Inlägg från: Anonym (POP) |Visa alla inlägg
  • Anonym (POP)

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Gung Ho skrev 2012-06-20 23:56:42 följande:
    Vi kanske har krav på argumentation. Hon skriver ju i princip talspråk stora delar av bloggen. Det kanske är ok om man skriver om mode eller smink, men skall man föra ett politiskt/vetenskapligt argument bör man nog tänka efter lite innan man lägger upp det.

    Överlag håller jag dock med de flesta argumenten, även om jag inte riktigt ser vårt samhälles undergång iom genusfundamentalisternas framfart.

    Det skall heller inte göras ett = mellan genusteori och feminism. Det framgår ju av några av de videor som finns på bloggen. Genusteori är fn en framskjuten teori inom feministisk teori. Det har dock inte alltid varit så, och kommer inte alltid att vara så.    
    Vilket ynkligt argument. Jag känner många akademiker inom både humaniora och naturvetenskap, du menar alltså att om det i en rapport om tyngdlagens effekter på strukturers livslängd kan bortse ifrån resultatet ifall rapportskrivaren använder jag/mig på ett felaktigt sätt?

    Sanningen är sanningen, kanslisvenska är bara ett verktyg som används som vapen mot de som inte behärskar den oavsett om brukaren har rätt i sak eller ej.
  • Anonym (POP)
    Anonym (Antiantifeminist) skrev 2012-06-21 11:23:39 följande:
    Säg som det är: Egentligen handlar antifeminism enbart om att det är väldigt synd om alla män som inte får ta del av alla "lyxåtgärder" som kvinnor får ta del av på grund av att män misshandlar och våldtar kvinnor? Ni vill ha mansjourer (trots att det i stort sett inte anmäls några våldtäkter mot män)! Ni vill slippa bli visiterade av någon av motsatt kön (fast om det är en snygg blondin går det bra, höhö)! Och så vidare.

    Framförallt vill ni inte behöva göra något åt det faktum att det förekommer våldtäkter, för det är så ooooorättvist att "alla män" ses som våldtäktsmän trots att DU minsann aldrig våldtagit någon! Så det där får allt feministerna sköta själva!
    Ganska otroligt hur hycklande feminister kan vara. I ena sekunden är vi alla individer som har ansvar för våra egna handlingar, i nästa skall män som grupp ta ett kollektivt ansvar.

    Dagens Svenska feminism är feminism a la carté.
  • Anonym (POP)
    Anonym (Antiantifeminist) skrev 2012-06-21 13:20:12 följande:
    Jag är inte feminist. Vilket jag heller aldrig påstått att jag är. Man kan ogilla antifeminister ändå. Utan att vara en del av genusmaffian.

    Hur vore det om du läste orden som står där, istället för att hitta på egna?

    Paranoia är allvarligt. Om du ringer sjukvårdsupplysningen kan de säkert hjälpa dig. Det kan ju inte vara roligt att leva i rädsla för någon hemlig feministmaffia som är ute efter en.
    Det är väl du som inte kan läsa eller hur? Var har jag påstått att du är feminist? Förnekar du att feminister ofta drar till med argumentet att alla är individer men ändå anser att män skall ta ett kollektivt ansvar? Du ser ingen motsägelse i det?
  • Anonym (POP)
    Border skrev 2012-06-21 14:32:05 följande:
    En feminisit är en person som vill att det skall vara jämlikt mellan män och kvinnor. Vad är det för fel med det?
    Nej det stämmer inte in på alla feminister, sedan behöver man inte vara feminist för att anse att män och kvinnor skall ha lika rättigheter.
  • Anonym (POP)
    Anonym (Antiantifeminist) skrev 2012-06-21 14:39:07 följande:
    Förnekar du att antifeminister ofta påstår att det FAKTISKT finns medfödda skillnader mellan kvinnor och män -att kvinnor till exempel är sämre på att tänka rationellt medan män har väldigt god spatial förmåga (vad fan det nu är för något)- men ändå blir upprörda när man säger att män våldtar? Vadå, finns det bara skillnader när det gynnar er män? Så tokigt.
    Återigen generaliserar du.
  • Anonym (POP)
    Anonym (Antiantifeminist) skrev 2012-06-21 15:13:43 följande:
    Vilket ni som är antifeminister aldrig gör?
    Så att vissa antifeminister generaliserar rättfärdigar att feministerna gör det?
  • Anonym (POP)
    PumpkinQueen skrev 2012-06-21 15:35:38 följande:
    Det var det inte feministerna som valde ordet "feminism", det var ett ord som användes för att förlöjliga de kvinnor som tyckte att det skulle vara en bra grej om tjejer fick rösta och sånt.
    När man varit ett tag på FL börjar man ju tycka att det inte vore så tokigt om kvinnor var utan rösträtt.
  • Anonym (POP)
    Anonym (Antiantifeminist) skrev 2012-06-21 15:18:34 följande:
    Så rättssäkerheten blir mindre om man låter bli att ta för givet att en kvinna som gillar att knulla är en lögnaktig människa som anmäler folk för skojs skull? Det låter ju väldigt märkligt, hördu. Kan det vara så att du som man vill ha kvar möjligheten att säga "nä, jag fattade inte att hon inte ville ligga med mig för hon hade ju en kort kjol på sig"?

    Du som man har större möjlighet att påverka, eftersom det är ni män som har makten i samhället.
    Nej "vi" män har inte makten i samhället, tror du elektriker Johansson i Östermåla har mer makt än en kvinnlig politiker eller en kvinnlig tjänsteman på mellannivå i hans egen hemkommun?
  • Anonym (POP)
    Plutteli skrev 2012-06-21 18:02:02 följande:
    Det är för att de inte är feminister. Alla kan kalla sig vad de vill, det betyder inte att de är det för det. Min mamma kallar sig feminist men anser att en kvinna inte kan våldtas eftersom det alltid är hennes eget fel om det sker... Något inte ens de flesta antifeminister håller med om ;)
    Menar du att man måste vara feminist för att anse att alla skall ha samma rättigheter? För mig är en feminist en som bekänner sig till den Svenska genusmodellen vilket förmodligen är ett resultat av att det är de som hörs och syns i debatten och då menar jag inte på forum som Familjeliv.
  • Anonym (POP)
    Anonym skrev 2012-06-21 18:08:44 följande:
    POP, män som grupp har generellt mer makt än kvinnor som grupp. Män som grupp äger cirka 98% av jordens tillgångar, kvinnor som grupp äger 2%. FYI. 
    So what? vill ni att vi skall byta?
  • Anonym (POP)
    Cecilia 913 skrev 2012-06-21 18:12:51 följande:
    Det handlar inte om en enskild elektriker.. det handlar om GRUPPEN män. 
    Jag har dålig inkomst och min chef som är man kör med mig, kommer ni att kämpa för mig också?
  • Anonym (POP)
    Plutteli skrev 2012-06-21 18:17:20 följande:
    Feminismens problem är ju att det är just "feminister" som syns i debatten, men media vill ju belysa dem som hörs och skapar rubriker.

    Men nej, man måste absolut inte kalla sig feminist eller anse sig vara feminist för att stå för jämställdhet och rättvisa. En antifeminist för mig är dock nån som står för motsatsen och vill ha väldigt strama roller som alla skall anpassa sig i.
    Då har vi olika definitioner, jag är antifeminist. För mig innebär det att jag är emot Gudrun Schyman, Karin Svensson Smith och andra tokskallar. Det innebär inte att jag är emot lika rättigheter.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall