• Pompeia01

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Anonym skrev 2012-06-20 07:38:10 följande:
    Eller dessa patetiska män som inte kan eller vill försörja sina barn efter skilsmässan. Där staten får gå in och betala bidragsförskott till mamman. Där pappan till barnen inte ens vill ha barnen vv utan istället lägger sin energi på att skaffa en ny tjej (som är dum nog att bli tillsammans med en man med 2 barn som han inte ens träffar för att exet är så dum, hhahaha) och sen en ny unge inom något år.

    Jo, det där har jag också tänkt på. Det kanske är en lättnad att slippa hans barn i sitt hem och sitt liv just då, men då tänker man inte särskilt långt. Hur blir det om vi också går isär..? Skulle våra gemensamma barn då vara mer speciella för honom än de han hade med sin exfru, eller kommer han att göra precis samma sak igen..? Så skulle jag fundera i alla fall...
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01
    cruz skrev 2012-06-20 07:58:25 följande:

    Tack och lov håller även Ukraina på att förändras och bli mer modernt. Jag har två yngre kollegor från Ukraina, båda är kvinnor, läkare och forskare. De har så pass mycket hjärna att de insett attt de inte får tillräckligt med stimulans och utmaningar av att bli hemmafruar. Den tiden är snart förbi då Ukrainas kvinnor vill vara visitkort och kuttersmycken. Heja!


    Då måste barnen lämnas bort där också. Heja!
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01
    Border skrev 2012-06-20 08:30:00 följande:

    Varför det? Och vad menar du med "också"?
    Ja, om inte de där kvinnliga läkarna och forskarna är barnlösa, så måste ju deras barn vara någon annanstans medan de sysslar med sitt läkeri och sin forskning. För jag gissar att de inte är med på sjukhuset..? Också = här i Sverige.
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01
    Border skrev 2012-06-20 08:35:34 följande:

    Jaha, då förstår jag. Jag trodde du menade att de var tvungna att lämna ifrån sig sina barn permanent. Sorry! Givetvis måste barnen vara på dagis eller liknande då. Men dagis är inget hemskt. Det är tom bra att barnen går på förskola, med tanke på den pedagogiska biten och att de får chansen att träffa och leka med andra barn mm.
    Jag var mammaledig i två år, efter detta har sonen oftast gått max 15 timmar i veckan 

    Ja, att börja vid två års ålder och gå max femton timmar i veckan tror jag också är utmärkt! Men jag tror att få kvinnliga läkare klarar av att hålla så korta dagisdagar, faktiskt... Då måste ju deras män arbeta mycket litet, eller inte alls. De tjänar i och för sig så bra att de kan ha en barnflicka som tar hand om barnen en del av dagen, men då är det ännu mer viktigt att det är en bra person eftersom barnen blir helt utlämnade till henne i hemmet.
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01
    Anonym (....) skrev 2012-06-22 06:30:27 följande:
    På tal om livförsäkringar. Jag levde som ts flickvän med min sambo. Jag var hemmafru och han jobbade och försörjde oss. Han tecknade en mycket bra livförsäkring ifall det skulle hända honom något. Och, oturligt nog, omkom han i en trafikolycka. Dock tillföll alla pengar från försäkringen hans föräldrar, så vad hade jag för nytta av att vi tecknade livförsäkringar?

    är det ju om man bara är sambo, om man inte specifikt skriver in sambons namn som förmånstagare. Jag tycker att det är konstigt, att så många vuxna människor inte känner till sådana grundläggande saker! Det finns till och med dom som tror att sambos har arvsrätt - och blir helt chockade när sambons föräldrar kommer och slänger ut dem ur huset..!

    Speciellt om man ska vara hemmafru, så är det jätteviktigt att gifta sig! Då har ju maken även officiellt och enligt lag försörjningsskyldighet, och ända tills en ev. skilsmässa gått igenom. Och man har rätt till hälften av allting i boet - även det som finns på hans bankkonton och halva husets värde - även om han ägde det innan man flyttade ihop. Den dag skilsmässan eller dödsfallet är ett faktum har varenda krona betydelse!
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01
    Visst skrev 2012-06-23 10:29:45 följande:
    Intressant inlägg om ditt förhållande med den Ukrainiska kvinnan, Reaktionerna låter inte vänta på sig med allt från genuint svenskt genusbabbel till rop om förtryck. I Sverige ska vi ju vara så duktiga hela tiden och gärna kritisera andras sätt att förhålla sig i en relation, men lustigt nog, och trots att vi skall vara så "bra" så leder vi skillsmässoligan så allt är uppenbarligen inte så bra. Själv tror jag mest det handlar om vilken kultur man kommer ifrån i det här fallet. Det som anses självklart i Sverige är inte självklart i andra länder och det måste svenskar kunna ta till sig.

    Själv lever jag sedan 20 år tillbaka med en kvinna från Brasilien. Det intressanta är att kvinnor där många gånger förväntas göra detsamma så som beskrivits av "Womanizer" men det skiljer sig åt ändå. Brasilianska kvinnor är oerhört självgående och starka, har temperament och säger ifrån med råge men kräver inte orealistisk millimeterrättvisa när det gäller jämlikhet i hemmet, däremot ett gemensamt ansvar inför vad som måste åtgärdas i det dagliga.

    Jag tror inte att det viktigaste är exakt "vad man gör" i sin relation. Det som är viktigt är en ömsesidig respekt för varandra. Har man den så kommer allt annat att fungera - Med eller utan jämställdhet. Hurdå ? Jo, man låter inte den man respekterar bära hela lasset...
    Håller med dig om våra skilsmässotal. Om "vår" hyllade modell, där båda parterna ska ha heltidsarbete och hjäpas åt med barn och hem på den lilla fritiden, skulle vara så himla bra - så skulle vi väl inte ha den statistiken som vi har..?

    Jag känner mååååånga kvinnor som har sagt efter skilsmässan, när de skaffat V/V-boende, att det var som att få livet tillbaka. För då har de "bara" jobbet varannan vecka - och det känns som semester mot hur det var förr..! Och männen blir tvungna att ta hand om barnen, även om det ofta är väldigt smutsigt och rörigt hemma hos dem, barnen har olämpliga kläder och får mycket färdigmat etc.. Jag tror vi måste förstå, att män inte har blick för det där med hushållsarbete, och inte är lika omvårdande av naturen. Väntar man sig att han ska göra halva jobbet, så kommer det inte att bli gjort... 
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01
    EnAnonumius skrev 2012-06-23 11:38:29 följande:
    Vad hade ni för nytta av att strunta i att ta reda på fakta, (som lagar, regler och villkor), via advokater, försäkringsbolag etc,  innan ni började leva som ni gjorde?
    Många tror att sambos har samma/likvärdiga villkor som ett gift par, tyvärr. 
    Så i stället för att ta reda på fakta så väljer de att använda "jag tror" ,"jag har hört" , som fakta. Och så skaffar det en massa saker som sambos och "tror"/"hört" att det skall funka på samma sätt som med gifta par.

    Jag kan ju tillägga att även ett gift par, som skaffar enskild(a) livförsäkring(ar) så kan man göra maken/makan "arvlös" genom att skriva in att barnet (eller bästa vännen eller någon annan) skall vara förmånstagaren i stället för att det går automatiskt till maken/makan vid dödsfall. Detta är något som många gifta par inte känner till heller faktiskt.

    Och ytterligare ett misstag som många gör, är att inte ta bort den gamla fruns namn ur livförsäkringen vid en skilsmässa...
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01
    Plutteli skrev 2012-06-23 11:40:21 följande:
    Det här med skiljsmässotalen har en väldigt simpel förklaring faktiskt: Kvinnor i majoriteten av världens övriga länder KAN INTE skilja sig ens om de vill. I många länder får de öht inte skilja sig, enda möjligheten för dem att lämna ett äktenskap är regelrätt flykt. I övrigt har de inte råd, de har ingen utbildning, ingen egen möjlighet till försörjning, alternativet till äktenskap är prostitution och hemlöshet. I Sverige innan kvinnan fick rätt att arbeta utanför hemmet hade vi i princip obefintliga skilsmässotal, men igen pga att kvinnan inte kunde lämna mannen ens om hon ville.

    Att så många i Sverige idag skiljer sig beror främst på tre aspekter: 1) Kvinnan är inte beroende av mannen för att överleva. 2) Vi är uppfostrade i större utsträckning att få det bästa vi kan få, att inte "nöja oss", således vill varken män eller kvinnor stanna i ett förhållande som är dåligt bara för att. 3) Vi vet idag att det här med att stanna i ett förhållande för barnen skull är en myt, barn mår inte bättre av att föräldrar som inte vill vara tillsammans fortsätter vara tillsammans.

    Men visst är det väl konstigt, att SÅ många misslyckas med sina äktenskap..? Och i synnerhet i ett land som Sverige, där de flesta inte köper grisen i säcken, utan bor ihop både ett och flera år innan de tar beslutet att gifta sig och skaffa barn. Det måste ju vara något som händer sedan..? Och som sagt, jag har hört från många kvinnor att det var det orimliga dubbelarbetet som fick dem att ta steget. Man orkar med det när det bara är två vuxna som stökar till, men när det blir barn med i ekvationen - ja, då går det inte längre.
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01
    Plutteli skrev 2012-06-23 12:20:21 följande:
    Måste ni arbeta heltid båda två då? Finns det ingen möjlighet tex att ni (båda två alltså) går ner till 75% och således får mycket mer tid med varandra och med barnen?

    På många "manliga" jobb så finns det bara heltidstjänster. Det gäller ju samtliga så kallade karriärjobb - de är till och med övertidsarbeten - men även vanliga jobb t.ex. inom industri och verkstad eller på lager. Deltid är ett okänt begrepp där, och OM det är några som har det så är det bara småbarnsmammor. Det skulle helt enkelt se konstigt ut inför chefen och arbetskompisarna, om en man skulle begära deltid.
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01
    Donum skrev 2012-06-23 12:56:54 följande:
    Det är väl ett argument för ökad jämställdhet, inte att kvinnor ska vara mindre yrkesverksamma..?

    Fast tror du på riktigt att det kommer att bli så..? Jag tror som sagt att männen av naturen är mindre omvårdande och mindre pyssliga. Detta är också min erfarenhet av de män jag har känt; att de inte SER vad som behöver göras i ett hem, eller att de inte tycker att det är viktigt. Och NEJ jag tror inte att man kan uppfostra pojkar att bli intresserade av hem och hushåll.

    Dessutom: att båda jobbar heltid funkar så länge man inte har barn, för då blir det inte så mycket hushållsarbete. Det räcker att städa och tvätta på helgen. Men så fort man får barn, så ökar hushållsarbetet lavinartat. Då GÅR det inte längre att jobba heltid båda två - inte ens om man skulle dela hemarbetet exakt lika. Det blir en för stor sammanlagd arbetsbörda ändå.

    I andra länder tycker ju kvinnor att vi svenska kvinnor är galna som går med på det! Där är de antingen hemma, eller så yrkesarbetar de - men har en tjänstekvinna boende i hemmet. I Frankrike t.ex. är våningarna byggda med tanke på att en tjänstekvinna ska bo där. (Och sedan fattar jag också att det finns massor av fattiga kvinnor i världen som måste yrkesarbeta fast de inte har hemhjälp. Men det knasiga i Sverige är ju, att vi gör det trots att vi inte skulle behöva av ekonomiska skäl.   
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall