• Anonym

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    intressant, men så förlegat.
    jag har den bästa mannen som fixar och grejar i hemmet, han lagar gärna mat och jag städar hellre, han sköter för det mesta bilen och trädgården medans jag grejar med annat.
    tycker att rubriken är provocerande och puckad, men det är väl det som är meningen!
    Lycka till med din underbara KVINNA 

  • Anonym
    Anonym (frugan) skrev 2012-06-20 09:56:29 följande:
    Andra får väl göra som de vill, men jag tycker nog att det är ganska skönt att var och en kan försörja sig själv. Då är man ihop för att man vill det och inte för att man behöver eller måste det för att en av parterna inte kan klara sig själv ekonomiskt. Jag kan köpa vad jag vill för mina pengar utan att be om lov, han kan köpa vad han vill utan att behöva känna att han först måste tänka på att han har en till att försörja. Ingen behöver heller uppföra sig på något speciellt sätt för att vara till lags av tacksamhet eller annat. För mig hade det inte hjälpt om han satt in pengar åt mig som jag kunde använda, det hade ändå känts som att det inte var mina pengar... 
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 10:10:34 följande:
    Fast de lär ju inte visa upp detta beteende på första dejten, direkt. Eller tror du att alla kvinnor som blir misshandlade av sina män har gjort ett medvetet val och helt enkelt gillar att bli slagna? Förvånad Jag tror snarare att männen dolt sina äckliga sidor och försökt göra ett gott intryck tidigt i förhållandet. Alla människor försöker väl visa upp sina bästa sidor när man träffar någon som man vill bli tillsammans med?

    Hur ska du, som viljelös kvinna tillsammans med en machoman, kunna påverka huruvida han har en föräkring eller inte? Det är ju hans pengar, han lägger dem på vad han vill.
    Så du lär inte känna den du skall leva resten av livet tillsammans med innan du gör det valet? En dejt och giftermål? Inte lära känna hans bekanta?

    Sen utgår du hela tiden från hans och hennes, det där tillsammans som i familj verkar inte finnas i din väld.
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 10:17:57 följande:
    Vad lustigt då, att inte alla människor som är födda på 80-talet är kriminella? För vi har ju alla gått på dagis när vi var små.
    Ohälsotalen som i psykisk ohälsa och kriminalitet är mycket högre än i tidigare generationer. Är det en utveckling åt rätt håll?
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 10:33:38 följande:
    En man som misshandlar döljer detta. Hur tror du att det går till när en kvinna hamnar i ett sådant förhållande?

    Och varför i hela friden skulle det vara någon annans fel om en individ väljer att misshandla? Det är den som begår brottet som är skydlig, inte den som är gift med den som begår brottet.

    En familj består av två (eller flera) människor. Dessa människor har fortfarande var sin identitet.
    Personer som misshandlar visar det beteende tidigt. Långt innan man är den åldern att man skaffar familj.

    Det är naturligtvis inte den som blir misshandlad som är skyldig. Men att bortse från en persons personlighet är naivt, att tro att man själv inte skall hamna i den situationen. Du gör valet att leva med en sån man. Ingen annan. Då måste du vara medveten om risken. Det är ditt ansvar.

    Om det är en familj med allt vad det innebär i ansvarstagande varför då ha separat ekonomi? Även om bara en drar in alla pengarna vad får dig att tro att hur dessa används enbart är dennes ensak? Då har du inte förstått vad det innebär att vara en familj.
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 10:43:18 följande:
    Det kan även bero på att vi har andra metoder att mäta dessa saker. Om man till exempel tar ett begrepp som "depression" så var det ju inte direkt något som man tog på allvar på 50-talet. Idag anses det vara en sjukdom som kan behandlas. Det är absolut en utveckling åt rätt håll.

    När det gäller kriminalitet kan det förklaras med att vi bor fler i städerna. Om man bor i en by med 10 familjer är det rätt svårt att vara kriminell, eftersom alla känner varandra. I en stad är människor anonyma, då är det lättare att begå brott och komma undan med det. Dessutom har gränserna öppnats i och med EU, vilket så klart leder till att handeln med droger över nationsgränserna har ökat. Jag kan tänka mig massor av skäl till att det begås fler brott nu för tiden.

    Jag har aldrig sett någon seriös forskning som talar om att orsaken till den ökade kriminaliteten och psykiska ohälsan är DAGIS. Du kanske skulle försöka skriva en doktorsavhandling om det?
    Även om man mäter på andra sätt idag så har jag inte sett nån född på 50talet som skurit sig själv. Idag är det vanligt. Hur man än ser det så är psykisk ohälsa idag vanligare.
  • Anonym
    Den vita staden skrev 2012-06-20 10:11:06 följande:
    Du menar skyldigheter o. skyldigheter snarare.
    Citerar ett utmärkt inl. från inatt:
    För mobbade,  det är precis vad vi blir.

    Det handlar ju inte alls om att "pissa på någon" utan om att uppvärdera kvinnligt hemarbete, kan inte se något som helst fel i det.

    Nu lämnar jag FL för att gå ut i solen med mina barn.  // Hej!
    Får man tag på någon som vill försörja en och man önskar bli det, så ser jag inget fel med det. Oavsett om man är man eller kvinna. Problem som uppkommer pga det levernet med utebliven pension, sgi och annat får man ju ta ansvar för själv. Det många med mig vänder sig emot är att många som gör det valet gör det pga kön och med åsikten att samhället ska se ut så. Som om vi inte alla vore likvärdiga människor med vuxenansvar. Du skriver om kvinnligt hemarbete osv.

    Om en man av någon anledning blir ensam, kanske med barn, borde han som alla vuxna kunna ta vara på sig själv och sin avkomma ensam. Han ska kunna laga mat, städa, ta hand om barnen osv . Samma gäller en kvinna, hon ska kunna leva själv, ta vuxenansvar och försörja sig och sina barn.
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 10:58:40 följande:
    VEM visar "personer som misshandlar" sitt beteende för? Räknar du med att man ska lära känna mannen som man ska gifta sig med redan när han är barn, så att man kan förvissa sig om att han aldrig kommer att utvecklas till en man som misshandlar? Att man ska fråga hans mamma om han har en historik av våld? Varför då? Varför ska det vara kvinnans ansvar?

    Nej, det är ingen som aktivt väljer att bli tillsammans med en man som misshandlar. De blir tillsammans med dessa män i tron om att de är helt normala killar, för det är så de beter sig i början av förhållandet. Senare kryper deras rätta jag fram.

    Att var en familj innebär inte att den ena är den andres slav. Så det är nog snarast du som missförstått familjebegreppet, inte jag.

    Personligen har jag och min make delad ekonomi. Delad ekomomi innebär för mig att BÅDA bidrar till att dra in pengar. Inte att den ena tjänar pengar och ger den andra veckopeng.
    Skaffar man sig en partner som man tänkt skaffa barn så vill man väl veta med vem oavsett om man är kvinna eller man. Det är ens eget ansvar.

    En familj har man tillsammans. Bara för att en drar in alla pengar är inte den andre dennes slav. Hur kommer du fram till det?
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 11:08:36 följande:
    Så vad du säger är att kvinnor som blir misshandlade av sin partner får skylla sig själva, för det borde de ha förstått från början?

    Du är i beroendeställning till din man, eftersom det är hans pengar (han som tjänat in dem). På så sätt är du en slav, då du arbetar gratis och är beroende av din herres välvilja för att få pengar. Man kan även säga att du är prostituerad, då det tydligen ingår i er överenskommelse att du har sex med honom och han ger dig pengar.
    Väljer man att gå in i ett förhållande med en sådan man så har man ett eget ansvar. Man måste ta saker i beaktande.

    Om två personer kommer överrens om hur man vill leva sitt liv och har ett avtal kring detta så är det inget beroende då finns ingen välvilja. Det är din tolkning eftersom det passar din politiska syn och har inget med verkligeheten att göra.

    Angående prostitution så antar jag att du aldrig haft sex med någon som bjudit dig på en drink eller öl på krogen och att det aldrig förekommer?
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 11:01:05 följande:
    Du har inte sett det, eftersom det inte var något som man talade om på 50-talet. Människor som hade psykiska problem låste man in på mentalsjukhus, de bjöds inte in till Operah Winfrey Show...
    Så du menar att dom är inlåsta fortfarande? Ok. Var nånstans?
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall