• Womanizer

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Bästa Familjeliv,

    När jag för några år sedan träffade en kvinna från Ukraina som tillfälligt jobbade som tolk i Sverige fick jag en helt annan syn på jämställdhet. Idag är vi ett lyckligt par sedan några år och för henne är det otänkbart att jag som man ska laga mat, städa eller utföra annat hushållsarbete. Hon ser det som sin plikt som kvinna på samma sätt som det är min plikt att försörja oss. 

    Kvinnan jag är tillsammans med ses av mina vänner som lite av en trophy-wife (vi är dock inte gifta).  Detta då hon är en sådan som andra män stannar upp och vänder sig om på gatan för att beundra. För henne är det naturligt att göra sig vacker varje dag och att klä sig snyggt. Hon berättade att en kvinna är mannens visitkort, och därför vill hon alltid göra ett vackert intryck. Själv är jag knappast något modell men har samtidigt aldrig haft svårt att träffa svenska tjejer tidigare.

    I början var det lite ovant att lära mig förstå hur denna kvinna fungerade. Som svensk man var jag van med att göra det mesta i samförstånd med min respektive. Detta förklarade hon dock efter ett tag att jag skulle sluta med. I öststaterna ses det som direkt omanligt att rådfråga sin kvinna vilken film hon vill se, eller om det är okej för henne att jag bjuder hem några vänner eller kollegor. En man i hennes ögon är inte rädd för att ta dessa initiativ själv och kvinnan följer efter. 

    När vi hade varit tillsammans en tid bjöd jag hem några kollegor. Hon var väldigt glad över detta eftersom hon då gavs chansen att visa hur duktig hon var i köket och hur bra kvinna hon var. Middagen blev en festmåltid värd nobellmiddagen och hela tiden servade hon våra gäster och var lyhörd inför att de skulle må så bra som möjligt. En av tjejerna i sällskapet började sedan prata skit om mig på kontoret eftersom hon ansåg att jag var en mansgris som förtryckte denna kvinna. När jag berättade det för tjejen blev hon för första gånger helt vansinnig. Hon var i princip beredd att ringa upp denna tjej och läsa lusen av henne. 

    För henne var jag en drömkille. Jag dricker mig aldrig berusad, har ordnat ekonomi, gör henne glad med små presenter och skulle aldrig drömma om att slå henne. Inte heller springer jag till prostituerade eller går på porrklubb vilket är väldigt vanligt förekommande för ukrainska män. Jämställdhet för henne handlar inte om dela på hushållssysslorna utan om att båda tar delat ansvar för helheten. Hon som kvinna sköter hemmet, och jag som man sköter ekonomin. 

    Hon jobbar förvisso lite fortfarande som översättare, och drar också in pengar. Detta är dock enbart för att hon tycker det är roligt, och hon gör det enbart några timmar i veckan som en hobby eftersom hon talar och skriver flera språk flytande. 

    Varje morgon när väckarklockan ringer kliver hon upp för att ordna kaffe och frukost åt mig samt stryker skjortan om det behövs. När jag kommer hem möter hon mig i hallen med ett leende och hänger upp min kavaj. Maten står alltid uppdukat på bordet och som regel är det flera rätter att välja på. Efter maten vet hon att jag gillar att byta till bekvämare kläder luta mig tillbaka i favoritfåtöljen och läsa DI. Varje gång kommer hon ut med kaffe och efterrätt, eller något fruktfat. 

    Sex blir aldrig en förhandlingsfråga som det kan bli i andra förhållanden. Trots att vi nu varit tillsammans ett par år har vi sex varje dag, och ibland flera gånger varje dag. Bättre sexliv har jag aldrig haft! Går vi ut, om det så bara är till affären ska både sminket, håret och kläderna fixas till innan. Det är dock något hon gör varje dag på rutin så det är väldigt sällan jag behöver vänta någon längre tid innan vi kan lämna hemmet. 

    Finns det nackdelar? Jodå, det gör det. När hennes morfar blev sjuk åkte hon dit och var borta i två veckor för att ta hand om honom. Kvinnor från öst är väldigt familjeorienterade och familjen är alltid viktigt och högt prioriterad. De har kommit och hälsat på 2 ggr och det blir lite väl intensivt för min smak. 

    Fördomarna från omgivningen fanns naturligtvis där, och finns så även idag om än i mindre omfattning. Allt från nedlåtande blickar till en kvinna som mer eller mindre förklarade mig som en värsta sortens våldtäktsman som utnyttjade försvarslösa fattiga kvinnor. Att hon sedan tjänade nästan lika bra som mig eftersom hon var anställd på ett internationellt företag spelade ingen som helst roll. Att hon dessutom var snygg var tydligen ett problem också eftersom jag (tydligen i egenskap av ful) inte hade rätt att ha en snygg kvinna.

    När jag träffade denna tjej var jag helt själv om det på kontoret. Nu har två andra manliga kollegor gjort precis samma sak, och de säger båda samma sak: Aldrig mer en svensk kvinna!

    Detta är inte på något sätt ett försök att trycka ner svenska tjejer, utan ett sätt att få igång diskussionen om könsroller på riktigt. Feminister vill gärna framhålla sig som jämställda samtidigt som jag sällan hör någon feminist kritisera det faktum att det idag finns ett tiotal lagar i Sverige som aktivt diskriminerar män. Inte heller det faktum att deras kamp om jämställdhet resulterat i att män idag gör mer av det som tidigare främst sågs som kvinnans uppgifter (ta han om hem, matlagning och ungar) medan typiska manliga sysslor fortfarande utförs av främst män. Hur ser ni på det? Berätta gärna om ni är en han/hon eller hen och vilken ålder ni har så blir det enklare att se om det finns något mönster. 

    Tack för ordet. 

      
  • Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
  • Anonym
    Bananapa skrev 2012-06-20 23:34:22 följande:
    Hej hej!

    Vet ej riktig hur jag ska börja men jag har läst TS inlägg och vill ge min analys.

    Jag själv kommer från Balkan och ser klart och tydligt att din ukrainska flickväns beteende finns även i mitt hemland. Kvinnorna passar upp sina karlar och sköter hemmasysslorna.

    Jämställdhet existerar inte över huvudtaget. Inte rent praktiskt i alla fall.
    Männen ska utföra grovgöra och jobba tungt och när de kommer hem så väntar mat på bordet och ett rent hem.

    Om jag ska vara ärlig handlar det inte om en ideologisk uppfostran utan för att det fungerar inte att ha ett genusmedveten syn på arbetsuppgifterna när de flesta människor i landet är bönder.
    En kvinna fixar inte ensam det hårda arbetet åkrar och boskap kräver.

    Vad prioriterar man då? Sitt uppehälle eller att ha ett jämställt liv? Det säger sig självt.

    När det gäller Sverige och svenska kvinnor.
    Under 1950-60 talen byggdes den nya välfärden.
    Man skaffade skyddsnät och man satsade resurser på kvinnors utbildning. Jämte det så måste man också se det hela ur en ekonomisk synvinkel. Inflationen i landet ökar och saker kostar mer och mer. En vanlig barnfamilj låt oss säga två tre barn klarar inte av att leva på en enda lön.

    Detta är de största faktorerna idag varför kvinnor jobbar.

    Här måste jag säga att om en kvinna jobbar och samtidigt ska ta hand om hem och barn resulterar i att det blir en alldeles för stor belastning på henne. Därför finns det saker som t.ex. dagis och pappaledighet.

    Nu för att komma till själva diskussionen i sig.

    Svenska kvinnor är inte socialt förfall. De har bara lärt sig själva att kanske livet trots allt inte handlar om att slita ut sig och att aldrig kunna få som dem själv önskar? Behöver kvinnor sluka ett hemmafruideal med hår och hull?

    Men däremot kan jag tycka att svenska kvinnor ibland kan ha en otrolig nedsättande och ibland rasistisk syn på oss kvinnor som kommer från öst. Vi är vare sig luder eller saknar eget tänkande. Att vi är "slavar" för våra män.

    Många kvinnor lägger mycket heder och stort arbete bakom det. Inte bara för att det ska se fint och bra ut , utan för det ofta hänger ihop med vår kultur. Sedan har det ofta varit krig där jag kommer ifrån. Vem ska ta hand om barnen när männen går ut i strid?

    Angående TS så kan jag säga såhär. TS flickvän gör så inte för att hon är någon aktiv anti-feminist utan för att oftast är det det enda sättet som fungerar. Och det måste även svenska kvinnor förstå.

    Vi slaviska kvinnor har inte dold agenda att ta era män eller på något sätt bekämpa jämställdhet. Utan det har mycket med hur landet fungerar i som helhet. Historiskt och ekonomiskt och socialt.
    Jag tror ni behöver åka till ett "öst-land" för att se själva hur det fungerar för det är svårt att förklara bara såhär.

    Jag tycker att det är bra att TS trivs i sitt förhållande.
    Problemet som jag kan se är i sådana förhållanden är att de är ganska innehållslösa. Förutom att hon gör god mat och håller hemmet rent och kristallklart och ni har gott sexliv vad pratar ni om?
    Ni har ju inga gemensamma referenser.
    Även om det är bra med utbyte av varandra så måste det kännas fruktansvärt tomt för henne. I synnerhet att du har haft en så mycket mer privilegierad bakgrund. Sedan att någonstans måste era värderingar köra ihop sig.

    Det viktigt att kunna ha en realistisk syn på det hela och inte glorifiera detta. TS förhållande kanske håller men jag vet många som går åt helvete.

    Det är nog där en svensk kvinna kanske vinner över en kvinna från öst eller Thailand. Även om hon kanske inte orkar att pimpinetta sig hela dagarna.
    Väldigt bra skrivet. Och jag frågar mig också vad dessa två människor har att säga varandra när de har helt skilda uppgifter här i livet. Men antagligen behöver inte ts ha så mycket att säga damen där hemma. Han har det utbytet med personer utanför hemmet.  Den tillvaro ts beskriver har faktiskt aldrig varit det normala historiskt sett i Sverige, det förekom en kortare tidsperiod mellan bondesamhället och industrialiseringen men försvann snabbt. Antagligen för att det faktiskt inte fungerar att leva så, även om det tydligen finns de som numera när de fantasierna. I Sverige var de flesta bönder förr, och i jordbruket jobbade både mannen, kvinnan och deras pigor och drängar. Ett familjeföretagande som drevs tillsammans i gemenskap. 
  • PumpkinQueen
    Anonym skrev 2012-06-20 16:25:14 följande:
    Det kanske är för stor förståelse så dom mår sämre idag än då.

    -------------

    www.forskning.se/nyheterfakta/nyheter/pmimpor...

    "Psykisk ohälsa bland unga har ökat och är ett allvarligt folkhälsoproblem."

    webnews.textalk.com/salutis/okad-psykisk-ohal...

    "Vi lever allt längre men den psykiska ohälsan bara ökar, den största ökningen finner vi hos unga kvinnor där antalet självmordsförsök, depressioner och behandlingar för ångest har ökat dramatiskt på senare år."

    -----------

    Skall jag fortsätta? Allt det här talar för att du är väldigt fel ute och ditt påstående om fler självmord förr inte har nån bärighet alls.

    Har du några som helst hållbara argument för din sak eller sitter du bara och hittar på?
    Vänta lite nu. DU (eller om det var en annan utav alla dessa "Anonym") hävdar att människor idag mår sämre på grund av att de gått på dagis som barn. Att människor som växte upp i ett hem där kvinnan var hemma och tjänade sin man var lycklgare. Allt jag gjort är att ifrågasätta om detta verkligen kan tänkas stämma. Bevisbördan ligger alltså på dig, inte på mig. Om det är någon som "sitter och hittar på" är det väl snarast du själv?

    Självmord vet jag inte om jag skrivit så mycket om. Jag tror att det kan vara så att du blandar ihop mig med någon annan.

    För att kommentera dina länkar: Ingenting som står i dem emotsäger någonting utav det som jag sagt, vad jag kan se. I den ena utav artiklarna pratar man dessutom att den försämring som man tycker sig se har skett under en 10-årsperiod. Om dagis hade varit den utlösande faktorn för psykisk ohälsa hos tonåringar borde försämringen ha skett redan då de första som gick på dagis nådde sina tonår. Vilket årtionde började man med dagis? Jag gissar att det var 1968. Alltså borde man ha märkt en drastisk skillnad i den psykiska hälsan hos de som var tonåringar typ 1983. Finns det verkligen statistik som stödjer att det var så?

    För övrigt, om vi pratar om självskadebeteende: Enligt min erfarenhet är det något som de flesta tenderar att sluta med när de blir äldre. Alltså är det fullt möjligt att 50-talisterna skar sig i armarna hej vilt, men ärren har för länge sedan läkt.

    En annan sak som man kan fundera på, om det nu är så att dagis orsakat "den ökade psykiska ohälsan", är varför det inte syns en markant skillnad i statistiken mellan länder som har dagis och länder som inte har det. Hur förklarar du det?
  • PumpkinQueen
    Anonym skrev 2012-06-20 16:30:39 följande:
    Jag har aldrig sagt det. Jag har bara sagt att dessa män har ett förflutet. Att de kommer slå är ingen nyhet. Det är bara frågan hur länge det dröjer. Det är inte så svårt att veta det innan man väljer en sådan person.

    Eftersom du har den uppfattningen om hemmafruar så kan jag inte annat än att beklaga hur oupplyst du är. Tills du funderat lite på vad dom gör så finns det ingen anledning att fortsätta den här diskussionen.
    Det du säger är alltså att det är lätt att undvika att bli tillsammans med killar som misshandlar. Alltså väljer tjejer med flit att bli tillsammans med den här typen av kille. Alltså väljer de att bli misshandlade. Tror du verkligen på allvar att det ÄR så? Det är ju fasansfullt tragiskt, i sådana fall.

    Här kommer en "upplysning" till dig: Det är inte så att din åsikt är sanning och att alla som inte håller med är "oupplysta". Alla vet vad en hemmafru gör, och framförallt vad hon INTE gör (det vill säga ARBETAR).
  • PumpkinQueen
    Ant3 skrev 2012-06-20 16:44:47 följande:
    Om jag förstått Anonym rätt, så håller jag helt med. Det finns tjejer och kvinnor som dras till personer som de VET är våldsamma, och det är väl inte konstigt att ifrågasätta varför man från början väljer att inleda en relation.
    Men det är ju inte bara killar som har en "farlig image" som misshandlar kvinnor. Det måste väl Anonym förstå? (Eller har det inte gjorts någon dokumentär på tv3 om det?)
  • Anonym (Antiantifeminist)
    Anonym (POP) skrev 2012-06-20 20:36:07 följande:
    Du svamlar, att man är antifeminist behöver inte betyda att man tycker det är okej att förtrycka kvinnor utan endast att man inte köper den svenska genusmodellen.
    Säg som det är: Egentligen handlar antifeminism enbart om att det är väldigt synd om alla män som inte får ta del av alla "lyxåtgärder" som kvinnor får ta del av på grund av att män misshandlar och våldtar kvinnor? Ni vill ha mansjourer (trots att det i stort sett inte anmäls några våldtäkter mot män)! Ni vill slippa bli visiterade av någon av motsatt kön (fast om det är en snygg blondin går det bra, höhö)! Och så vidare.

    Framförallt vill ni inte behöva göra något åt det faktum att det förekommer våldtäkter, för det är så ooooorättvist att "alla män" ses som våldtäktsmän trots att DU minsann aldrig våldtagit någon! Så det där får allt feministerna sköta själva!
  • mpermper

    Det tycks som att TS har lämnat tråden....hoppas du ändå läser detta. Om du nu är på rigtigt och inte bara en provokatör.
    Jag lät min ukrainska väninna - en högutbildad kvinna som har varit med om mycket i livet - skitsnygg är hon (det verkar vara viktigt enligt ts preferenser) - läsa trådstarten och hon blev djupt upprörd. Såhär skriver hon (bortse nu från stavfel och grammatiska dito - det är skrivet i hast och i upprört tillstånd. Denna kvinna har ett mycket bra och välbetalt arbete - i Sverige):
     


    Jag blev faktisk jätte berörd och upprörd efter att ha läst inslaget.Att en ukrainsk kvinna gör som hon gör , det stämmer nog. Historiskt har det alltid fungerat så i vårt ukrainska samhälle. Kvinnan vet ju inte om att det finns något annat alternativ eller vilka möjligheter som finns. Jämställdhet används bara i ett enda sammanhang: alla ska kunna rösta. Så långt har Ukraina kommit i jämställdhets frågan. Vi blev ju uppfostrade på det viset av våra föräldrar. Även om båda partner jobbar i dagens samhälle då är det kvinnan som sköter hem och barn. Jag undrar om kvinnans man förklarade för henne att det finns andra valmöjligheter i Sverige. Han utnyttjar hennes okunskap. Jag kan lova att ingen ukrainsk kvinna vill vara hemmafru och beroende av sin man på livstid. Att göra sig snygg och vara sminkad för att gå och slänga skräp:) det stämmer nog väldigt väl. Det finns ju ingen sopkast i trapphuset och ibland måste man gå flera hundra meter till sopställe. Tänk hur många kan man träffa på vägen:) Det är fåfänga och jag har själv levt så då. Och jag faktiskt lider för mina landskvinnor eftersom jag vet vad de måste och ibland blir tvungna att gå igenom. Tufft liv.

    :

  • Anonym (POP)
    Gung Ho skrev 2012-06-20 23:56:42 följande:
    Vi kanske har krav på argumentation. Hon skriver ju i princip talspråk stora delar av bloggen. Det kanske är ok om man skriver om mode eller smink, men skall man föra ett politiskt/vetenskapligt argument bör man nog tänka efter lite innan man lägger upp det.

    Överlag håller jag dock med de flesta argumenten, även om jag inte riktigt ser vårt samhälles undergång iom genusfundamentalisternas framfart.

    Det skall heller inte göras ett = mellan genusteori och feminism. Det framgår ju av några av de videor som finns på bloggen. Genusteori är fn en framskjuten teori inom feministisk teori. Det har dock inte alltid varit så, och kommer inte alltid att vara så.    
    Vilket ynkligt argument. Jag känner många akademiker inom både humaniora och naturvetenskap, du menar alltså att om det i en rapport om tyngdlagens effekter på strukturers livslängd kan bortse ifrån resultatet ifall rapportskrivaren använder jag/mig på ett felaktigt sätt?

    Sanningen är sanningen, kanslisvenska är bara ett verktyg som används som vapen mot de som inte behärskar den oavsett om brukaren har rätt i sak eller ej.
  • Anonym (POP)
    Anonym (Antiantifeminist) skrev 2012-06-21 11:23:39 följande:
    Säg som det är: Egentligen handlar antifeminism enbart om att det är väldigt synd om alla män som inte får ta del av alla "lyxåtgärder" som kvinnor får ta del av på grund av att män misshandlar och våldtar kvinnor? Ni vill ha mansjourer (trots att det i stort sett inte anmäls några våldtäkter mot män)! Ni vill slippa bli visiterade av någon av motsatt kön (fast om det är en snygg blondin går det bra, höhö)! Och så vidare.

    Framförallt vill ni inte behöva göra något åt det faktum att det förekommer våldtäkter, för det är så ooooorättvist att "alla män" ses som våldtäktsmän trots att DU minsann aldrig våldtagit någon! Så det där får allt feministerna sköta själva!
    Ganska otroligt hur hycklande feminister kan vara. I ena sekunden är vi alla individer som har ansvar för våra egna handlingar, i nästa skall män som grupp ta ett kollektivt ansvar.

    Dagens Svenska feminism är feminism a la carté.
  • Chazz Michael Michaels
    Anonym (Antiantifeminist) skrev 2012-06-21 11:23:39 följande:
    Säg som det är: Egentligen handlar antifeminism enbart om att det är väldigt synd om alla män som inte får ta del av alla "lyxåtgärder" som kvinnor får ta del av på grund av att män misshandlar och våldtar kvinnor? Ni vill ha mansjourer (trots att det i stort sett inte anmäls några våldtäkter mot män)! Ni vill slippa bli visiterade av någon av motsatt kön (fast om det är en snygg blondin går det bra, höhö)! Och så vidare.

    Framförallt vill ni inte behöva göra något åt det faktum att det förekommer våldtäkter, för det är så ooooorättvist att "alla män" ses som våldtäktsmän trots att DU minsann aldrig våldtagit någon! Så det där får allt feministerna sköta själva!
    Nej. Men jag kan inte heller se varför jag som man ska ta mer ansvar än någon kvinna, trots att varken hon eller jag våldtagit någon och trots att jag förutom min könstillhörighet knappast har mer gemensamt med en våldtäktsman än vad du har.

    I övrigt innehåller ditt inlägg mest onyanserat trams och halmgubbar och blir således väldigt svårt att bemöta. Kanske skulle man med samma  logik som du använder kunna säga att svenska kvinnor fan inte borde gnälla så mycket de heller, eftersom det finns kvinnor i andra delar av världen som har det betydligt värre.
    Ni västerländska män är verkligen helt sanslösa. /Bakvänd
  • Anonym (Antiantifeminist)
    Anonym (POP) skrev 2012-06-21 13:10:01 följande:
    Ganska otroligt hur hycklande feminister kan vara. I ena sekunden är vi alla individer som har ansvar för våra egna handlingar, i nästa skall män som grupp ta ett kollektivt ansvar.

    Dagens Svenska feminism är feminism a la carté.
    Jag är inte feminist. Vilket jag heller aldrig påstått att jag är. Man kan ogilla antifeminister ändå. Utan att vara en del av genusmaffian.

    Hur vore det om du läste orden som står där, istället för att hitta på egna?

    Paranoia är allvarligt. Om du ringer sjukvårdsupplysningen kan de säkert hjälpa dig. Det kan ju inte vara roligt att leva i rädsla för någon hemlig feministmaffia som är ute efter en.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall