• Anonym

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Med tanke på att befolkningen i Ukraina är mestadels ortodox, och i princip resten katoliker, så förstår jag att detta med de traditionella könsrollerna i Ukraina har sin rot i bibeln. Jag håller med om bibelns sätt att beskriva familjemedlemmarnas olika funktioner, då jag själv är kristen. Bara typiskt att så många kristna plockar ut hälften av vad bibeln säger om könsrollerna.

    Så vi kan väl balansera upp det hela med ett litet bibelord till männen, från Efesierbrevet 5:25:
    "25 Ni män, älska era hustrur, så som Kristus har älskat församlingen och offrat sig för den."

    Och så för er som inte vet vem "Kristus" var: Matt 27:33-35  
        
     " Och när de kom till den plats som kallas Golgata - det betyder huvudskalleplats - 34 gav de honom vin att dricka blandat med galla. Han smakade på det men ville inte dricka. 35 När de hade korsfäst honom, delade de hans kläder mellan sig och kastade lott om dem."

    Jesus piskades tills han nästan dog, hånades, spottades på, spikades fast genom händer och fötter och hänges blodig upp på ett kors tillsammans med dömda rövare. Det var så han utgav sig själv för församlingen, var synder och straff han tog på sig. Detta är förebilden för mannen från bibeln, för vilken inställning av betjänande av sin hustru han ska sikta in sig på...Vilken fru hade inte velat behandla en sådan man väl på alla sätt? Men då är det utifrån ett ömsesidigt betjänande!

    Efesierbrevet 5:5:

    "Underordna er varandra i Kristi fruktan"
        

    Men dessa verser har visst påven glömt att nämna, eller han som leder den Ukrainsk-ortodoxa kyrkan, vem det nu är (ja det är ju knappast en hon iaf)...  

       

        
  • Anonym

    Hahahhaahahahahahaha herregud jag dööööööööööööööööööööör

  • Anonym
    Womanizer skrev 2012-06-18 22:30:40 följande:
    Finns säkert en hel del lyxfruar, vilket är en helt annan sak. 
    Hur?...
  • Anonym
    Womanizer skrev 2012-06-18 22:49:23 följande:
    Hur mycket sparar  du per månad? 
    Hur mycket finns på ditt konto kontra hennes?
  • Anonym
    Anonym (Submissive Wife) skrev 2012-06-18 23:21:53 följande:
    Jag kan inte tala för alla amerikaner, men från min uppväxt i USA har jag förstått att när man gifter sig, om mannen har jobb och kvinnan är arbetslös ska hon ta hand om hemmet och han tar hand om ekonomin. 

    Jag har just tagit studenten, och min man har fast anställning. Jag har även under gymnasietiden gjort det mesta hemma, jag lagar ALLTID maten, möter honom vid dörren när han kommer hem, hämtar Cola när han blir törstig, och sköter tvätten och ungefär hälften av städningen. Detta är naturligt för mig, inte att vara hans slav, utan vara så mycket stöd som möjligt när han kommer hem och är ut-sliten från arbetet.

    Men jag kräver också att han visar respekt och framför allt TACKSAMHET för det jag gör åt honom. Och när vi båda börjar plugga på universitet kommer vi vara lika upptagna, och då ska vi dela ansvaret hemma lika.

    Om jag senare får jobb och han är arbetslös förväntar jag att han ska ta hand om mig och hemmet precis som jag gjort för honom.

    Är detta den perfekta balansen mellan "typiskt svenska" tjejer och tjejer från utlandet?
    "Möter honom vid dörren"? Hahahahahahahaha
  • Anonym
    Anonym (Håller med) skrev 2012-06-19 00:03:11 följande:
    Fast tvärtom.jag dejtar bara utlänningar eftersom dom ver hur man uppvaktar en kvinna till skillnad från alla snåla och trista svenskar. Har dejtat svenskar och dom är grå,trista och snåla,klär sig som en säck potäter och har ingen stil när det gäller något alls. Utländska killar vågar vara dom män dom är,bjuder ut och ger koplimanger,är trevliga och uppmärksamma. Aldrig mera en svensk kille

    Dom männen som har kvinnor bakom din rygg, lever som toyboys hos en sugermama för att sedan försörja sin älskarinna.. hah.. ja, ha hopp för dina utlänningar du. Dom är snyggare än svenskar och ger mer komplimanger men tänk på hur många som fått samma som dig. Har provat på dom, och det har visat sig bara vara skit. Eller så ber dig gå i slöja och laga deras mat, inte umgås med dina vänner, inte dricka, svensk mat är skit. Du får inte jobba, de finns killar på jobbetoch han är man så han skall försöja dig. Ja, jag är bitter och inte rastist.
  • Anonym

    TS importerar kvinnor från fattiga länder för att han inte vill ha jämställda förhållanden - och anklagar oss andra för socialt förfall?

    Ja, stackars våra barn som har jämlika föräldrar som båda engagerar sig lika mycket i barnens uppfostran och som båda lever självuppfyllande liv med intressanta jobb.

  • Anonym
    Womanizer skrev 2012-06-18 22:20:39 följande:
    Inte ens i närheten. Min drömkvinna är inte representativ för den moderna svenska "jämställda" kvinnan. Det är ett obestridligt faktum. Att den svenska kvinnan är förfallen är dock något subjektivt som jag till viss del själv kan instämma i av flera själ. Ett av de viktigaste nämner jag i mitt första inlägg, nämligen att jämställdhetsarbetet i betydligt större utsträckning förändrat mannen på så sätt att han idag gör betydligt mycket mer av vad som tidigare sågs som typiska kvinnosysslor, medan typiska manssysslor fortfarande utförs av mannen. Således har kvinnornas roll minskat eftersom mannen numera är mer självständig mot tidigare, vilket bara till viss del stämmer in på kvinnorna.   

    ?????

    Snacka om logisk kullerbytta. Jag undrar om du själv fattar vad du skriver? 
  • Anonym
    Dixie skrev 2012-06-18 18:51:26 följande:
    klart du fick en annan syn på jämställdhet - den är ju obefintlig i ert förhållande......... 
    seconded.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall