• korfu08

    Är det ok att "bara" skaffa ett barn?

    Ja det kan man, och det är mentaliteten i vårt land, landet lagom där alla förväntar sig att man skall ha två barn eller fler och att man betraktas som konstig om man bara har ett barn och man behöver inte svara om folk frågar varför man inte skaffar syskon, det har de inte med att göra. Vi har ett barn en underbar dotter och vi skulle gärna ha haft ett till men har haft en massa tråkigheter, sjukdomar och sånt som gjort att vi avstått och missfall och annat trist. Men nu får vi aldrig frågan längre och vi trivs dessutom jättebra att vara tre, och vår dotter har massor av kompisar och trivs bra med livet och vi hinner lägga all tid och energi på henne.

    Visst är det ok att ha ett barn och för alla är det inte så lätt att få barn överhuvudtaget, vi fick kämpa länge för vår dotter och vi är så glada över henne som ger oss allt.

  • korfu08

    Ja man har väl rätt att skaffa så många man vill, eller man kanske inte kan få fler barn än ett barn. Man skall vara glad att man kan få barn överhuvudtaget. De finns de som skaffar många barn och de passar dem. Men det är så typiskt landet lagom att man skall ha två eller tre barn för att passa in i samhället. Vi har en dotter och vi älskar henne och är en harmonisk familj på tre personer och varför vi inte har fler barn beror på fler saker och varför måste man besvara samhället på det ?

  • korfu08

    Jag har vuxit upp som ensambarn och vår dotter är ensambarn och kommer så att bli, och hon har jättemycket kompisar och är social och är en hel mysig tjej och trivs med livet. Jag tror att ert barn kommer att klara sig toppen i alla fall och i kålmasklandet Sverige skall alla ha två barn och omgivningen har alltid så svårt att förstå att man kan göra olika och att alla inte vill och kan få fler barn, utan man skall vara och tycka som alla andra.

Svar på tråden Är det ok att "bara" skaffa ett barn?