• miaik

    Är det ok att "bara" skaffa ett barn?

    Jag och min man kommer inte skaffa fler syskon till min dotter, hon är snart ett och har en halvbror och halvsyster (på pappas sida) som är 18 och 15.
    Jag kan delvis "sörja" att vi inte kommer försöka få fler barn, men samtidigt känner jag mig nöjd med min underbara dotter. Har redan märkt hur otroligt vanligt det är att redan fråga om man vill skaffa fler barn, och värre lär det bli... Är lite rädd att jag kommer önska mig fler barn om några år, men jag hoppas att det inte blir så.

  • miaik

    Det känns likadant för mig, känns jättebra att vi kan satsa allt på vår lilla skatt och att jag har tid att vara mig själv, umgås med min man och vänner och har tid och ork till vänner som får barn. Jag är mest orolig att jag kommer tycka det känns jobbigt om några år när vännerna får sitt andra barn. Men jag vet ju inte om det kommer kännas så eller om jag bara kommer tycka det är lyxigt med min lilla...
    Men jag har nog alltid tänkt att jag skulle få två barn, så den "drömmen" får jag ändra. Är otroligt lycklig över att min dotter har två nästan vuxna halvsyskon som hon avgudar och att hon har hela min släkt som har bara henne att skämma bort :)

Svar på tråden Är det ok att "bara" skaffa ett barn?