantera en borrmaskin, eller..? Det kan min i alla fall... Annars finns det sådant som bröder, vänner, eller kommunala verksamheter med Fas 3:are, samhallare etc. som gör sådant för en billig penning.
    Menar du att om ens partner dör kommer folk med pengar till ens dörr? Som man sen kan anställa folk för så de kan hjälpa en att borra och skruva?
  • Anonym

    Jag blir så jävla trött på sådana här trådar. Likadant som jag hatar RADIKAL-feminister som trycker ner alla kvinnor som i parrelationer väljer att ta hand om barn och hem så hatar jag idioter som menar att det är kvinnans plats.

    I mitt förhållande (jag är kvinna) så är det jag som mest går och plockar hemma varje dag, diskar och städar toalett, torkar speglar osv. Jag hatar däremot att laga mat och torka golv blir aldrig lyckat när jag gör det. Det gör därför alltid min sambo. Han lagar jättegod mat och han tvättar i regel alltid, dammsuger och torkar golv, samtidigt är det främst han som hänger upp tavlor och fixar "mansgöra" i hemmet.
    Däremot kan han ingenting om bilar, medan jag som enda barnet och pappas flicka ofta var med pappa i garaget när jag var liten och faktiskt har snappat upp en del. Det är bara jag som har körkort också, så fylla på olja, spolarvätska och alla annan regelbunden service, samt kör om vi ska någonstans är det jag som kvinna som gör.

    Varför har folk så stora problem med det?!?!?!  Vi är av olika kön, men gör både stereotypa manssysslor och kvinnosysslor båda två och det funkar bäst för just OSS. Låt oss göra så då.
    När barnet kommer så är det jag som kommer ta så mycket av ledigheten som möjligt för att det är det vi klarar oss bäst på nu i och med att jag inte kan försörja familjen på studielån... innan jag började plugga var det dock jag som drog hem de stora pengarna och ofta försörjde min kille. Inga problem! Ingen av oss vantrivs i våra förhållanden och jag skulle aldrig kunna leva med en mansgris, lika lite som min sambo skulle orka med en kvinna likt din. Alla är olika, bara att acceptera. (Vilket förvisso vänsterfolk har svårt att göra...) 

  • Anonym
    Womanizer skrev 2012-06-19 13:16:48 följande:
    Klart jag älskar henne, men glöm det där om villkorslös kärlek efter den inte existerar i verkligheten. Skulle min tjej gå upp i vikt, börja klä sig i mjukiskläder när hon ska ut på stan, börja strunta i hushållsarbetet ja då skulle jag lämna henne.  
    Hur kommer det sig då att feta, ovårdade män 60+ får unga, snygga asiatiska flickor om inte kärleken är villkorslös?
  • Anonym
    Anonym (Jaja) skrev 2012-06-19 13:01:51 följande:
    Svenska män-ett socialt förfall. Skämt åsido men det är också åt andra hållet. Min fd man kom från östeuropa och han föll för kvinnor från norden just för att vi är starka kvinnor med egen vilja. Han sa att det äcklade honom att ha en kvinna som inte kunde välja chipssort själv. Generaliserar inte men ville dra ett exempel åt andra hållet. Men är du osäker ts, måste du bestämma allt för att känna dig säker i en relation?
    Haha, lite så resonerar min svenska sambo också. Han är totalt avtänd på asiater och "svaga" kvinnor och har helt enkelt själv ingen respekt för någon som inte kan föra sin egen talan, naturligtvis utan att vara högljudd och bossig för den skull.
    Han vill samtidigt inte heller känna sig tvungen att försörja en hel familj utan vill själv leva jämställt. Kanske därför vi passar så bra ihop.

    Jag klandrar inte de som har stereotypa könsroller i sina förhållanden så länge det passar dessa och är självvalt, men jag tycker inte heller att man har rätt att klandra de som INTE följer könsnormerna. 
  • Anonym

    Ja, det är verkligen ett socialt förfall när individer får lika rättigheter och skyldigheter i samhället. Drömmer

    Jag förstår iofs att män är missnöjda när de knulldockorna/pigorna inte finner sig i den skiten längre. Klart som fan att män inte vill städa och greja - men det vill faktiskt inte vi kvinnor heller!

  • Anonym
    zophieed skrev 2012-06-19 13:56:50 följande:
    Vet inte- men en del satsning från staten till kvinnor kan ju ha att göra med det faktum att det finns många gånger mer ensamstående och fattiga mammor. Dessa kvinnor kostar samhället mycket pengar.
    Hjälper man dessa kvinnor hjälper man indirekt barnen- som inta skall missunnas och växa upp i fattigdom...
    Menar du att svenska kvinnor kostar samhället mer än vad män gör?
  • Anonym
    Imortaelis skrev 2012-06-19 14:02:02 följande:
    Fast det tillhör knappast "hennes kön" att passa upp och vara en trofé för mannen.. Eller att sminka sig, eller att städa, laga mat, tvätta osv osv osv. Det tillhör inte hennes kön, utan hennes personliga värderingar i sådana fall

    Men du förstår väl att det inte finns en endaste singelkille som klarar av att just städa, laga mat, tvätta osv. Det är fysiskt omöjligt för dem just pga. deras kön. De föddes med en fysisk åkomma som gör att de inte klarar av just detta.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall